Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psy s?siada

telmark

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio spędzam większość dnia na budowie ..... :roll: i co sie okazało?

U sąsiada są WYJĄCE trzy psy !!!!!!!!

Czyli nie wiem czy im coś dolega? czy chore są na coś? Ale trudno to wytrzymać jak tak , cały dzień szczekają na przemian wyjąc ( z nudów?), ja się chyba zastrzelę :wink: bo piesków szkoda ..... :p

To wszystko co piszecie o jednym piesku sąsiada co sobie poszczekuje to chyba nic co spotkało nas!!!!!!!!! Zacznę od początku. Mieliśmy bardzo fajnych starszych sąsiadów, którzy w ciągu ostatnich dwóch lat pszeszli na tamten świat. Ich dorosłe dzieci mieszkające w innych miastach postanowiły dom sprzedać. Od roku mamy nową sąsiadkę i ok 20 jej psów, które trzyma w domu . Całe lato pieski oczywiście biegały od rana do wieczora na podwórku, a my musimy słuchać ich ujadania przez cały dzień bo pracę mamy w miejscu zamieszkania. Dodam jeszcze że psy lubimy bardzo bo sami mamy swojego ale to jest chyba przesada nie wiem jaak długo to wytrzymamy a nie bardzo wiemy gdzie się z tym problemem udać. Weterynarz, który przyjedża do naszego psa twierdzi, że nie ma żadnego przepisu ograniczającego ilość trzemanych psów a tak wogóle to jest WOLNOŚĆ TOMKU W SWOIM DOMKU i na swojej posesji możesz trzymać nawet słonia albo żyrafe i jak ona nie zagraża nikomu to nic ci do tego. No i co wy na to . Poradźcie coś!!! :cry: :cry: gdzie się z tym udać ???? do kogo??? Acha jeszcze wam powiem , że te psy bezprzerwy się zmieniają jedne są zabierane i przywożone nowe. A kobitka mieszka w Niemczech ( od czasu do czasu tu zagląda ) a wszystkim zaajmują się wynajęci ludzie. Chyba starczy, ale musiałam się wyżalić. :( :( :(

gdzie się z tym udać ???? do kogo??? Acha jeszcze wam powiem , że te psy bezprzerwy się zmieniają jedne są zabierane i przywożone nowe. A kobitka mieszka w Niemczech ( od czasu do czasu tu zagląda ) a wszystkim zaajmują się wynajęci ludzie. Chyba starczy, aale musiałam się wyżalić.

Pomocy !!! :cry:

Od roku mieszkam w nowym domu i od roku ani ja ani reszta rodziny nie możemy się wyspać przez szczekanie psów sąsiada. W nocy prawie codziennie żucam w nie ziemniakami lub polewam szlałfem z wodą ale one i tak wracają. Co zrobić by je skutecznie odgonić od mojego płotu.

Zwracanie uwagi nie pomaga. Ostatnio sąsiad zrobił im długi wybieg dochodzący do mojego płota i jest jeszcze gożej. Może istnieje jakiś środek hemiczny żeby je odstraszyć i trzymać na dystans od mojego płotu lub jakiś elektroniczny odstraszacz. Pomocy poradźcie nie chcę kłutni z sąsiadami.

wystrzelac lub otruc :wink: psy oczywiscie nie sasiada :wink:

bedzie spokoj do momentu az sasiad wezmie nowe psy - ale moze mniej halasliwe :wink:

zgadzam się całkowicie, że nie psy są tu problemem, ale ich właściciele. Jeżeli ktoś ma zamiar trzymać taką ilość psów to nie na osiedlu domków jednorodzinnych tylko gdzieś na odludziu, gdzie swoim hobby nie będzie uprzykszał życia innym. One szczekają cały dzień, już nie słyszę nawet swoich myśli. Może ktoś wie czy jest na to jakieś prawo. A za psy płaci nawet dorzuciła gminie coś więcej- kobitka ma kasę i chyba się z nią nie wygra!!!!!

PROSZĘ O RADY ASAJ