Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym przykryc płyty betonowe na parkingu?

Recommended Posts

Witam Forumowiczów,

Ostatnio nabyłem niewielką halę, która ma służyć mi za garaż dla zabytkowych samochodów, wraz z terenem o wymiarach około 25m długości i 12m szerokości. I tego właśnie terenu dotyczy moje pytanie. W większej części (jakieś 85%) jest on wyłożony płytami betonowymi. Z racji nieużywania przez kilkanaście lat, płyty te są gdzieniegdzie poszczerbione, gdzieniegdzie zasypane warstwą (od 3 do 40 cm) ziemi, liści itd. Znajdą się też jakieś krzaki itp. Płyty nie są równe, w granicach placu nie ma ich w ogóle. Zacząłem "łopatować" teren, żeby odkryć te płyty, ale bez spektakularnych efektów. Już zamierzałem wzywac na pomoc miniladowarke, gdy zaswitala mi inna mysl - a moze to po prostu czyms zasypac? Na pewno nie chce kostki, bardziej mysle o jakims zwirze albo czyms podobnym. I tu moje pytania: czy mimo wszystko najpierw ściagnąć warstwe tej ziemi i gruzu, czy po prostu wysypac zwir/szlake/coskolwiek bezposrednio na to? Bede wdzieczny za porady i sugestie.

P.S. Plac bedzie sluzyl tylko do wjazdu do garazu, ewentualnie do umycia aut itp.

Pozdrawiam

Zostawisz ziemię to wcześniej czy później wylezie na wierzch. Moim zdaniem oczyścić sprawdzić jak wygląda sprawa z kałużami i ubytki w betonie uzupełnić. No i rozważyć odwodnienie. czy jest i czy sprawne .. No widok odbijającej się hali w wielkim wodnym lustrze tez jest wystrzałowo urokliwe-dla wielu z nas