bartek70 07.11.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Dobry wieczór, W piwnicach starego domu(90lat) jest strasznie dużo wilgoci, podłoga(ziemia) jest stale mokra, niby ponoć jest zrobiony drenaż ale możliwe że nie działa. Fundamenty są z kamienia, dom w całości podpiwniczony. Proszę o informacje jak osuszyć fundamenty i je zabezpieczyć? czy dobrym pomysłem będzie odkopanie ich i założenie folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek70 10.11.2016 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 10.03.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Pierw musisz znaleźć przyczynę żeby leczyć skutek. Ja miałam okresowo bardzo wysoki poziom wód gruntowych i niekorzystne warunki gruntowe- glinę. Zrobiłam drenaż odprowadziłam wodę do studzienki z pompą a na fundamentach zrobiłam hydroizolacje. Teraz czeka mnie iniekcja/podcinka właśnie konsultuje to z różnymi firmami co będzie lepsze. Na twoim miejscu wzięłabym paru fachowców i zapytałabym co oni by w tej sytuacji zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts