Opaves 22.07.2002 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 ...Velux, Fakro, czy może ktoś inny? Chodzi mi o okna przyzwoicie wykonane, nie wymagające remontu po pierwszej zimie Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 23.07.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Jeszcze Roto i to właściwie tyle. Okna połaciowe robi jeszcze Okpol, ale mnie nie przekonuje jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 OKPOL robi okien z nawiewnikiem. Ja tez dlugo sie zastanawialem, jezdzilem po skladach, ogladalem. W koncu zamowilem Veluxa z serii GGL (z nawiewnikiem). Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal.Velux ma klamke u gory, Fakro, Roto i Okpol na dole. Jezeli prawidlowo zamontujesz okno (dol na wys. ok. 90cm a gora na ok. 180cm) to otwierajac klamka u gory nie uderzysz sie szyba w glowe. Przy klamkach na dole jest problem (przy oknach z zawiasem posrodku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 OKPOL nie robi okien z nawiewnikiem. Ja tez dlugo sie zastanawialem, jezdzilem po skladach, ogladalem. W koncu zamowilem Veluxa z serii GGL (z nawiewnikiem). Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal.Velux ma klamke u gory, Fakro, Roto i Okpol na dole. Jezeli prawidlowo zamontujesz okno (dol na wys. ok. 90cm a gora na ok. 180cm) to otwierajac klamka u gory nie uderzysz sie szyba w glowe. Przy klamkach na dole jest problem (przy oknach z zawiasem posrodku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 23.07.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Fakro jest tańsze od porównywalnego Velux-a a standardowo ma drewno bez sęków - w Velux-ie sęki są. Inne okna mnie nie przekonują. Ja wybrałem Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 23.07.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Mam 4 okna Fakro 94*140. Polecam, nie ma z nimi najmniejszych problemów, a już (a może dopiero) służą trzy zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rad-T 24.07.2002 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Witam A co sadzicie o oknach Braasa ? widze ze obecnie maja oni caly system (dachowka, okna, rynny, folie). Czy ktos cos o nich slyszal ? Pozdrawiam Rad-T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.07.2002 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Maja ale chyba tylko wylazy dachowe kminiarskie a nie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 24.07.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Brass ma okna dachowe i to produkowane (informacja od sprzedawcy) przez Fakro. Dla mnie okna te mają dwie wady:1. są droższe od Fakro2. mają paskudną rączkę do otwierania (taki reling) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 24.07.2002 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Ja wybralem Veluxa, takie specjalne chyba symbol V21 sa niższe i nizej montowane niz standardowe i nie wystają ponad płaszczyzne dachu. Takie mi sie bardziej podobały.Porównywalem rowniez z Fakro i w zeszlym roku okna Fakro byly tansze, ale kołnierze (wysokie) droższe. U mnie komplet wychodził tak samo (Fakro i Velux). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts