Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt instalacji elektrycznej po adaptacji

Recommended Posts

Tak, jak bym sobie życzył:

Na podkładzie z obowiązującej wersji projektu wrysowujesz zmiany kolorem czerwonym.

Numer rysunku uzupełniasz o informację że jest to rewizja i która czyli np. rys_234_rozdz_RCF_rev1.dwg, wstawiasz aktualną datę wykonania rysunku.

Część opisową projektu uzupełniasz o tzw kartę zmian, czyli tabelę z informacją na którym rysunku jakie zmiany wprowadzono.

Tak jak jest w praktyce:

Inwestor przysyła "poprawiony"projekt, który na oko wygląda tak jak pierwotny i szukaj sobie ciulu co tam się zmieniło.

To pierwsze - za asystenta projektanta. Są jakieś kursy projektowania?

No są, właśnie uczestniczysz w takim kursie pracując jako asystent projektanta.

Kolego Krzcel jeśli posiadasz jakiś taki projekt po adaptacji mógłbyś coś podesłać nawet w pdf?

A odnośnie szkoleń po za zdobywaniem wiedzy i umiejętności przy pracy asystenta możesz polecić jakieś inne sposoby zdobycia dalszej wiedzy może jakieś konkretne pozycje literatury, szkolenia organizowane przez jakieś firmy itp?

Kolego Krzcel jeśli posiadasz jakiś taki projekt po adaptacji mógłbyś coś podesłać nawet w pdf?

Jak nie zapomnę, to coś w ciągu następnych dwu tygodni wrzucę, nie będzie to nic więcej niż opisałem ci słownie

A odnośnie szkoleń po za zdobywaniem wiedzy i umiejętności przy pracy asystenta możesz polecić jakieś inne sposoby zdobycia dalszej wiedzy może jakieś konkretne pozycje literatury, szkolenia organizowane przez jakieś firmy itp?

Literaturę, to sobie kupuj w miarę potrzeb. Skąd ja mam wiedzieć w jakich tematach masz potrzebę uzupełnienia wiedzy?

Co do szkoleń, to ja się nie mogę opędzić od propozycji udziału w różnych kursach, konferencjach, seminariach, itp. płatne i bezpłatne. Czy ty pracujesz na Grenlandii, że cię nie odwiedzają przedstawiciele tych wszystkich Siemensów, Polonów-Alfa, Schracków oraz innych hurtowni i producentów ? Często mają ciekawe materiały, dużo można się dowiedzieć w bezpośredniej rozmowie.