Myjk 16.11.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Nie widzę nic dziwnego w tym że mniejsza jednostka jest głośniejsza. Ma mniejszy wymiennik i musi przezeń więcej powietrza przewalić aby wyłuskać zbliżoną ilość energii --realizuje to większą prędkością wentylatora i przepływu. Stąd wersja na dwa śmigła jest cichsza pomimo dwóch pracujących wentyli, za to dmuchających z mniejszą prędkością w większy wymiennik. Natomiast jaka jest różnica przy tych samych jednostkach to już zagadka. Może w zdjęciu, albo flakach, tj. cichsza ma większy wymiennik pod tą samą obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 16.11.2017 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Właśnie wychodzi że małe jednostki są cichsze, a duże głośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 19.11.2017 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Byłem dziś na budowie doglądnąć robót i jestem bardzo zasowolony.No prawie bardzo bo oczywiście majstry nie przyszli jak obiecali w czwartek bo w środę miała przyjść blacha na inną budowę i mieli tam kończyć a potem do mnie.Jak na złość ta budowa jest po drodzę na moją i podjechalem zobaczyć czy kończą tam robić dach i.....rynny zamontowane, obróbki zrobiony a blachy jak nie było tak nie ma.Za to podpatrzylem jak wyglądają obróbki blacharskie robione przez moją ekipę i jeśli zrobią takie jak tam to będę zadowolony.Na budowie pietro rozszalowane z desek i stempli, posprzatane i przyznam że wyglada rewelacyjnie, otwory na okna dachowe ogromne, pomieszczenia jasne i w miarę duże.O dziwo myślałem że lane skosy będą miały 10 cm grubości a są nie wiele cieńsze od normalnego stropu.Kurcze coraz bardziej mi się podoba mój dom.Jak bedzie już przykryty to będę szczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 19.11.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Życzę, oby Ci się to udało jak najszybciej. Satysfakcja napewno będzie ogromna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 20.11.2017 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Kurczę teraz to już wszystko bym robił, na raz a kasy brak. Już mam wizję wiatrołapu, już bym kupił płytki do kotłowni, a także szukam pomysłu na klatkę schodową.Kombinuje aby jak najmniej tynków kłaść, już odpada kotłownia, łazienki, korytarze oraz garderoby. Na wiosnę jak będzie ciepło to potestuje różne rozwiązania, typu szpachlowanie klejem do elewacji z zatopioną siatką, spróbuje wyszpachlować ściany Seminem CE68 +ETS2 zobaczę jak będzie szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.11.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Ja sytuacja na froncie? Działacie coś z dachem, ociepleniem skosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 22.11.2017 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Moja ekipa wyznaje zasadę" Don't Worry By Happy" na wszystko mają czas.W pracy mam mlyn nie mam kiedy na budowę podjechać więc nawet nie wiem czy cokolwiek więźby postawili.Jak wszystko bedzie ok to po niedzieli wchodzą do mnie i już wszystko kończą.Co za czasy majstrów trzeba się prosić, na składzie wszystko co mam wyprzedaje jak ciepłe buleczki, koniec sezonu a u mnie termin na HDS-a bite 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.11.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Trzeba mieć nadzieję, że ja trafię na dołek Korzystając z okazji, skoro to Twoją branża - masz porównanie ceramiki od różnych producentów? Jesteś w stanie ocenić jakość i zarekomendować jakiegoś producenta (może być na priv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 25.11.2017 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 No i wychodzi na to że w poniedziałek rusza dach.Ekipa zostawiła dziś rusztowanie i u mnie kończą sezon budowlany.3dni ma trwać stawianie więźby,2 dni mury, 2 dni ocieplanie stropu i kilka dni kladzenie dachowki.Liczę że na święta bedzie dach i skończone scianki działowe.Już się nie mogę doczekać.Teraz na tapecie okna, elektryka i hydraulika aby w marcu zacząć robić tynki.Drzwi do kotlowni czekają na montaż, główne jeszcze nie wybrane.Przez zimę mam za zadanie kupić styropian na podłogę bo wtedy jest najtańszy.No i muszę ogarnąć temat WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 27.11.2017 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 No i ruszyli dziś z dachem.... nie wrzucałem jeszcze zdjęć stropu po rozszalowaniu więc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 27.11.2017 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 CD Jakby ktoś potrzebował jakiś szczegółów to jest jeszcze szansa zrobić zdjęcie w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.11.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Też będę dawał 20 cm styropianu pod krokwie więc interesuje mnie wymiar Twojej murłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.11.2017 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Murłaty 14x14 i jak tam wejdzie 20 cm nie mam pojęcia, ekipa twierdziła że nie wejdzie ale po krótkiej rozmowie z KB powiedzieli że oczywiście wejdzie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.11.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Skoro KB tak mówi. Ja mam zaprojektowaną 16 x 16.Będzie śledził postępy z dachem i trzymał kciuki za pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 04.12.2017 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Bylem w sobotę na budowie, niestety szybko robi się szarowka i o 16,30 było już ciemno.Na dzień dzisiejszy więźba postawiona , krokwy przykryte plandekami aby strop i drewno nie mokło.W tym tygodniu mają ocieplać strop i jak pogoda pozwoli położyć membranę dachową.Niestety pogoda nie rozpieszcza.Zrobiłem wycenę okien w firmie Oknoplus i jestem pod wrażeniem podejscia oraz wyposażenia okien przy bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poli353 05.12.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Hej, my dopiero w styczniu bedziemy zamawiac, robilismy wycene w oknoplast i w aluplast. A bedziesz zamawial w kolorze czy biel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 05.12.2017 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Ja chciałem skorzystać z zimowej promocji ale z promocją wychodzi drożej niż miesiąc wcześniej.Zajawilem się na oknoplusa bo cena niższa od Oknoplastu o 4 tyś, w standardzie ukryte zawiasy, 4 grzybki antywywazeniowe i ciepła ramka a w Oknoplascie za wszystko dopłata.U mnie 2 stronny orzech.Okna potrzebne są mi na marzec bo część tynków mam zaplanowanych na wczesną wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poli353 05.12.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Ogrodowe rozsuwane czy jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 06.12.2017 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Wyjscie do ogrodu przesuwka dzielona na poł ale na szynie bo HS strasznie drogi, ale i tak będzie wyglądało to efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poli353 06.12.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Mi tez bardzo sie podoba, ale ze wzgledow ekonomicznych, beda zwykle niestety. Nie moge sie doczekac jak skonczymy budowac nasze domy, czy one beda do siebie podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts