Ho-Lec 08.11.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Witam forumowiczów, zdaję sobie sprawę, że tematów takich było pewnie tysiąc lecz stwierdzam, że każdy przypadek jest indywidualny więc pozwoliłem sobie na założenie wątku. O to co mnie męczy Z żoną przymierzamy się do budowy domu a jako inżnierowie lubimy mieć wszystko poukładane przed więc gromadzimy informacje. Budynek o konstrukcji szkieletowej powierzchnia 130 m2 bez garażu. Przegroda zewnętrzna: tynk strukturalny, wełna fasadowa 10 cm, wiatoizolacja płyta OSB 22 mm, konstrukcja, wełna 15 + 5 cm. Płyta fundamentowa 20 cm na styrodurze XPS 2x10 cm do tego na płytę 10 cm styro + wylewka 8 cm dach wełna 15+ 5 cm. Lokalizacja domu : Straszyn k/ Gdańska Pytania są w zasadzie dwa: 1. Jaki piec jednofunkcyjny z zasobnikiem na ok 120-140 l ? wymagania co do pieca niezawodność, łatwa obsługa panelem z wewnątrz domu, dobry serwis, budżet do 9 000 zł. 2. Czy lepiej zastosować podłogówkę w całym domu czy wydzielić sypialnie pod grzejniki ścienne. Dzięki za pomoc. Ps. Panom z Viessmann dziękuję, mam już od was ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ho-Lec 08.11.2016 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Masz na myśli projekt instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 08.11.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 ?? Jaka moc? Czy założony budżet na piec obejmuje także wyposażenie kotłowni? Jeśli tak, to wam braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 08.11.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 wsZędzie podłogówka bo daje najlepszy komfort.kocioł dowolny np buderus gb072 V2 14kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ho-Lec 08.11.2016 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 ?? Jaka moc? Czy założony budżet na piec obejmuje także wyposażenie kotłowni? Jeśli tak, to wam braknie. Ta kwota tylko na kocioł i zasobnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.11.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Bez sensu ten gaz - przecież taki dom jak najbardziej warto ogrzewać [i chłodzić] klimatyzatorem kanałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.11.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 (edytowane) jaki babol.. nie przeczytałem dobrze ... gaz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192315-Panasonic-Aquarea&p=7337390#post7337390 tu jest wątek ... na takie sprawy .. Wszędzie widzę eko gorszek .. ... oczywiście podła główka po całości, nie robić jakiś cyrków, że poddasze na grzejnikach .. chyba że ktoś lubi graty pod oknami. Edytowane 10 Listopada 2016 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.11.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Troszkę Mało tego ocieplenia na dach. Ja radzę podłogowe, nie na nic lepszego niż ciepło w nogi. pomyśl też o reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts