Xesxpox 05.11.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Witam Dom postawiony na płycie fundamentowej która jest/miała być już zerem a że wyszła nierówna to przyszło dużo kleju. Na płytę przyszły płytki podłogowe a płytkarze skończyli je w połowie szerokości futryny/progu drzwi wejściowych-stwierdzili że za płytkami dokleję xps-a i na to próg przytwierdzę, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Drzwi KMT próg dedykowany KMT pasiv. Wygląda to teraz tak: widok z góry widok z zewnątrz przy zamkniętych drzwiach widok od środka przy zamkniętych drzwiach widok od środka -prawa krawędź tej taśmy niebieskiej to koniec płytek: Zostałem z problemem który z uwagi na pogodę musze w miarę szybko rozwiązać. Czy faktycznie doklejenie styroduru o wysokości 3,5cm od strony zewnętrznej i na to próg ma sens? Zminimalizowałoby to mostki na progu. Jeżeli nie to może dołżyć pasek płytek z klejem i na to próg? Myślałem też o poszerzeniu pod próg ale pewnie wtedy musiałbym wyciąć płytki? Za wszystkie porady dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.11.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Nie wiem jak to namacalnie wygląda, bo po zdjęciach (bardzo dobrych) też nie wszystko widać. Na szybko poleciłbym Ci kontakt z dobrym montażystą z Twoich stron i zapytaj się go czy poszerzenie podprogowe będzie dobre w tym przypadku. Podniesie i wyredukuje mostek. Abyś wiedział o czym mówię:http://wiked.pl/images/katalog/katalog_wiked_52str_czerwiec_2016.pdfStrona 48 masz cennik i zdjęcie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts