Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Adamusa

Recommended Posts

Tak to fakt nie ma KAMY :( w ArchTIM`ie ale znajdziesz ją w Muratorze :D http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=176 :D w moim przypadku zrobiłem adaptację polegającą na przedłużeniu garażu tak aby stworzyć pracownię dla mnie o pow. ok20m2 stąd obok garażu w moim domku widzisz okno :lol: Polecam ten projekt i pozdrawiam !

Adamu-sku U mnie też okiennice spełniać będą li wyłącznie zadanie dekoracji , a rolety będą schowane ( okna razem z roletami ) , ale moje wątpliwości sa innego typu , tzn czy jedno i drugi sie " nie gryzie" . Może przesadzam ,ale nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania i dlatego sie Ciebie uczepilam ....Planujesz te okiennice jeszcze teraz jesienią czy później /? Jestem ciekawa .... i oczywiście prosze o zdjęcia

Okiennice planuję wykonać w przyszłym roku po położeniu finalnego tynku, tak więc bedę dla Cibie pierwszym z tego rodzaju rozwiązaniem, dla mnie liczy się funkcjonalność-stąd rolety ale wygląd też ma ogromne znaczenie stąd-okiennice :D napewno zobaczysz efekt moich prac na mojej stronce :lol: tak więc zapraszam (sam chętnie bym zobaczył jak to bedzie u Ciebie wyglądać). Jak bedę miał trochę czasu to postaram sie zrobić fotomontaż i pokażę mój domek tak jakim on bedzie po wykończeniach będą tam również okiennice ! :D

• 2 weeks później...

Czytam i oczom nie wierzę - okiennice i rolety zewnętrzne :o Gdybym coś takiego zobaczyła śmiałabym się chyba z pół godziny :D :D

Jak nie widać że jest i to i to ??- a wieczorem to od razu ciemności egipskie u was zapadają? a rano też nie będzie widać tego cudacznego rozwiązania??

Są inne metody optycznego powiększenia okien np. bonie.

Ew-ka nie daj wpuścić się w maliny. bo będzie rzeczywiście kwiatek przy kożuchu.

Ogólnie domek b.ładny, też budujemy parterówkę. Ciekawe jaki kolor planujecie ? Pozdrawiam Ela

• 2 weeks później...

D'arek-Ela - nie tak szybko z tym śmiechem .....bo niby co ? roleta zewnętrzna "gryzie sie " z okiennicami ? a roletki wewnętrzne to niby nie?

A jak nie rolety , to co ? U mnie na osiedlu jest domek z okiennicami ale tylko do ozdoby ,bo zasłaniają okna roletami wewnętrznymi ,ale w jakieś koszmarne słoneczniki czy gwiazdy i to dopiero jest koszmarny widok :cry: Moje okna - złoty dąb - rolety zewnętrzne -złoty dąb - okiennice -zloty dąb ...nie wydaje mi sie to zestawem koszmarnym , aczkolwiek jeszcze takoego zestawienia na żywo nie widziałam ( ale mam wyobraźnię ) ale jeśli będzie to nieciekawe zestawienie w realu ..... :cry: ....wtedy coś pokombinuję ......

• 8 months później...

Witam po dłuższej przerwie ! :D :D :D

Człowiek mieszka w domu i nawet nie wie jak nazywa sie jego projekt :oops: :oops: okazało sie że ArchTim odsprzedał mój projekt Muratorowi i teraz figuruje on w kolekcji muratora pod nazwą "Z BLASKIEM" przekazuję te informację zainteresowanym bo wiem że sporo osób szuka informacji na temat tego projektu a ja sam nie zdawałem sobie sprawę ze zmiany nazwy.

Tak więć dom Adamusa to dom C64 "Z blaskiem" z kolekcji Muratora. :D

PS1.

Odwiedział mnie ostatnio Pan Papliński z redakcji Muratora tak wiec wkrótce na łamach gazety będzie można poczytac o moich "zmaganiach" z budową jak i samym projekcie, zapraszam ! :lol: :lol:

PS2.

Wkrótce zaktualizuję strone WWW bo zmian zaszło dużo ale czasu wciąż brak na zabawę.

Pozdrawiam !