pawellask 04.11.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Kilka lat temu firma wstawiająca okna zamontowała mi jedno z okien odwrotnie, to znaczy szyba niskoemisyjna jest od zewnętrznej strony. Wynikiem tego szyba się "poci" . Trwało to kilka lat zanim doszedłem przyczyny (sprawdziełem miernikiem weryfikującym istnienie powłoki). Pytanie, czy po kilku latach jest sens wyciągać zestaw szybowy z ramek i odwracać, czy po takim czasie wartwa termoizolacyjna została zdegradowana? DOdam, że nie są to okna specjalnie zawansowane technologicznie, były montowane przez spółdzielnię w momencie budowy bloku około 8 lat temu. Edytowane 4 Listopada 2016 przez pawellask doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oknoplast-Kraków 24.11.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Szanowny Panie, Czy zamawiane przez Pana okna, pochodziły z oferty marki Oknoplast? Jeśli nie, sugeruję kontakt z montażystą, który wykonywał prace. Jeśli tak, prosiłbym o podanie modelu okna jakie zostało u Pana zamontowane. Pozdrawiam, Grzegorz Bułatkierownik technologii Oknoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellask 20.01.2017 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Nie sądzę, że był to Oknoplast, ale nie wiem jaki to producent, gdyż na ramce okiennej nic nie ma, żadnego nadruku. A jaka jest Pańska opinia odnośnie właściwości termoiolacyjnych tego (przyjmijmy) zwykłego popularnego zestawu szybowego? Jest sens odwracać zestaw, czy raczej już nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts