Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja łazienki przy odpływie liniowym - proszę o pomoc

poli1990

Recommended Posts

Witam, chciałem zasięgnąć informacji na temat odpływu liniowego i wykonania hydroizolacja. Otóż łazienka znajduje się na 1szym piętrze, zrobiona jest nowa wylewka 6cm (+ steropian 5cm + ogrzewanie podlogowe), że ścian skuty tynk, dane będą zielone płyty GK. Czytałem trochę na ten temat, oglądałem filmiki na YT i mam kilka pytań:

1. Folie w płynie i taśmy narożnikowe dawać w całej łazience czy tylko tam gdzie będzie kabina + jakis zapas cm aby wychodziło poza kabinę?

2. Czy przed nałożeniem foli w płynie gruntowac płyty?

3. Czy po nałożeniu foli w płynie gruntowac podłoże przed położeniem płytek?

4. Używać fugi epoksydowej czy zwykłej?

5. Jakiej firmy wybrać produkty abym był zadowolony ale także nie wydał majątku.

6. Czy jakoś specjalnie przygotowywać cegły przed położeniem płyt GK czy tylko grunt wystarczy?

Witam, chciałem zasięgnąć informacji na temat odpływu liniowego i wykonania hydroizolacja. Otóż łazienka znajduje się na 1szym piętrze, zrobiona jest nowa wylewka 6cm (+ steropian 5cm + ogrzewanie podlogowe), że ścian skuty tynk, dane będą zielone płyty GK. Czytałem trochę na ten temat, oglądałem filmiki na YT i mam kilka pytań:

1. Folie w płynie i taśmy narożnikowe dawać w całej łazience czy tylko tam gdzie będzie kabina + jakis zapas cm aby wychodziło poza kabinę?

2. Czy przed nałożeniem foli w płynie gruntowac płyty?

3. Czy po nałożeniu foli w płynie gruntowac podłoże przed położeniem płytek?

4. Używać fugi epoksydowej czy zwykłej?

5. Jakiej firmy wybrać produkty abym był zadowolony ale także nie wydał majątku.

6. Czy jakoś specjalnie przygotowywać cegły przed położeniem płyt GK czy tylko grunt wystarczy?

A po co skułeś tynk? Niedawno wykańczałem łazienkę, kabinę mam wnękową pod schodami zabiegowymi. Tynk c-w pomalowany folią w płynie Atlas Woder w całej wnęce, na to płytki i fuga Sopro DF10. Też mam podłogówkę pod prysznicem i odpływ liniowy. Tynk gruntowałem uni gruntem atlas.

• 1 month później...