maciuspala 13.09.2018 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Dziś odbył się montaż pompy, jest już po wszystkim w domu stoi Samsung 6 kW, Neoklima przyjechała o 9,00 i o 14,30 było po wszystkim. Instalatorzy świetni fachowcy i chłopaki z jajem, dużo się dowiedziałem od strony instalatorskiej.Teraz hydraulik ma podpiąć zbiornik CWU oraz podłogowkę i pojadą uruchomić pompę.Jutro wrzucę kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 14.09.2018 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 obiecane zdjęcia, obszerny opis w dziale pompy Samsung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.09.2018 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Fajnie jak widać że jest coraz więcej i bliżej do wprowadzenia.Dziś było malowanie, na gotowo jest już 2 garderoby, plecy szafy w sypialni, oraz 2 pokoje pomalowane już pierwszy raz farbą końcową. Do malowania użyłem farb:Caparol Samtex 7 oraz Kreisel Nano silikon farba elewacyjna. Efekty zadawalajace.....Dziś spotkałem się na budowie z chłopakiem który poszedł na swoje i otwarł działalność 2 miesiące temu i na razie wgryza się w rynek i będzie wykonywał pracę wykończeniowe, ma położyć płytki w kotłowni, obróbki szpalet przy oknach, montaż parapetów, ścianki działowe itp. Gość z polecenia dobrego kolegi, po rozmowie widać że ma pojęcie, a okaże się dopiero po kotłowni-na pierwszy ogień płytki. Płytki uzgodnione od metra, reszta na stawkę godzinową w wysokości 25 zł.Jakbym nie miał co robić to zgłosiłem się do wojska do Obrony Terytorialnej i w następnym tygodniu seria badań lekarskich oraz psycholog na broń, a w listopadzie szkolenie 8 dniowe, trochę kłóci się to z terminem wprowadzenia do domu, ale jakaś zmiana w życiu jest potrzebna. Jakoś trzeba to pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 19.09.2018 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dziś byłem na budowie znów moja biedna Skodzina robi za ciężarówkę, dowiozlem kleju do płytek w mnóstwo profili do GK.W kotłowni prawie już płytki położone, została 1 ściana, potem obróbki okien, rur i drobne roboty. Fundament odkopany za robotę minikoparką zapłaciłem 100 zł, w sobotę malowanie bitumem PCI, już czeka na mnie aby go wypróbować.W piątek lub poniedziałek ma być hydraulik zrobić podłączenia podlogowki no i odpalamy pompę ciepła. W następnym tygodniu pewnie przyjedzie styropian na elewacje, problem jest że będzie to 180 paczek i pasuje to schować do domu, trochę tego będzie. W robocie młyn cały czas robota, wolnego nie ma kiedy wziąść a jak mnie 2 dni nie było to dziś zakrętu złapać nie mogłem. Za 2 dni pół placu sprzedane i braki towaru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 20.09.2018 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Kilka fotek ze zdjęć kotłowni...płyta w cenie poniżej 10 zł, a wygląda super... Dziś ma kończyć płytki, jutro fugowanie i zaczyna obroki szpalet okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.09.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dziś robiłem izolację fundamentu od zewnątrz, powinno być to już dawno zrobione ale tak wyszło.Jak wspominałem do izolacji użyłem środka firmy PCI, otrzymałem wiadro 33 l, wielkie ciężkie. W odniesieniu do Sika 101 bo tylko tym wcześniej pracowałem, przyznam że PCI lepiej się nakłada, równie bardzo pryska przy mocnym rozpuszczeniu w wodzie, ale sama masa jest mniej gęsta i lepiej się nakłada, za to czas schnięcia przy PCI jest wyraźnie dłuższy, choć Sika nakładem wg instrukcji w miarę cienko bo miałem na styk, za to PCI miałem 2x więcej niż potrzebowałem więc nie zalowalem, gruntem mocno szastalem, tak aby zalewał jeszcze ławę, potem 2 grube warstwy naprawdę nie żałując. Na fundament ok 40 m2 zuzylem całe wiadro, wg zużycia na opakowaniu powinienem zużyć ok 20 l, malując raz.Cenowo wychodzi troszkę taniej niż Sika, producent znany z jakości więc ufam iż zastosowałem środek z najwyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 25.09.2018 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Trochę zdjęć z izolacji fundamentów, pogoda się zepsuła i nici z przyklejania XPS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 25.09.2018 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Wczoraj hydraulik zaczął podłączać podłogówkę i zbiornik, myślałem że zejdzie im 1 dzień a tu 2 pełne dni....właśnie dzwonił że napełnia instalację wężem od sąsiada bo ja jeszcze wody nie mam..... Dziś byłem zawieść projekt wody do uzgodnienia, decyzję otrzymałem od ręki w następnym tygodniu gość ma podpinać wodę do domu. A tu zdjęcie które otrzymałem 30 minut temu, na potwierdzenie że wszystko jest zrobione:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 25.09.2018 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Dla niedowiarków którym wszystko się nie opłaca wrzucam zdjęcie z inwertera, produkcja z ostatnich 16 dni, co daje 29 kWh dziennie, fakt iż dużo było dni słonecznych ale przypominam że mamy wrzesień i już jesień widać gołym okiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.09.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Zobaczymy za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 25.09.2018 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Hehe pewnie będzie kiepsko, dziś nie mam pojęcia jaka była pogoda ale wiało, było zimno i chyba słońca za wiele nie było a produkcja to 22kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.09.2018 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Dziś miałem telefon że jutro przyjeżdża styropian na elewacje, 180 paczek styropianu, ciekawe kiedy i gdzie ja to upcham w domu.W połowie października przychodzą do elewacji a wolę żeby styropian sobie trochę odpocznie i dojrzeje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.09.2018 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Kotłownia gotowa do uruchomienia... Wyszło schludnie, i bardzo minimalistycznie, taki malutki kącik do ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.09.2018 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Wczoraj przyjechał styropian na elewację podobno od następnego poniedziałku wchodzą na elewację... Znów na wsi był szok bo styropian przyjechał w 2 osobnych dostawach i wąską uliczną przeznaczoną dla małych aut osobowych wjechały 2 ogromne ciężarówki Uwierzcie tu nie miały prawa zmieścić się tak wielkie auta....a jednak.... Styropian grafitowy 0,031 o grubości 25 cm....było tego 180 opakowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 30.09.2018 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Dziś pojechaliśmy z żoną zawieść parapet, i zobaczyć postępy w wykończeniach wnętrz, po wejściu przeżyliśmy szok, płytki w kotłowni wiedziałem że nie będą idealnie położone ale to co zobaczyliśmy po fugowaniu przeszło najśmielsze oczekiwania.... Każda docinka płytek poszarpana, odpryski zafugowane poprostu tragedia.... W dodatku obróbka okien w czwartek nałożył Start z Knaufa a w piątek miał nałożyć gładź Kanuf Goldband Finish i.... Całe szpalety spekane bo nałożył za grubo, o wiele za grubo. Więc w poniedziałek robi poprawki i żegnamy się i podejrzewam że miło nie będzie....Resztę robót zlecę już zaufanym ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cata 30.09.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Witam,przymierzamy się do budowy florydy pod Piasecznem , śledzimy dziennik budowy, ale bardzo zależy nam na spotkaniu z Panem i obejrzeniu domu oraz pogadaniu o szczegółach . Wszystkie uwagi są bardzo bardzo cenne. Czy znalazłby Pan chwilkę na spotkanie na budowie? please....Pozdrawiam Cata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 30.09.2018 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Witam, przymierzamy się do budowy florydy pod Piasecznem , śledzimy dziennik budowy, ale bardzo zależy nam na spotkaniu z Panem i obejrzeniu domu oraz pogadaniu o szczegółach . Wszystkie uwagi są bardzo bardzo cenne. Czy znalazłby Pan chwilkę na spotkanie na budowie? please.... Pozdrawiam Cata Ba to tylko 300 km między budową a Piaseczniem.... U mnie ciężko z czasem ale nie widzę problemu.... Wszystko kwestia ustalenia terminu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cata 30.09.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 oj, sorry, cha cha a ja chciałam pojechać na budowę na Florydę i pomyliłam adresy. A może agb się odezwie do mnie jak to przeczyta? Sorki pozdrawiam Cata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 02.10.2018 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Ogrzewanie uruchomione, hura działa, Samsung dziś wszedł na służbę i ma służyć przez dobre kilka lat...Kurcze dawno nie przeżywałem nic takiego a cieszę się jak dziecko... W garażu u teściowej czeka zakupione już AGD, płyta, piekarnik, mikrofala z firmy Gorenje, zmywarka i zamrażarka Beko oraz pralka Samsung, zostało dokupić jeszcze lodówkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.10.2018 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Pierwsza doba za nami.... Przez 24 godziny Samsung pociągnął 16kWh, fotowoltaika wyprodukowała 19kWh więc praktycznie na zero.Dziś przestawilem temperaturę z 25 na 30 stopni, jutro dajemy 40 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts