alewe 13.02.2017 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Wracając do tematu okna w górnym pokoju-wycena mnie powaliła . To, co myślałam,że będzie najtańsze okazało się najdroższe.... No nie zarobią na nas fachowcy w tym temacie- ostatecznie kupujemy szkło bezpieczne i wmontujemy je odpowiednio w ściankę działową. Mąż mówi,że się da i będzie to odpowiednio zabezpieczone no i na pewno nie będzie kosztowało 4-6tys jak nam to wyceniali:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 08.05.2017 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Przychodzę z pytaniem - w którą stronę płytki? Mały opis do zdjęć: -od lewej strony jest okno tarasowe -to strona południowo-zachodnia-słońce po południu -od prawej strony będzie kuchnia na 6m ścianie - do pomieszczenia wchodzi się z holu (duze przejscie) od strony robienia zdjęcia-na wprost fixa Pomieszczenie jest długie (kuchnia-taras ) na 9m, szerokie na 6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.05.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Równolegle do okna bym dał , ale to Tobie ma się podobać Czy to jest hiszpański gres ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 08.05.2017 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Surgi22-no niby mi ma się podobać, ale dla mnie każda wersja ma jakiś + i - , dlatego się podpytuję, z nadzieją,że może ktoś coś doradzi Gres jest włoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 08.05.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Chyba bardziej mi sie podoba równolegle do okna (czyli to z 5 plytkami)A masz ujęcie bardziej z poziomu wzroku np. Patrząc od wejścia do pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.05.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Mi też jakoś bardziej pasuje równolegle do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 08.05.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 09.05.2017 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 http://ta2.com.pl/fm/las1.jpg na pierwszym kafle ładnie poszerzają korytarz i wydłużają długi salon. Na drugim poszerzają salon i robią długą kiszkę z korytarza. Musisz pomyśleć na czym bardziej Ci zależy. Pewnie to korytarz będzie miał więcej odsłoniętej podłogi niż salon zatem może tam powinnaś decydować http://ta2.com.pl/fm/las2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 09.05.2017 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Andariel-Dzięki wielkie! Zwróciłaś mi uwagę na coś, nad czym wcześniej nie myślałam. Chciałam,żeby całościowo było dobrze a tak się nie da i faktycznie muszę zastanowić się czy chce mieć wąski korytarz czy wąski pokój . W korytarzu będą jeszcze schody, więc w sumie za bardzo nie będzie na widoku. Na początku-zanim jeszcze ułozyliśmy płytki byłam za wersją wzdłuż pokoju, ale jakoś coraz bardziej zastanawiam się nad tą drugą- w poprzek pokoju . Mam wrażenie,że w takim położeniu płytki wyglądają ładniej, z drugiej strony boję się,że będzie się tworzył efekt "schodów" bo światło będzie padało prostopadle do krótszej krawędzi. Chyba jeszcze polatami z płytkami. Tylko kto będzie te ciężary dzwigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 09.05.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Podtrzymuję. Fajnie będzie jakby prowadzić wzrok do tych drugich wielkich okien i widoku. I jak Andariel napisała, korytarz poszerzy a w salonie będą meble do przełamania. Kaflach swoją drogą super są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 16.05.2017 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Największy "babol" na budowie. Pominę,że na schody czekaliśmy od listopada do teraz...To co ukazało się moim oczom po zamontowaniu, wprawiło w zakłopotanie wręcz. Pana wykonującego powyższe dzieło chyba Bóg-na chwilę-opuścił. Balustrada antresoli tak wysoka,że mam ją prawie pod brodą..... Zresztą, nawet nie będę opisywać wszystkiego, po co mam się tu jeszcze wkurzać -widać wszystko chyba gołym okiem :bash:. Pan ma poprawiać aż będzie to wyglądało jak w projekcie-czyli linie balustrad schodowej i antresoli będą stanowiły wizualnie całość itd.... Szczerze, mam ogromne obawy co do efektu tych poprawek Nie wiem jak to się skończy.... Same schody są ok, prócz wykończenia-dość niechlujnie zrobione. Na razie jest żółta karta- mam nadzieję,że czerwonej nie będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 20.05.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Odnośnie płytek, również byłabym za pierwszym ułożeniem jakie narysowała andariel, choć jeszcze wzięłabym pod uwagę jak ustawisz meble w salonie. Z balustradą faktycznie klops. Pomijając wysokość, której nie chciałaś to bardziej przeszkadza mi nierówność, trzymam kciuki za poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 23.05.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Ty wiesz o błędach związanych ze schodami ja nie wiem, bo z bliska nie widziałam. Ale powiem Ci, że jak spojrzałam na te schody to pierwsze wrażenie jest super:jawdrop: Drugie trzecie i piąte też. Faktycznie jest różnica wysokości pomiędzy barierkami i to dobrze byłoby poprawić. Jednak ta barierka , która wisi nad korytarzem wygląda jak most linowy. Wygląda jakby ten metal uginał się pod siłą grawitacji. Wygląda to fantastycznie:wiggle: Do tego ten kolor, który kontrastuje z belkami pod sufitem i z bielą ścian. Super Super, Super:rolleyes:. To jest czerń czy antracyt ?Czy stopnie będą tego samego koloru co belki pod sufitem?Czy mogłabyś zamieścić zdjęcie schodów od drugiej strony (od strony stopni) ? Gres położyłabym równolegle do okna. Wygląda bardziej przytulnie i jak sobie wyobrażę meble to równolegle będzie wyglądało lepiej przestrzennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 30.05.2017 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Sitoo -ależ mi skomplementowałaś schody . Nie mam na razie innych zdjęć, ale widać światełko w tunelu. Wczoraj ekipa przywiozła poprawione i podobno, wszystko jest dobrze i równo. W piatek mają je montować wiec może wtedy zrobie zdjęcia (muszą nam tylko rusztowania poskładać, bo malujemy sufity). Płytki będzimy kładli jak w pierwszej wersji andariel-jakoś tak korytarz lepiej mi w tym układzie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.06.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Słusznie wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 13.06.2017 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Poręcze na schodach poprawione, ale wykonawcy nie polecę-jeszcze nie skończyliśmy z nim "przeprawy przez mękę". Schody teraz wyglądają jak w projekcie, ale ile czasu i nerwów to zajęło to nawet nie wspomnę. Dodam,że jeszcze nie wszystko jest skończone. Kolory wybrałam te z palety szarości -Beckers -star dust i chyba grey light, płytki kupione i czekają.... W zasadzie wszystko czeka aż wróci nam ekipa wykończeniowa... Kuchnię wezmę raczej czarną z Ikea (bardzo widać na czarnym ślady???) z drewnianym blatem i zielone płytki . Projekt łazienki mniej więcej jak na inspiracji-masia equipe ułożona pionowo Mam plan żeby od lipca zacząć "pomieszkiwać"... Musi się udać Edytowane 13 Czerwca 2017 przez alewe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 06.07.2017 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Pamiętacie moje dylematy co do kierunku położenia płytek? Ustaliliśmy (dzięki waszym sugestiom) ,że będą wzdłuż pomieszczenia .... efekt końcowy jest natomiast jak na zdjęciu :/ Wykonawca był przekonany,że właśnie tak chcieliśmy no ale nic.... nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tak też chyba dramatu nie ma... Strasznie długo to wszystko idzie, ale górę mamy już prawie skończoną, panele położone a w pokoju córy będzie fototapeta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.07.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 W którym miejscu Wrocławia się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 11.07.2017 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Budujemy 30km od Wrocławia Płytki mimo wszystko wyszły fajnie Zobaczymy jak będzie z fugą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Architek 10.08.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Bardzo ładne plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts