Moskino 09.11.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Witam pisałem kilka miesięcy temu już podobny temat. Chciałbym w pokoju 20 m 2 połozyć panele, problem w tym że są tam teraz deski tzw. "pióra" (jedna deska obok drugiej na całej długości, nie są łączone z mniejszych) w tym roku podłoga została przeszlifowana i zabezpieczona farbą olejną do podłóg. Grubość jednej z takich desek to około 4-5 cm, chciałbym dla większej estetyki położyć na to panele. I tu moje pytanie jaką piankę czy podkład mogę zastosować? Jakie będą pozostałe koszta bo zakup paneli to około 400 zł? Z góry dzięki za info i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 09.11.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Podkład dowolny w zależności od nierówności. Ułożenie paneli to ok. 30 zł /m2, dolicz koszt listew przypodłogowych , łączniki - listowanie od 10 do 15 zł mb.chyba, że uzgodnisz inaczej z ,, wykonawcą,,.Jeżeli układałeś puzle to kup wyżynarkę nawet najtańszą , ołówek, miarkę kątownik, małą wiertareczkę ( jeżeli listwy nie będą klejone )zestaw klinów , dobrą długą poziomicę i naprzód.Poczytaj trochę w necie i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts