Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile Was kosztował strop?

Recommended Posts

Na dniach będę kupował strop.Teriva Nowa się nazywa.Ile płaciliście za m2.

A ile za robociznę?

Na strop Teriva 4,0/1 (dawniej Teriva I) mam ofertę:

pustak żużlobetonowy 2,50 albo

pustak keramzytowy 3,60

belka 16,56 zł/mb

na mój strop około 75 m kw może wyjść:

45 złotych/m kw dla żużlobetonu albo

52 złote/ m kw dla keramzytu

jak widać mała jest różnica, więc warto dać keramzyt.

Nie wiem ile stal, tarcica, stemple i beton.

Wycenę robocizny stropu razem z balkonem, podciągami i słupami mam na 47 zł/ m kw

Na dniach będę kupował strop.Teriva Nowa się nazywa.Ile płaciliście za m2.

A ile za robociznę?

Nie wiem ile stal, tarcica, stemple i beton.

Wycenę robocizny stropu razem z balkonem, podciągami i słupami mam na 47 zł/ m kw

Stemple zobacz w jakimś okolicznym nadleśnictwie. Najlepiej kup odpowiedniej grubości żerdzie. Mi wyszło ok 90 groszy za sztukę... Fakt, że miałem je 200 m od budowy więc nie płaciłem za transport.

Pozdrawiam

Ja zapłaciłem za 80 m2 stropu Akermana + schody zabiegowe + balkon (5,4x1,3m). Pustaki 2200+stal 2700 + beton(pompa) 2500 + stemple 100 + deski 800+ robocizna 0 = 8300. Mowie ze robocizna 0 ale należy doliczyc paliwo na dojazd na budowe + jedzenie+picie (2,5tyg.pracy) ok. 700PLN. Wiec w sumie 9000PLN

a ja polozylem strop kanalowy, za 95 m2 zaplacilem ok 5400 pln. (53 pln/m2 + 7% vat). do tego doszlo 1000 pln za transport i za dzwig. plyty od spodu rowne, nie bede tynkowal, tylko poloze gladz gipsowa. na polaczenia plyt daje gruba siatke elewacyjna pod szpachel gipsowy, moim zdaniem wszystko powinno byc ok.

pozdrawiam,

wert

WITAM. Jak to fajnie że mamy takie 'FORUM' dyskusyjne,bo to właśnie tutaj widać jak duże są różnice cenowe poszczegółnych prac. I chociaż pytanie dotyczyło ceny stropu 'terriva' to ja może podam koszt mojego lanego z gruchy (pompa) strop 12 x10 ( gr.10cm.) beton 2000 pln+3000 pln.stal +stemple 150 pln.+deski 0 pln. ( odzyskam je do innego celu) + robocizna 0 pln. ( rodzina) aha za stal płaciłem 2500 pln/t. brutto. a strop lałem 12.08 Pozdrawiam