kozioleczek4 03.11.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam Forumowiczów, Mam pytanie odnośnie ocieplenie fundamentów. Ze względu na poziom działki fundamenty będą wysokie na 7 warstw. Podjęciu humusu pod ławy będzie wykopane tylko 20 cm. W takim przypadku będę musiał nawiezc dużo ziemi na działkę lub obsypywać fundamenty z zewnątrz i zrobić wokół domu skarpe. I tutaj moje pytanie. Czy warto inwestować w jakiś super styropian czy wystarczy dać jakiś EPS 100 10cm i wystarczy. Żadna woda nie będzie stała przy fundamencie. I jeszcze jedno. Jak szeroko od domu trzeba o sypać fundamenty? Z 1 m wystarczy? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 03.11.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Po co ci eps100? Daj fasadę i starczy, zaprawisz klejem z siatką i po robocie. Co do obsypywania fundamentów, to zrób tak, jak ci warunki pozwalają. Pozwalają zrobić długą i łagodną to taką zrób, Mało pola manewru, to zrób krótką a stromą, nic nie poradzisz. Najlepiej to zrób zdjęcia terenu wokół domu i wrzuć do "Ogrodów" tam ci doradzą może jak to zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozioleczek4 03.11.2016 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Ale to opinia do mojego przypadku czy sam z siebie uważasz, że nie ma co się bawić w styrodur? Dostałem dobrą ofertę na Hydro Lambdę 0031. Styro przykleja się do ściany i nic więcej z tym nie robi, żadnej siatki kleji kubełowej, także cenowo ( materiał i robocizna ) wyjdzie to samo co fasada zapewne, a jakość nieporównywalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 03.11.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Będzie skarpa i to dość spora przy fundamentach, sam piszesz, że wody tam nie będzie i masz rację, więc po kiego ci styrodur hydrocuda? Cokół i tak będziesz pewnie "obrobiał" siatką z klejem i jakiś tynk lub płytki. Napisz może jaka to ta dobra oferta, bo może faktycznie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts