ProStaś 21.03.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Te dowcipniś, a coś takiego jak kurier, pełna paleta...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.03.2018 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Matizol Uni V60S30 wystarczy? Dowiem się czy wyślą 1 paletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 21.03.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Ja to się akurat na tym znam, jak wół na gwiazdach. Nasz guru od dachów mówił coś o 3 mm i welonie szklanym, więc chyba OK. Idzie priv.Aaaaa.... na paletę wchodzi 240 m2, krzynkę mało, mnie trzeba ze 380-400m2 (dach ma 310 m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 22.03.2018 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Jutro podobno Cinek przyjeżdża kończyć montaż, wiec pokaże szczegóły montażu, podobno jest w tym dobry:-) Wrzucam również zdjęcia robót elektryków rozpaprali w zeszłym tygodniu ale ich mróz przegonił, może po niedzieli dokończą. Cieszy człowieka jak robota idzie, szkoda że urzędy tak sprawnie nie działają, nie mogę złożyć wniosku o kredyt bo nie mogę się doczekać podziału działki, urzędnicy na wszystko mają czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.03.2018 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Mróz niestety pokrzyżował plany, tynki przesunięte, ale korzystając z pięknej soboty postanowiliśmy z zoną zagruntować ściany gruntem Grundiermittel 60 z firmy Knauf.Gesty grunt rozmieszany w proporcji 4:1, 15 kg pozwoli zagruntować wszystkie ściany. Jeszcze przed świętami na elementy betonowe pójdzie Betokontakt, potem oklejanie okien i można przystąpić do tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.03.2018 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Dziś skończyliśmy gruntować ściany, zacząłem gruntować Betokontaktem i powiem że po zagruntowaniu jednego sufitu w pokoju uważam że to była najgorsza robota jaką robiłem na budowie,okropnie pryska, beznadziejnie się naklada, strasznego nerwa chwyciłem, dobrze że jak miałem nerwa to wystarczy że popatrzylem sobie na okna i humor wracał.Wczoraj Cinek był dokończyć montaż okien, dopiankowanie, doklejenie taśm oraz uszczelnienie połączeń, zdjęcia wrzucę jutro ale już mogę napisać że to był najlepszy wybór jakiego mogłem dokonać, okna zamontowane perfekcyjnie(pojecie mam jak ma wyglądać montaż)dopieszczone w każdym szczególe, teraz nie żałuję że wybrałem Vetrex no i montaż Cinka.Dziś był też gość od fotowoltaiki ,miał mieć super ofertę pod warunkiem podpisania umowy przedwstępnej, ale to co przywiózł to go wyśmiałem bo wiedział że mam ofertę na tych samych komponentach 1500-zl taniej, i telefonicznie mnie poinformował że ofertę przygotuje lepszą.Nie wiem na co liczył bo cena była dalej wysoka.A jako że dziś dzień był ciekawy to był jeszcze gość od oczyszczalni ścieków, zaproponował Kingspana za 12 tyś, muszę przetrawić ofertę bo liczyłem zmieścić się w 10 tyś ale produkt wydaje się dobry.Ktoś ma i podpowie? Edytowane 28 Marca 2018 przez maciuspala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Więc okna zamontowane:-) Jeśli chodzi o same okna, wyszły bardzo fajnie, czy Vetrex był dobrym rozwiązaniem okaże się w użytkowaniu. A dzień dzisiejszy powiem tylko że kolor bardzo ładny, bardzo ciężkie czyli na zbrojeniu nie szczędzili, zgrzewy najładniejsze jakie w życiu widziałem;-) Akurat jeśli chodzi o zgrzewy to najbardziej zwracam na to uwagę a techologia stosowana przez Vetrex odpowiada mi idealnie, po prostu są piękne:-) Montaż wykonany fachowo,ciepłe parapety z firmy Vetrex, taśmy Illbrucka, piana Soudal Flexi, taśmy klejone na primer zwiększający przyczepność( widać na zdjęciach mokre miejsca koło taśm)ważne to bo dużo wykonawców oszczędza na primierze bo taniej i szybciej, sporo uszczelnień czarną masą(nie wiem jak się ona nazywa) która nie jest tania, a weszło podejrzewam kilka kiszek. Montaż na specjalnych kotwach Knelsena, każda bardzo starannie obklejona taśmą, ogólnie bardzo starannie wykonany montaż, jeśli ktoś wacha się bo Cinek powiedział parę stów więcej za montaż to zapraszam do mnie pokaże za co się płaci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 29.03.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Mróz niestety pokrzyżował plany, tynki przesunięte, ale korzystając z pięknej soboty postanowiliśmy z zoną zagruntować ściany gruntem Grundiermittel 60 z firmy Knauf.Gesty grunt rozmieszany w proporcji 4:1, 15 kg pozwoli zagruntować wszystkie ściany. Jeszcze przed świętami na elementy betonowe pójdzie Betokontakt, potem oklejanie okien i można przystąpić do tynkowania. [ATTACH=CONFIG]410003[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]410004[/ATTACH] Za mały wałeczek sobie wzięła żonusia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Za mały wałeczek sobie wzięła żonusia;-) No nie do końca....testowaliśmy najnowszy wałek z firmy Blue Delphin, który teraz będzie wchodził na rynek, bardzo dobrze się malowało choć dużym było by szybciej.2 małe wałki zagruntowaly ponad 400 m2 i po umyciu sae dalej w doskonałym stanie.Nakladanie gruntu na ściany to była przyjemność, gorzej z gruntem na sufity, niestety to jedns z nsjgorszych robót jakie wykonywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.03.2018 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Cześć, to gruntowanie i Betokontakt to się w jakim celu stosuje? Żeby lepiej tynk trzymał?Oglądam Twoje ostatnie zdjęcia i mam pytanie o poziom zero - ile masz zaplanowane schodów wejściowych? A jak będziesz robił taras to dasz trochę gruntu rodzimego pod spód, czy całość będziesz wypełniał piaskiem/pospółką.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 29.03.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Bez gruntowania nie ma tynkowania kiedyś na knagie chyba był taki tekst. Praktycznie betokontakt stosuje się na gładkie betonowe powierzchnię typu strop Żerański, beton wylany "pod folią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Betokontakt stosuje się na beton aby zwiększyć przyczepność, w sklad wchodzi piasek który pozwala lepiej trzymać się materiałom a sliskich podłożach.Jeszcze nie planowałem schodów narazie skupiam się na wnętrzu, ale dom ma stać na kopcu przy wejściu pewnie bedzie 3 schody a od tarasu planuje wybudować ramę z pustaków szalunkowych, od zewnatrz obsypać ziemią i kamykami, od wewnatrz przygotować grunt jak pod kostkę prawdopodobnie ttatas bedzie z płyt ozdobnych z wstawkami kostki.Dom musiał być podniesiony gdyż działka jest -30 cm od drogi a w dodatku na działce sama glina i splywajaca woda nie wsiąka w grunt.Zonie podoba się dom na skarpie więc przód jedynie ściągnięcie humusu i na to podbudowa pod kostkę a cały dom obsypany kamieniami i ziemią.Ale na to jest jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.04.2018 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Uwaga zdjęcie inwestora w akcji:-) jak już wcześniej wspominałem gruntowanie betonu to najgorsza robota jaką robiłem na budowie u siebie, niestety sobota musi być poświęcona na zrobienie wszystkich sufitów a całą niedziele na domycie się z tego czerwonego pieroństwa, mimo kombinezony, czapki dalej wszystko jest upaćkane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.04.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Najlepiej gruntowa wałkiem na kiju i problem prawie wyeliminowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.04.2018 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 No nie do końca, bo aby siadł grunt z piaskiem to trzeba dokladnie i mocno dociskać a raczej wałkiem z przedłużką mocne dociskanie skończy się złamaniem przedłużki.Ale spróbuje co nie zmienia faktu że dalej bedzie mocno chlapało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.04.2018 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Maluje kilka lat i aż tak bardzo nie chlapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 05.04.2018 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Ok wezmę drewniany sztyl i w sobotę atakuje. Jutro ma się elektryka wewnętrzna skończyć zostanie tylko oswietlenie zewnętrzne, elektryka kotlowni oraz zasilania awaryjnego. Niestety z tynkami kicha, z powodu mrozów tynkarze mają ogromne zaległości i nikt nie chce przyjechać na szkolenie.A tynki czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts