Amigoz 22.07.2002 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Witam !!!Mam zamiar kupić działkę z rozpoczętą budową (stan surowy otwarty - tzn. są gołe ściany, ścianki działowe i dach nad użytkowym poddaszem, dołączone media - woda, prąd, szambo). Jaki jest % koszt takiego stanu do całości? Czy jest to 30%? 40%?Pozdrawiam, AMIGOz from Toronto Zdrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.07.2002 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Na moje oko to ok. 35-40%, jeśli dach jest docelowy, mur nie wymaga docieplenia i nie zaszalejesz przy wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 23.07.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Myślę, że stosując tanie wykończenie można przyjąć, że ten stosunek to 40-50%.Choć bezpieczeniej przyjąć, że mniej - lepiej od początku wiedzieć, że kasy i tak Ci zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.07.2002 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 U mnie wyszło około 35%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amigoz 23.07.2002 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Dzięki za odpowiedzi ... Niestety dach nie jest docelowy - jest pokryty papą (w planach jest blachodachówka, ale myślę, że lepsze będą gonty bitumiczne), a co do ocieplenia to też go jeszcze nie ma ... W planach jest styropian 12 na ściany (zastanawiam się, czy nie lepsza jest wełna?) a na dach wełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amigoz 23.07.2002 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 I jeszcze jedno ... całość za ok. 100.000 zł (odejmując koszty działki, przyłączy i szamba - wychodzi jakieś 50.000 zł) więc gdyby to było powiedzmy 33% to bym się zamknął w 200.000 PLN...Wydaje mi się, że jest to wersja bardzo optymistyczna ....Pozdrawiam, AMIGOz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 23.07.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Amigoz, Zwróć tylko uwagę, że gont bitumiczny wybaga bardzo równej powierzchni dachu! Dlatego w większości używa się do tego płyt, które są bardzo drogie. W związku z tym pokrycie dachu gontem bitumicznym kosztuje prawie tyle co krycie dachówką ceramiczną. Pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts