iroman 06.11.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Witam Posiadam kupiony dom z lat 70, parterowy z nieużytkowym strychem, z tego co wiem strop jest drewniany ocieplony SUPREMĄ, na strychu zrobiona jest wylewka betonowa. Chciałbym ocieplić ten strop lepiej.Co radzicie czy zdzierać wylewkę wyrzucić płyty suprema i położyć wełnę i na to płyty OSB, czy może wystarczy jak położę na tej wylewce styropian i na to płyty OSB, żeby można było użytkować strych Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 06.11.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Kładz styro i płyty, chyba że chcesz zrobić strych mieszkalny, wtedy musisz robić wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iroman 06.11.2016 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A co do grubości styropianu, to co proponujesz na taki strop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 07.11.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Grubość dobierz do tego co chcesz osiągnąć, jak ściany masz zaizolowane 20cm styro, lub w przyszłości będziesz takowe ocieplenie robił, do tego okna są nowe, to podobną grubość bym dał na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 07.11.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Nadal Nam nie powiedziałeś, czy na być to strych mieszkalny, czy chcesz tam suszyć pranie. Ja Styro dałbym ze 30 cm, górą dużo ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iroman 07.11.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Ma być strych nieużytkowy czyli na jakieś kartony i suszenie ubrań, w bardzo dalekiej przyszłości ewentualna adaptacja ale na chwile obecną bez planów Zastanawiałem się czy nie stracę na tym że będę grzał te płyty suprema, bo one chyba mają wątpliwą izolacyjność?! a dopiero potem styro będzie mi trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 07.11.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 nie stracisz, przecież nagrzeją się do jakiegoś stopnia i później będą trzymać, bo styro ograniczy ucieczkę ciepła. Oczywiście możesz kuć i robić wylewkę, ale ekonomicznego sensu to raczej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts