Brysia8 06.11.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Mam pytanie o wykonanie węgarka przy oknie.Okno mamy zlicowane ze ścianą, na ciepłych parapetach z roletami intergo.Przy ociepleniu styropianem dojechaliśmy do ramy rolety, teraz trzeba wykonać węgarki - do tego celu mam styropian podłogowy - grubość 2 cm. Nie mam jeszcze założonych parapetów, będą blaszane, niestety dopiero w czwartek będą montowane, a węgarki trzeba zrobić już teraz.Moje pytanie brzmi - co zrobić z roletą, pomiędzy zakończeniem prowadnicy rolety a ciepłym parapetem mamy jakieś 3 cm luzu, czy włożyć tam kawałki styroduru? Zostawić puste czy jakiś inny patent jest? Domyślam się że jak założą parapety to wtedy się to zlicuje razem z prowadnicą rolety = podłożą styropian?Węgarki do samego ciepłego parapetu pociągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.11.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Poczekac z wegarkami az beda parapety.Inaczej to bedzie rzezbienie bo i tak nie zrobia na gotowo wegarkow jak nie bedzie parapetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.11.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Parapet ma wejsc pod okno i takze pod prowadnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 06.11.2016 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Eh i cały plan ...węgarki musimy zrobić sami, a czas na to jest tylko jutro..Czyli nie ma sensu teraz ich kleić? Edit: pisząc węgarki mam na myśli tylko styropian, siatkę i profile będą zakładać ociepleniowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.11.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A.co ? Koniec swiata ? Ze nie można po parapetach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 06.11.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A.co ? Koniec swiata ? Ze nie można po parapetach ? Można, można, problem w tym że nie zgraliśmy tego czasowo, ekipa od siatki wchodzi we wtorek, a węgarki należą do nas.. Dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.11.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 To i tak nie zrobia do konca poki nie bedzie parapetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 06.11.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Rozumiem, dziękuję,dam znać jak się to zakończyło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 13.01.2017 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Dziekuję za pomoc, z węgarkami poczekałam aż założyli parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts