ewik1 09.11.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 właśnie też się tego obawiam, że pewnie więcej rzeczy bedzie ,,niezgodnych,, a ja już na starcie nie mam siły. tylko mam nadzieję, że nikt nie bedzie się rzucał o ta zabudowe tarasu i nikt sie tego nie czepnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 tak będzie, bo jak widzę frywolność tego KB i tych "państwa" to masz na 200% inne rzeczy. przy takim zgłoszeniu nadzór przyjdzie z linijką i laserem. żebyś nie musiała tego domu burzyć, albo płacić za samowolę 50 000 zł. a z KB i właścicielem który ci sprzedał 10 lat w sądzie. szanuj życie, szarp się z KB przez kancelarię. to raz. ale z dala od nadzoru i sądu. KB zmięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 ps. oby tylko pod tarasem, tam gdzie ci mury wznosili był fundament - sprawdź to. bo jak tam nie zrobili fundamentu, to lepiej sprzedaj ten dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.11.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 słuchajcie, pochodziłam dzis po urzedach i tak 1. nie chcieli w ogóle rozmawac o czymś takim jak projekt modernizacyjny. Raczej nie podejmna się przygotowania projektu wzmacniającego więźbe, bo nikt po nikim nie chce poprawiać. Nie ma możliwości obejscia powiększenia jadalni kosztem tarasu. Mówią, że pracownicy z działu z architektury na to nie pójdą. To oczekiwałaś ze urząd opracuje taki projekt ? wezmę innego konstruktora i zobacze co powie, ale jeżeli trzeba bedzie rozbierać więźbe to zrobi sie problem z zabudową tarasu celem powiększenia jadalni. In tu pytałam sprawa legalnie powinna byc załatwiona tak 1,zgłasza się odstępstwo od projektu do Nadzoru ( by zaświadczyć ze to nie moja sprawka przedstawiam np zdjecia sprzed kupnaa lub oświadczenie od sąsiadow, że nic nie dobudowywałam) za takie coś dostanę mandat. nie wiem tylko ile. Ale nie uznają tego jako samowolę. 2. nadzór wstrzyma pozwolenie na użytkowanie Czyli wyprowadzka z domu. Masz inne lokum? 3. trzeba bedzie sporządzić nowe mapy lub inne dokumenty o które poprosi nadzór nie wiem tylko czy np geodeta i jacys tam inni po drodze też bedą musieli kase ode mnie wziąść, czy można bazować na części dokumentów z poprzednich właścicieli. w sumoe zmienił się obrys i kubatura..... Nie licz na to że geodeta będzie pracował za darmo. Za Twoją kasę bo to będzie Twoja inwestycja. 4. dach posawić na nowo z pozwoleniem na budowę i wszystkimi formalnościami. 5. po wszystkim wystąpić o nowe pozwolenie na urzytkowanie papiery powinny być czyste, dach jak należyt tylko czy podrodze nie napotkam na jakiś zonk?????? E tam zonk, jak już nadzór ci nakaże wyprowadzkę, to pójdzie szybko reszta, licz tak pól roku na projekt, kolejne 3 miesiące pozwolenie na budowę i 6-9 miesięcy budowy. Do tego jakieś 150 tyś-200 tys z Twojej kieszeni. kierownik należy do PIIB i ma wykupione OC w Ergo Hestia. Zgłosiłam do nich szkodę powstałą w wyniku niedopełnienia przez kierownika obowiązków. Mam nadzieję, że bedzie kasa na pokrycie wszystkiego. co wy myślicie o czymś takim????? 4 A rozmawiałas z nim czy odrazy z grubej rury -oficjalnie zglosiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.11.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 właśnie też się tego obawiam, że pewnie więcej rzeczy bedzie ,,niezgodnych,, a ja już na starcie nie mam siły. tylko mam nadzieję, że nikt nie bedzie się rzucał o ta zabudowe tarasu i nikt sie tego nie czepnie Jak nie? To zmiana istotna bo zmieniła konstrukcje budynku, zmieniła powierzchnię, kubaturę i wygląd zewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.11.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 daj sobie luz, wzmocnij więźbe, zapomnij o lukarnach i tarasach i żyj. poważnie, nie wiesz na co się piszesz. Żyj całe życie na minie, która nie wiadomo kiedy wybuchnie? Prawo budowlane nie przewiduje przedawnienia... Wystarczy w przyszłości jakiś życzliwy sąsiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 nic nie zgłaszałam. pytałam anonimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 a jak sprawdzić ten fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Żyj całe życie na minie, która nie wiadomo kiedy wybuchnie? Prawo budowlane nie przewiduje przedawnienia... Wystarczy w przyszłości jakiś życzliwy sąsiad... czyli lepiej się zabić od razu. bo to będzie kliniczna jej śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 a jak sprawdzić ten fundament odkop w miejscu murów, których nie powinno być. powinien być mur fundamentowy, folia itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 dookoła domu mam położony chodnik z kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 dookoła domu mam położony chodnik z kostki to lepiej. mniej wiesz, dłużej żyjesz. jak dom nie pęka to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 dom skończyli budować w 2013 r. narazie nie pękają ściany tylko wszędzie w narożnikach otworó okiennych i dzwi są pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 jak mam sprzedać dom z takimi wadami? nie chce aby kotoś mnie póxniej ciągał pon sądach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 dom skończyli budować w 2013 r. narazie nie pękają ściany tylko wszędzie w narożnikach otworó okiennych i dzwi są pęknięcia jak ocieplali nie dali siatek diagonalnych fuszera ale nikt tego nie daje praktycznie w polsce ja jak dawałem to się ludzie pytali co robie, tak jak z kołkami, po co to pytali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 kołki były, bo wycinałam otwór w elewewacji na rure wentylacyjna od okapu, to widziałea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 nie da się inaczej sprawdzic tego fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 09.11.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Jakby fundament pod tarasem byłby słaby to już by opadł całkiem, minęło prawie 3 lata więc osiadanie już się zaczęło, jeśli ściana nie opadła to powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 09.11.2016 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 09.11.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 mam nadzieję ja obstawiam ze poza nadzieja masz jeszcze: - za duzo kasy - za duzo wolnego czasu - nie jest to dla ciebie problem, pewnie jakby bylo inaczej juz dawno poradzilabys sie prawnika, wziela bieglego i probowala dochodzic swoich roszczen a ty od 5 stron rozwodzisz sie nad jakas lukarna i co by bylo gdyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts