drogba_37 04.11.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Dziś skończyli u mnie tynki wewnętrzne, cementowo wapienne. Posadzki są zrobione już 2 miesiące temu, w poniedziałek juz będe mógł ogrzewać dom (pompa ciepła). Moje pytanie - w takim układzie kiedy mogę zamontowac brame garażową? Ile taki tynk musi schnąć żeby mozna było prowadzić kolejne prace? Najbardziej zalezy mi na zamontowaniu tej bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.11.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Nawet dzisiaj możesz Jeśli chodzi o czas schnięcia to zależnie od wietrzenia i z czego zbudowany budynek. Jeśli będziesz wietrzył i jest z "białej cegły" to 2-3 tyg i powinno być suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drogba_37 04.11.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ale zamontować bramę tak od razu można? nic sie nie odpryśnie? nie musi konkretnie się utwardzić? Dom zbudowany z pustaka max kozłowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 05.11.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 normalnie wiercić otwory bo tylko takie cos potrzebujesz do montażu bramy można powiedzmy na drugi dzień. Często się tak zdarza że w czesie tynkowania jeszcze jest montowana brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPW 14.11.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Co do montażu bramy, to nie ma przeciwwskazań. Przy pielęgnacji tynku cementowo - wapiennego należy pamiętać o utrzymywaniu w pomieszczeniach dodatniej temperatury, ale nie za wysokiej. Należy unikać nadmuchu na ścianę, gdyż jej zbyt szybkie przeschnięcie spowoduje, że tynk nie zwiąże. I proszę prowadzić regularne wietrzenie celem odprowadzenia nadmiaru wilgoci. Dla bezpieczeństwa zalecałbym taką pielęgnację do miesiąca czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 14.11.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 2-3 tygodnie i suche ? Mi w srodku lata tynki schły ponad 2 miesiące, okna otwarte ile sie dało, temperatura jak w hiszpani. Teraz nawet z włączonym ogrzewaniem bedzie dużo dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 14.11.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Często kończąc dom taki 700-800 m2 to góra jest już sucha, więc jest to możliwe jak najbardziej. Ost gościowi tak sie spieszyło że w 3 dni wysuszył łazienkę aby położyć płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 19.11.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Mi w srodku lata tynki schły ponad 2 miesiące, okna otwarte ile sie dało, temperatura jak w hiszpani. Teraz nawet z włączonym ogrzewaniem bedzie dużo dłużej. Latem nie musi być dużo lepiej - zimą jest bardzo wydajna wentylacja grawitacyjna. Mam niedawno zrobione wylewki i w pomieszczeniach, gdzie mam "wentylację", tzn. niezatkane otwory kominowe, to jest suchutko, a w pomieszczeniach oddalonych od kominów - woda kapie z sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts