jareko 26.08.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Co tam Concord. Z okęcia latał raz na dwa trzy dni jakiś trochę mniejszy odrzutowiec. W stosunku do Benków , Iłów czy innych to był jak ścigacz ze zdjętym tłumikiem. Najgorzej jak startował. Na oko to jak był z 10km od domu to dopiero było ciszej. A szyby miałem potrójne szyby mialem (i moja byla wciaz je chyba ma - chyba ze ktos jej wybil ) standardowe -31dB, chalupa we wlochach za Castorama, tez tego malucha slyszalem - fakt - tlumiki mu ktos zakoscil i jak mialem pozamykane wszystkie okna to kanalami wentylacyjnymi nadawalo. Najgorzej jak podchodzily do ladowania i akurat nad moja chalupa wsteczny ciag wlaczaly - to dopiro halas ale mozna sie naprawde przyzwyczaic nie znioslbym tylko jakby szklanki w szawkach by dzwonily - jak w tej komedii z Litwinem co w Grubej Kasce pracowal - pamietcie stare nasze filmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urbanowicz Rafał 26.08.2004 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Miło usłyszeć coś pozytywnego na temat położenia działki blisko torów. większośc naszych znajomych odradza nam tej budowy. Skorzystaliśmy z pomysłu z użyciem szklanki - przy długim pociągu towarowym woda drgała. Dom od torów w najbliższym miejscu położony będzie w odległości 20m, pozostały teren chcemy zalesić, ale zanim one urosną.....Myślimy też o nasypie bo tory są na tym samym poziomie co dom. Dzięki za pomysł ze stropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.08.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Nie poddawaj się ! Może to i nie jest najszczęśliwsza lokacja działki, ale to jest Twoja działka ! Twój własny skrawek ziemi Łatwo Ci będzie z niego zrezygnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 26.08.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Same tory to nie jest wielki problem, gorzej jakbyś miał stację niedaleko. Ja 10 lat mieszkałam w bloku na przeciwko stacji kolejowej, w nocy budziła mnie każda zapowiedź przez megafon. TO dopiero koszmar, ale teraz tory i wiejską stację bez megafonów mam kilkaset metrów od domu. (co ja piszę od planowanego domu ) (chora z urojenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek 26.08.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Nie poddawaj się ! Może to i nie jest najszczęśliwsza lokacja działki, ale to jest Twoja działka ! Twój własny skrawek ziemi I od czasu do czasu może trochę węgla spadnie za płotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 26.08.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 wszystko zalezy raczej od tego jak czesto jezdza pociagi tam ja mam działeczke tez niedaleko torów, i stacjak olejowa o rzut kamieniem naszczescie jest to taka malutka stacja i rzadko jezdza pociagi , a nawet jesli to czlowiek przestaje je zauwazac decyzja nalezy do Ciebie , zadekuj sie na dzialce na dzien , dwa i zobaczysz z jaka czestotlliwoscia bede jezdzic pociagi i na ile Ci to przeszkadza pozdrawiam Edusiek ps.ja mojej dizleczki nieoddalabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek 26.08.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 wszystko zalezy raczej od tego jak czesto jezdza pociagi tam ja mam działeczke tez niedaleko torów, i stacjak olejowa o rzut kamieniem naszczescie jest to taka malutka stacja i rzadko jezdza pociagi , a nawet jesli to czlowiek przestaje je zauwazac decyzja nalezy do Ciebie , zadekuj sie na dzialce na dzien , dwa i zobaczysz z jaka czestotlliwoscia bede jezdzic pociagi i na ile Ci to przeszkadza pozdrawiam Edusiek ps.ja mojej dizleczki nieoddalabym Gorzej jak zmienią rozkład jazdy. Choć z ostatnich działań PKP to raczej ubywa pociągów. Możecie zatem mieć nadzieję, że w niedługiej przeszłości to tylko drezynka jakaś przejedzie. PS Jaką dizleczkę masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urbanowicz Rafał 26.08.2004 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Działeczke o powieszchni 1450m2 ale mozemy dokupic za 10tys zł. jeszcze 800m2 ale nie wiem czy nie bedzie z duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja mam połowę tego co Ty i nie chce dokupować więcej.. Zastanów się, czy będzie Ci się chciało później kosić trawniki na takiej powierzchni? Wiem wiem, na początku na pewno, ale później ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 01.09.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Mieszkaliśmy ok 3 lat w odległości ok 60 m od torów kolejowych - niby można się przyzwyczaić, jednak zdażały sie dni, kiedy bardzo mi to przeszkadzxało. Pociągi osobowe to nic. Problem był gdy przejeżdżały ciężko załadowane pociągi towarowe ze skrzypiącymi i trzaskającymi wagonami (pomijając jakośc torów). Czasem kwiatki się "kiwały", nie było słychać telewizji przy otwartym oknie, itd. Dodatkowo na ścianach można było zaobserwować pęknięcia - myślę, że to właśnie od tych pociągów. Mnie generalnie to przeszkadzał, więc sprzedaliśmy tem dom (+ kilka innych powodów ) i teraz budujemy nowy z dala od torów kolejowych i drogi o dużym natężeniu ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts