ebyc87 06.11.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Dzień dobry! Szukam kotła gazowego dla domu: - powierzchnia użytkowa 91 m2 (parter i piętro), garaż*i kotłownia 25 m2- styropian na elewacji 20 cm grafit- styropian na gruncie 20 cm 0,037 podłogowy- styropian na stropie 5 cm- wełna 25 cm na dachu- okna trzyszybowe - ogrzewanie podłogowe na parterze (mała łazienka, przedsionek, salon i kuchnia) i piętrze w łazience- ogrzewanie grzejnikowe w trzech pokojach na piętrze i na parterze w garażu i kotłowni Myślałem o kotle jednofunkcyjnym z zasobnikiem 100-120 litrów. Moje pytanie, jaki kocioł polecacie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.11.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Dzień dobry! Szukam kotła gazowego dla domu: - powierzchnia użytkowa 91 m2 (parter i piętro), garaż*i kotłownia 25 m2 - styropian na elewacji 20 cm grafit - styropian na gruncie 20 cm 0,037 podłogowy - styropian na stropie 5 cm - wełna 25 cm na dachu - okna trzyszybowe - ogrzewanie podłogowe na parterze (mała łazienka, przedsionek, salon i kuchnia) i piętrze w łazience - ogrzewanie grzejnikowe w trzech pokojach na piętrze i na parterze w garażu i kotłowni Myślałem o kotle jednofunkcyjnym z zasobnikiem 100-120 litrów. Moje pytanie, jaki kocioł polecacie? Pozdrawiam! Najmniejszy z kondensacyjnych, z małą mocą minimalną. Ja mam na 200 m2 kociołek Immergas Victrix X TT 12 2 ERp, zakres modulacji 1,9 - 12 kW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 06.11.2016 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Najmniejszy z kondensacyjnych, z małą mocą minimalną. Ja mam na 200 m2 kociołek Immergas Victrix X TT 12 2 ERp, zakres modulacji 1,9 - 12 kW. Pozdrawiam. Dzięki za informację! A gdzie kupiłeś kocioł? Z zasobnikiem? Nie masz z nim problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.11.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Dzięki za informację! A gdzie kupiłeś kocioł? Z zasobnikiem? Nie masz z nim problemów? Kocioł pracuje na razie od początku października, więc za krótki czas żeby oceniać. Kupiłem z zasobikim Immergas UBS 160 w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebyc87 07.11.2016 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Okazuje się, że mam dostęp do dobrych cen na kotły z firm BROETJE, VAILLANT, SAUNIER DUVAL, JUNKERS, czy w takiej sytuacji VAILLANT VC 146/5-5 ECOTEC PLUS to byłby dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jordias 10.08.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Jeśli już decydowac się na ogrzewanie gazowe to tylko wtedy jeśli posiada się przyłącze do sieci gazowej. Ja zdecydowałem się na kotłownię gazową http://instaltechnik.pl/poradnik/rozdzial-i-ogrzewanie-zrodlo-ciepla/ , w której źródłem ciepła jest kocioł kondensacyjny. Koszt wyprodukowania jednostki ciepła dla kotła kondensacyjnego wynosi ok. 0,22 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts