IPS 04.11.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jakiego kleju najlepiej użyć do montażu parapetu drewnianego dębowego czy trzeba go izolować od spodu ? Myślałem nad Fix All Flexi ale może jest coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 04.11.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ja bym izolował od spodu - przezorny zawsze ubezpieczony. Co do kleju, to wydaje mi się, że All Flexi będzie dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 04.11.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 ja nie izolowałem i nic się nie dzieje, do montażu użyłem kleju w piance. i gro i bucy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 04.11.2016 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 A jak z impregnacją takiego drewna ? Mam zamiar dać bejcę + lakier jednak nie wiem czy jeszcze wcześniej nie wypadało by zaimpregnować drewna. Co do kleju to widziałem jeszcze Tytan FIX2, właściwościami podobny ale łatwiej z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 04.11.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 najpierw bejcowałem potem zakładałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.11.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 U rodziców parapety dębowe mają ok 20 lat, montowane na piankę. Lakierowane lakierem parkietowym w miejscach widocznych. Trzy lata temu demontowane i szlifowane, lakierowane i zamontowane na klej w piance. Po ok 17 latach drewno nie wykazywało oznak uszkodzeń itp. U siebie montowałem na ciepły parapet i klej w piance soudal. Lakierowałem tylko widoczne powierzchnie, lakier bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 04.11.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 i tak będzie, ściana przecież nie ma wilgoci a jak ma, to jest mega problem i nie chodzi o głupi parapet za 80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.11.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Dokładnie, w pomieszczeniu mieszkalnym impregnacja nie ma sensu bo nie ma prawa być w nim wilgoci zagrażającej elementom drewnianym. Zamiast lakierowania można olejować, oleje do parkietu są OK (np. Osmo, próbka 125ml za kilka złociszu spokojnie starczy na 2-3 średniej wielkości parapety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 04.11.2016 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Miałem właśnie kupić Osmo ale wcześniej kupiłem lakier do parkietu więc powinien się nadać. Wszystko w temacie już wiadomo, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 17.07.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 A ja mam kleić dębowe parapety do profila podokiennego z XPS (tzn ciepły parapet). Uzyć pianki niskoprężnej, kleju do styro, czy może specjalnego kleju do parapetów typu saudal PU030 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts