Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

?cis?y szpaler tuii a odleg?o?? od siatki s?siada.

Paty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Ty na CAŁYM forum obrażałeś mojego tatę , więc w myśl przysłowia "Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe " zastanawiaj się co piszesz to i o Tobie nie bedą pisać.

Paty.

Nie no, teraz to mnie rozlozylas na łopatki..

Widocznie wdałaś się w tatusia i wszystko potrafisz sobie wytłumaczyć tak, zeby wyszło na Twoje..A nie daj boże, jak ktoś jest odmiennego zdania niż Wy..

Niedaleko pada jabłko od jabłoni - tak, to celowa złosliwość...

Paty, ja Ciebie jednak nie rozumiem, przeczytalam jeszcze raz caly watek i naprawde nie wiem, o co ci chodzi. Zwlaszcza z tym: oceniajcie sytuacje. Przeciez wlasciwie wiekszosc ocenila wlasnie sytuacje, malo kto atakowal bezposrednio Twojego tate.

Sama napisalas, ze rozumiesz, ze sasiad wlasciwie ma racje, wiec o chodzi?! Racje ma, robi to zgodnie z prawem, co wiecej reaguje na prosby sasiada, bo przeciez po rozmowie z Twoim tata przesunal te tuje od plotu. A poza tym, skad wiesz, ze nie bedzie sie budowal, moze wlasnie powoli sie do tego przymierza?

No i bardzo Cie przepraszam, ale po tym, co napisalas, to naprawde wyglada to tak, jakby Twoj tata czepial sie tylko dla zasady, bo:

1) jak sie domyslam, bo nic o tym nie napisalas, te tuje jeszcze teraz nie sa wysokie i troche czasu im zajmie zanim beda na tyle wysokie, zeby wszystko zaslonic

2) skad wiecie, ze sasiad nie bedzie ich obcinal, moze on tez nie bedzie chcial miec wysokiego na 4 m zielonego plotu, tylko np. na 2m?

3) napisalas, ze jemu tuje kojarza sie z cmentarzem, a to juz dokladnie przedstawia jego uprzedzenie do tych roslin, ciekawe tylko, czy gdyby sasiad posadzil jakies inne rosliny, to by mu nie przeszkadzalo?

Gość M@riusz_Radom
A tak w zasadzie Mariusz to o co Ci chodzi?

Paty.

O Twój post ....

Ten który zacytowałem...

Wskaż mi post w którym pozwoliłem sobie na niewybredne żarty w stosunku do Twojego taty..Odpisałas pod moim postem więc wnioskuję, że to co napisałas było skierowane do mnie..

Czekam.

szlag mnie trafia, jak ludzie probują mną albo tym co powiem/powiedziałem manipulowac...

a ze mnie nabajającego sie ze slepych starszych ludzi, :-)

a tak napowąznie, to nawet jeśli sąsiad nie bedzie tam mieszkał to być może będzie przyjeżdżał na łykend aby na leżaku wsadzić sobie ręke w majty w stylu Ala Bandyego i twój tata siedzący na tarasie i gapiący sie w jego wykropkowane gatki by mu najzwyczajnniej przeszkadzał. dlatego posadził tuje i miał do tego prawo, tak samo jak nie mógłby miec pretensji jeśli twój Tata zrobiłby cos takiego samego.

jak to mówią, sąsiad sąsiadowi oka nie wykole, tylko głowe od razu utnie.

Pati ,twój tata ma racje, co ja mówię, zawsze miał rację, działka sąsiada powinna byc wypalona napalmem i zaorana, tak aby czerń ziemi błyszczała w zachodzącym słońcu i cieszyła oko tatusia, a sąsiada powinno nie być, dla zasady: brak sąsiada brak waśni sąsiedzkich.

jest tylko problem, z zaoranej ziemi wychodza robale, one tez sie moga z cmentarzem kojarzyć. :lol:

Tak dobrze nie jest. My mamy (jeszcze w bloku) sąsiadkę która z córkami wisi w oknach. Wszystko widzi, wszystko wie, ale jak ukradli mi sanki, lub okradli garaże to nic nie słyszałą. Jak idę do skrzynki po listy to mówi za to czy co było i w jakiej ilości.

ZERO pożytku.

no wlasnie o to mi chodzilo, skoro ktos widzi złodziej to i złodziej jego widzi, a jak myslisz kto chce sie schować? moim zdaniem to nie twoja sąsiadka tylko wlasnie zlodziej, stąd jak kradną to nie widzi, albo nie che widzieć. heihei :lol: