buncol7 08.11.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Witam Dziś przywieziono do mnie nowy piec kominkowy firmy Romotop zakupiony w salonie z espozycji, Podczas montażu zauważyłem, że piec jest popękany oraz posiada rdzę. Bardzo proszę Wasze opinie skąd pęknięcia oraz rdza. Piec wrócił oczywiście do sklepu. pozdr r, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.11.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Witam Dziś przywieziono do mnie nowy piec kominkowy firmy Romotop zakupiony w salonie z espozycji, Piec wrócił oczywiście do sklepu. [ATTACH=CONFIG]372530[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372531[/ATTACH] pozdr r, 1 Zapytaj sprzedawcę o przyczyny, wada fabryczna lub uszkodzenie w transporcie? 2. Nie oglądałeś przed zakupem lub sprzedawca nie informował o wadach? 3. Piec wrócił oczywiście do sklepu - po temacie. Edytowane 9 Listopada 2016 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buncol7 09.11.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed zakupem oczywiście piec oglądałem ale tylko z zewnątrz. Wadę zauważyłem dopiero podczas montażu.Interesuje mnie czy jest to raczej wada fabryczna czy ew mogło dojść do uszkodzenia podczas np przepalania pieca w sklepie na ekspozycji.Chcę w przyszłości uniknąć podobnych niespodzianek dlatego moje pytanie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed zakupem oczywiście piec oglądałem ale tylko z zewnątrz. Wadę zauważyłem dopiero podczas montażu. Interesuje mnie czy jest to raczej wada fabryczna czy ew mogło dojść do uszkodzenia podczas np przepalania pieca w sklepie na ekspozycji. Chcę w przyszłości uniknąć podobnych niespodzianek dlatego moje pytanie. pozdr Rdza to nie problem...Pęknięcia to raczej wynik kiepskich odlewów. Tak nie pęka żeliwo w wyniku naprężeń po rozgrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.11.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Jak się kupuje coś co było używane , nie wiadomo jak długo i jak intensywnie, to należy się spodziewać że nie jest jak nowe....Całość wygląda jakby była długo "palona".... Gdzie kupiłeś tego " powystawowego" Romka ? Piotrze, ten element to nie jest żeliwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts