jak_kolwiek 08.11.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Hej, Właśnie kończą mi elewację a pogoda jaka jest każdy widzi - w centralnej Polsce od +5 w dzień do - 2 w nocy. Styropian już jest położony i schnie od dłuższego czasu - został tylko do położenia tynk na jednej ścianie. Czy czasem nie jest za późno/ za zimno na takie roboty? Wykonawca mówi, że nie należy się martwić, że wszystko będzie ok - ale każdy wykonawca by tak mówił jak by chciał skończyć robotę i pojechać dalej. Proszę o radę doświadczonych "elewatorów" - jest się czym martwić? A jak jest - to jakie negatywne efekty mogą później wystąpić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.11.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 A jakie wymagania ma producent tynku? Spójrz poczytaj i będziesz wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 08.11.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Gwarancja na piśmie od Wykonawcy i niech robi jeśli uważa, że jest ok. ps. Poczekaj na dwa dni na pewnym plusie +5 C również w nocy i niech działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.11.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Wykona dosc dobrze mowi wlasnie stoje przed podobnym dylematem, mam prawie 400m2 carbonu do polozenia u forumowicza ... a pogoda jaka jest kazdy widzi. jedno jest pewne : jak ma sie spier... ykhm cos pojsc nie tak to spadnie na wiosne. Podobnie mielismy u forumowiczki cormac ale tylko na wewnetrznych stronach attyk i przy wjezdzie do garazu w glifach. Polozylismy... i spadlo prawie 1000m2 gdzie 800 bylo kladzione we wrzesniu/pazdzierniku przy idealnych wrecz warunkach. gdy to robilismy (attyki i glify) myslalem sobie.. (plandeki, nagrzewnice i bedzie git)a jak spadnie na attykach od wew. strony gdzie dostep latwy i poprawka latwa - trudno - wrocimy na wiosne i poprawimy. Spadlo wszedzie ot..tak jakos wyszlo ze sie chyba Pan kierownik produkcji jak szla moja partia tynku pojawil w robocie po octokberfest i czegos w nim zabraklo (hydrofobizatora?) no ale to inny temat. Suma sumarum: prawie rok pozniej forumowiczka dostala "wymieniony" tynk na klase wyzej. Z Thermosan NQG na CarboporPutz Wiec raczej odpowiedz sobie czy Twoj wykonawca poradzi sobie z kosztami i "wezmie to na klate" jezeli tynk spadnie. Jezeli tak - daj mu pole do dzialania, chce robic - niech robi. Jezeli nie jestes tego pewien: poczekaj do wiosny, ponowne goruntowanie i tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 09.11.2016 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Nie pozostaje mi nic innego jak dać pole do popisu wykonawcy. Mam z nim podpisaną umowę, w której daje gwarancję na dwa lata na swoje dzieło. Firma jest mocno polecana na forum więc ufam, że wiedzą co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.11.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 no prosze jaki klient tajemniczy... jak w badaniu jakosci obslugi klienta w markecie wybral wykonawce z forum ... watpliwosci skonsultowal na forum .... a ja niechcacy jako wykonawca u wyzej zainteresowanego nie wiedzac o tym ... wyrazilem opinie na temat tej roboty myslac ze to o kims innym mowa....a doradzalem sam na swoj temat... o jak dobrze ze mnie nie ponioslo Heh zabawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 26.11.2016 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 ja się tylko cieszę, że nie napisałeś, żeby pogonić wykonawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts