Przemcio13 27.08.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A ja jestem takim sąsiadem i posadze sobie tuje w samej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.08.2004 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja się na nikogo nie obrażam , ale niektórzy nie moga zyć bez złosliwości a to jest przykre. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja się na nikogo nie obrażam , ale niektórzy nie moga zyć bez złosliwości a to jest przykre. Paty. Niektórzy nie potrafią przyznać się do błędu i powiedzieć PRZEPRASZAM.. Nie wiem, którzy są gorsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.08.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 akurat się obraziłaś, ale nie martw sie, złośliwosć do siostra inteligencji. możesz być pewna że rozmwiałaś z naprawde łepskimi gosciami, a że złosliwi no cóz. jedni patrzą na horyzonty a inni jak tu drugiemu na złść zrobić. ja natomiast chętnie bym sprobował poskroic ta złosnicę, Pati łer a ju? napisz cos do mnie na gg, to cie troche pozłoszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 27.08.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja się na nikogo nie obrażam , ale niektórzy nie moga zyć bez złosliwości a to jest przykre. Paty. Przyjmij to godnie, chciałoby się powiedzieć, na pierś. Pomyśl o ile zwiększyłaś sobie i innym ilość postów, a propos idę na wódkę! Nie przejmuj się i nie miej żalu do chłopaków, jak wiesz my tylko jedno mamy w głowie (leżak) i stąd to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.08.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 mariusz ile dales za dzialke i z czego zamierzsasz sciany stawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.08.2004 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Mariusz Ogona nie podwinęłam tylko sobie czytam. Przepraszać to ja mogę jak zrobię coś złego . A Ciebie nie obraziłam w żadnym poście i nie obdarzyłam żadnym epitetem. A tym co nabijają sobie posty głupimi gadkami proponuje wziąć siekierę i porąbać trochę drzewa do kominka bo zima sie zbliża. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A Ciebie nie obraziłam w żadnym poście i nie obdarzyłam żadnym epitetem.Paty. Nie obraziłas, ale POMÓWIŁAŚ publicznie, na forum, w obecności kilkuset ludzi.. nadal czekam az wskażesz post w którym obrażam Twojego tate.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 mariusz ile dales za dzialke i z czego zamierzsasz sciany stawiac? Działka koztowała mnie ok 20.000 zł, bardzo mało jesli weźmie się pod uwagę fakt, że jest w mieście. No ale nie da się wycenić pracy, którą włozyliśmy w to, aby wyglądała tak jak obecnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 27.08.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 B.Budowniczy myślę ,że niepotrzebny ten cynizm. Jeje też mógłby się powstrzymać od chamskich komentarzy. Ja nie prosiłam o ocenę mojego taty tylko sytuacji. Ci mniej inteligentni widać nie zuważyli tego. Może ktosś nie ma ochoty przed nosem ogladać "ściany" zieleni tylko przstrzeń. Ma do tego prawo tak samo jak ten do sadzenia tuii. Paty. Popatrzcie na to z drugiej strony , jak byście się czuli jak by sasiad zrobił cos co Wam nie odpowiada. Tu na przykład Paty byłaś niegrzeczna. I za co raptem ta krytyka, że "ktoś nie ma ochoty oglądać ściany zieleni tylko przestrzeń"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.08.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Mariusz. cytuję "Złosliwcem jest tata Paty, który uzurpuje sobie prawo do rozporzadzania cudza własnością. Cos mi tu tracidawnymi czsaami i rzadami pierwszego sekretarza KC.. " Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Mariusz. cytuję "Złosliwcem jest tata Paty, który uzurpuje sobie prawo do rozporzadzania cudza własnością. Cos mi tu tracidawnymi czsaami i rzadami pierwszego sekretarza KC.. " Paty. No i gdzie tu obrażanie Twojego taty? To jest REALNA ocena przedstawionej przez Ciebie sytuacji, to co napisałem to prawda, prawda i tylko i wyłącznie prawda.. Wiem, że czasem jest bolesna, ale trzeba przyjąć ją godnie a nie odbijać piłeczkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.08.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A tym co nabijają sobie posty głupimi gadkami proponuje wziąć siekierę i porąbać trochę drzewa do kominka bo zima sie zbliża. Paty. a mówiłem, że nie jest taka strachliwa, stad te dąsy, :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.08.2004 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Skoro nie znasz człowieka to skąd tak łatwo przychodzi Ci jego ocenianie.Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.08.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 z drugiej strony to miło miec córkę która zawsze ojca broni, nawet jesli chce zagazować całe osiedle. ale to chyba wojskowe wychowanie gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 27.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Może da się jednak osiągnąć jakiś kompromis np. w postaci 2-3 metrowej przerwy w szpalarze iglaków. Domyślam się, że sąsiadowi zależy na zakryciu się - ale jeżeli można znależć taką oś widokową, by tato miał z tarasu wglądi na przestrzeń a sąsiad poczucie zasłonięcia przed wzrokiem. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Skoro nie znasz człowieka to skąd tak łatwo przychodzi Ci jego ocenianie. Paty. Nie oceniamy człowieka tylko jego ZACHOWANIE w pewnych, opisanych, sytuacjach, widzisz róznicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Może da się jednak osiągnąć jakiś kompromis np. w postaci 2-3 metrowej przerwy w szpalarze iglaków. Tarasik widokowy dla tatusia?? ) A kto za to zapłaci ?? No i co z estetyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 27.08.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ja uważam że są inne sposoby na odgrodzenie sie od sąsiada. Może to być długi drewniany trejaż z piękną winoroślą , bluszczem lub innymi pnącymi roslinami . Mogą to być maty wiklinowe , drewniane płotki itp. Posadzenie tuj to pójście na łatwiznę. Żeby taki "płot " cieszył oko trzeba go pielegnować , obcinać , formować . Widok od strony ogrodu smetnych , przemarznietych lub chorych liści nie należy do przyjemności . A znając sąsiada ograniczył sie tylko do posadzenia tych krzaczków. Paty. Hej, Prosilas, zeby oceniac sytuacje a nie czlowieka ...a sama ...delikatnie mowiac - oceniasz swojego sasiada w sposob nieprzychylny. A co mial ...takie krzaki posadzic zeby musial zapieprzac przy nich - wtedy byloby OK ? Sasiadowi za posadzenie tui dostalo sie ze nierob, ze dbal nie bedzie.... Odwrocmy sytuacje - dlaczego to Twoj Tata lub Ty nie zrobicie wiklinowych mat, trejazy (co to za cholera?) - tylko umiecie skrytykowac posuniecia innych. OCENIAM SYTUACJE: Posadzenie tui to pojscie na latwizne i swiadczy o lenistwie gospodarza. Zrobienie ogrodzenia z siatki i jakies senne mary o trejazach nobilituja. I jeszcze rada - bo po to tuaj napisalas ..... Sasiad wydaje sie byc kulturalnym czlowiekiem - przesunal tuje, kiedy Twoj tata go poprosil ....moze uda sie ustalic z nim (sasiadem), zeby przycinal te tuje na wysokosci 2.5 metra. Uwazam, ze to Ty powinnas porozmawiac z sasiadem mowiac ..wie pan ...czlowiek starszy .... ma swoje upodobania. Milego weekendu, Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 27.08.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Paty, Przeczytałem cały wątek dokładnie. Masz 100% racji. Ja na ogrodzenie wybrałem szpaler winorośli - myślę że sąsiad też lubi wino - jak nie to forma niskopienna też rodzi dobre wino! . Nie dziwi mnie to że ludzie z "bloków" przenosząc sie na "otwartą" przestrzeń z przyzwyczajenia budują sobie "bariery". Moim zdaniem lepiej jest dążyć do dobrych sasiędzkich stosunków. A na trochę intymności na prawdę wystarczy pergola a nie jakiś monstrualny "zacieniający" żywopłot. Pamiętajmy że nam też sąsiad może taki płot zafundować - no chyba że ktoś lubi przestrzenie zamknięte. Część osób nie rozumie (niestety) że dla niektórych ludzi relacje "RODZICE" są takie a nie inne i należy je uszanować. Parę porównań (typu KC) było żenujących, a porównania złośliwości do inteligencji mocno rozbawiające (czy ktoś tu potrzebuje dowartościowania?). Czekając na zmasowany atak, pozdrawiam :0. Ps. zbyt szybki wzrost (nie tylko winorośli) można zachamować ucinając wierzchołki wzrostowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts