Wojtek62 27.08.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Witam i proszę o pomoc co dalej Dostałem działkę od teściów na budowę domu (dom już stoi) tak pisałeś na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 27.08.2004 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Wszytsko się zgadza działkę dostłem pustą w zeszłym roku na dziń dzisiejszy dom już stoi (stan zamknięty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 27.08.2004 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 opal, problem w tym tkwi, że ZE powiadomi z urzędu Inspekcję budowlaną, bo ma taki obowiązek, ta znowu jak przyjdzie na kontrolę i stwierdzi nieprawidłowości ma obwiązek powiadomić Inspekcję Pracy, ta znowu.... ZUS i US w tym przypadku sąsiad autora tego wątku będzie sam sobie winny swojego grubiaństwa, problem w tym, że on nie zrozumie tego i cokolwiek będzie to i tak przyczyną jego kłopotów będzie sąsiad i jego budowa tak jakby nie miał gdzie sie budować zgadza się ZE rozkręcą piekło a i tak bedzie na mnie że ja "ich wszystkich" nasłałem na sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 27.08.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 a trakcie budowy nie miałeś z gostkiem żadnych scysji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 27.08.2004 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja z nim specjalnie nie zadzierałem tylko on czasami przychodził i gadał głupoty a to że mu okradli samochód z dokumentami na budowę warsztatu a teraz był niedawno i mówił że miał włamanie do domu i że te dokumenty mu ukradli właśnie z domu (w gminie nie ma rzadnych dokumentów bo już to sprawdzali) a to że bedzie zagradzał drogę gminną (zrobi brame przy wyjeździe na drogę asfaltwą) a to bedzie zwężał drogę dojadową bo twierdzi że ona ma 3 metry szerokości, a ja mam w planie że ona ma 4 metry czasami tylko do niego chodziłem i mówiłem mu żeby zrobił przejazd bo jutro będą mi wozić towar na budowę pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 24.01.2005 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 i znowu sšsiad przesadza wczoraj (niedziela) godzina 8,00 zaczęli piłować wielkie płyty (3 na 2 metry) na parapety tuż przed moim oknem przecież tu można oszaleć byłem opierd... i powiedziałem że to jego ostatnia niedziela pracujšca jeżeli jeszcze raz bedzie pracował w niedzielę dzwonię na policję chociaż raz w tygodniu chciałbym się wyspać czy może mi kto powiedzieć w jakich godzinach może pracować taki warsztat kamieniarski ?może jaka ustawa lub co takiego pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 24.01.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 przestań z sasiadem dyskutować, bo ma Cie ...., wzywaj straż miejską - 1 mandat, 2 mandat, wniosek do sądu a tam przedstwa sytuację o działaności zakładu bez pozwoleniaa pracować może sobie codziennie od 6-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamex 24.01.2005 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 ale chyba nie w niedzielę pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 24.01.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 a piekarnia pracuje w niedzielę? zawsze może powiedziec, że robi coś do domu i dlatego powinieneś nekac wezwaniami straż miejską, nagabywac gminę by komisyjnie przyszła zobaczyć jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 25.01.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Jest taka instytucja sanepid się nazywa i mogą Ci przeprowadzić badania poziomu hałasu każda strefa np. w mieście ma określony dopuszczalny poziom hałasu w godzinach nocnych i dziennych określone jest to rozporządzeniem (tylko nie pamiętam jakim musiałabym poszukać w pracy ) i masz wówczas podstawę do zlikwidowania warsztatu przez nakaz rozbiórki zresztą skoro to samowolka to i tak chyba nakarzą rozebrać . Choć spotkałam się z zagrożeniem katastrofą budowlaną i PIB nie nakazał rozbiórki choć w swoim piśmie wskazuje zagrożenia ale że gość ten co to postawił i zagraża ludziom budynek wspólnoty mieszkaniowej ma układy z miejscową władzą śmieje się w nos pokrzywdzonemu.....bo sąd rejonowy też nie dopatrzył się przestępstwa -takie ma układy i dlatego pilnuj swoich spraw i nie licz , że ZE załatwi to za Ciebie bo może wszystko się rozmyć a Ty tam będziesz mieszkał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts