Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ponownie problem z sąsiadem

adamex

Recommended Posts

opal,

problem w tym tkwi, że ZE powiadomi z urzędu Inspekcję budowlaną, bo ma taki obowiązek, ta znowu jak przyjdzie na kontrolę i stwierdzi nieprawidłowości ma obwiązek powiadomić Inspekcję Pracy, ta znowu.... ZUS i US

w tym przypadku sąsiad autora tego wątku będzie sam sobie winny swojego grubiaństwa, problem w tym, że on nie zrozumie tego i cokolwiek będzie to i tak przyczyną jego kłopotów będzie sąsiad i jego budowa tak jakby nie miał gdzie sie budować

zgadza się

ZE rozkręcą piekło a i tak bedzie na mnie że ja "ich wszystkich" nasłałem na sąsiada

Ja z nim specjalnie nie zadzierałem tylko on czasami przychodził i gadał głupoty

a to że mu okradli samochód z dokumentami na budowę warsztatu

a teraz był niedawno i mówił że miał włamanie do domu i że te dokumenty mu ukradli właśnie z domu (w gminie nie ma rzadnych dokumentów bo już to sprawdzali)

a to że bedzie zagradzał drogę gminną (zrobi brame przy wyjeździe na drogę asfaltwą)

a to bedzie zwężał drogę dojadową bo twierdzi że ona ma 3 metry szerokości, a ja mam w planie że ona ma 4 metry

czasami tylko do niego chodziłem i mówiłem mu żeby zrobił przejazd bo jutro będą mi wozić towar na budowę

pozdr.

• 4 months później...

i znowu sšsiad przesadza

wczoraj (niedziela) godzina 8,00 zaczęli piłować wielkie płyty (3 na 2 metry) na parapety tuż przed moim oknem

przecież tu można oszaleć

byłem opierd... i powiedziałem że to jego ostatnia niedziela pracujšca jeżeli jeszcze raz bedzie pracował w niedzielę dzwonię na policję

chociaż raz w tygodniu chciałbym się wyspać

czy może mi ktoœ powiedzieć w jakich godzinach może pracować taki warsztat kamieniarski ?

może jakaœ ustawa lub coœ takiego

pozdr.

Jest taka instytucja sanepid się nazywa i mogą Ci przeprowadzić badania poziomu hałasu każda strefa np. w mieście ma określony dopuszczalny poziom hałasu w godzinach nocnych i dziennych określone jest to rozporządzeniem (tylko nie pamiętam jakim musiałabym poszukać w pracy ) i masz wówczas podstawę do zlikwidowania warsztatu przez nakaz rozbiórki zresztą skoro to samowolka to i tak chyba nakarzą rozebrać . Choć spotkałam się z zagrożeniem katastrofą budowlaną i PIB nie nakazał rozbiórki choć w swoim piśmie wskazuje zagrożenia ale że gość ten co to postawił i zagraża ludziom budynek wspólnoty mieszkaniowej ma układy z miejscową władzą śmieje się w nos pokrzywdzonemu.....bo sąd rejonowy też nie dopatrzył się przestępstwa -takie ma układy i dlatego pilnuj swoich spraw i nie licz , że ZE załatwi to za Ciebie bo może wszystko się rozmyć a Ty tam będziesz mieszkał. Pozdrawiam :wink: