Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom odebrany okazał się samowolą co teraz???????????????

ewik1

Recommended Posts

Ty naprawdę nie rozumiesz ...

Jeśli dom nie trzyma wymiarów a dodatkowo stoi bliżej granicy niż powinien być to naprawdę lepiej się nie wychylać ...

Uwierz że jak ruszysz machinę urzędniczą i okaze się że dom za wysoki , zły kąt dachy , nie trzyma wymiarów , narusza minmalna odległości to dostaniesz nakaz rozbiórki domu lub taką naprawę aby dom był zgodny z projektem ...

Naprawdę szkoda zdrowia i życia ...

Wzmocnij dach i zapomnij.

Udawaj że kupiłaś i byłaś pewna że dom jest zbudowany zgodnie ze sztuką , bo były podpisy osób z uprawnieniami - geodety i KB więc przypuszczałaś że dom wybudowany zgodnie ze sztuką i itd ...

I tyle ...

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ty naprawdę nie rozumiesz ...

Jeśli dom nie trzyma wymiarów a dodatkowo stoi bliżej granicy niż powinien być to naprawdę lepiej się nie wychylać ...

Uwierz że jak ruszysz machinę urzędniczą i okaze się że dom za wysoki , zły kąt dachy , nie trzyma wymiarów , narusza minmalna odległości to dostaniesz nakaz rozbiórki domu lub taką naprawę aby dom był zgodny z projektem ...

Naprawdę szkoda zdrowia i życia ...

Wzmocnij dach i zapomnij.

Udawaj że kupiłaś i byłaś pewna że dom jest zbudowany zgodnie ze sztuką , bo były podpisy osób z uprawnieniami - geodety i KB więc przypuszczałaś że dom wybudowany zgodnie ze sztuką i itd ...

I tyle ...

podpisuje się pod tym

ewik

ja ci wszystko już powiedziałem, jeśli zdecydujesz się na kroki prawne, będę trzymał kciuki

ja prywatnie, wyciągnął bym kasę od geodety i kierownika budowy. wziął ich na budowę we 2-kę, najlepiej jeszcze w kieszeni jakiś dyktafon i załatwił sprawę w tym gronie.

Dokładnie ...

Umoczony jest KB jak i geodeta.

Geodeta przecież robił odbiór domu i podpisał nieprawdę ..

Wyciagnąć od nich kasę na naprawę i mają zrobić tak aby w papierach sie wszystko zgadzało a jak nie to powiedzieć że idziesz do nadzoru i zostaną im zabrane uprawienia i zapewne będą mieli spore problemy ...

To trzeba zrobić po cichu , nie angażując urzędów ..

Bo jak ruszy machina urzednicza , to będzie tragedia ...

Tak też podejrzewałam że kwiatków może być więcej...

Czy te ściany mają okna ? Może działka szerokości mniej niż 16 m, lub MPZP zezwala na budowę w granicy lub mniejszej odległości od niej?

Bo legalizacja samowoli jest możliwa tylko w przypadku kiedy jest ona zgodna z MPZP.

Jeśli jednak jest to taka skala niezgodności to ja bym starała się jedynie walczyć z poprzednimi właścicielami bez udziału NB jeśli tak się da, o unieważnienie umowy i postarać się jednocześnie o zwrot nakładów będzie to niestety długotrwałe i kosztowne i może wymagać egzekucji należności pytanie czy będzie z czego?Może nawet jak wywalczysz unieważnienie to dom nie będzie Twój a kasy też jeszcze nie będzie ponieważ przeniesienie własności nieruchomości następuje nie z chwilą zapłaty a z momentem postanowienia sądu czy podpisania aktu notarialnego.

Jedno mnie w tym wszystkim dziwi bo sprzedawałam latem szeregówkę po zmianach po dobudowaliśmy garaż i kupujący oglądali wszelkie dokumenty dokładnie i własnie mierzyli odległość od ogrodzenia,a tutaj nie zauważono braku lukarny powiększonej jadalni i miejsca posadowienia budynku?

Przecież to że na papierze jest tak nie znaczy że choćby garażu nie powiększono o np 50 cm ..........

Albo pozostaje zostawić tak jak jest i żyć z nadzieją że nikt się niczego nie dopatrzy.

Dokładnie ...

Umoczony jest KB jak i geodeta.

Geodeta przecież robił odbiór domu i podpisał nieprawdę ..

Wyciagnąć od nich kasę na naprawę i mają zrobić tak aby w papierach sie wszystko zgadzało a jak nie to powiedzieć że idziesz do nadzoru i zostaną im zabrane uprawienia i zapewne będą mieli spore problemy ...

To trzeba zrobić po cichu , nie angażując urzędów ..

Bo jak ruszy machina urzednicza , to będzie tragedia ...

Przecież KB i geodeta dokładnie wiedzą że będzie dym w urzędzie i że właścicielka ma dużo do stracenia ........

oni uprawnienia stracą ale na pewno ale w takim przypadku im już nie będzie zależało na tym aby było to po cichu....

Mleko się rozleje dlatego rozmowa nie zrobiła na nich większego wrażenia.

jak chcesz ekspertyzę profesjonalisty to musisz zapłacić, tu na forum są tacy.

natomiast do dachu bym wziął dobrego cieśle i rzuci okiem i zaraz ci powie co poprawić

to że trzeszczy jeszcze o niczym nie świadczy

zrobisz fotki więźby ? czy masz wszystko zabudowane ? może z poddasza ?