bigos12154 09.11.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Witam,na podlodze mam przyklejony gres panelowy.Fachowiec przykleil je na grzebien smarujac tylko podloge, zero kleju na plytke.Wiem juz, ze to zle. Ze plytka wtedy nie ma takiej przyczepnosci.Zdecydowalismy sie zedrzec kilka plytek na probe i... zero kleju na plytce na posadzce klej rozlozony grzeboeniem. Nie rozprowadzil sie. Jest poprostu ppgrabione....Zdzierac czy ryzykowax, ze jednak nie odparza sie, nie peknie, nie odpandniw?Uzyty klej elastyczny Atlas plus.Bardzzooo prosze o opinie Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 robiłem wiele razy na grzebień po podłodze. jak przyszło kuć płytki to masakra. nie wiem co miałoby odpaść, nigdy nie smarowałem jednej powierzchni i drugiej. na płytce owszem, jak jest krzywa to trzeba czasem ranty klejem wspomóc, aby wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.11.2016 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 powinno sie posmarowac klej plytke i podloge.tu jest tylko podloga paca zebata.I tak jak klej rozlozony na podlodze tak zostal, grzebien.Gdyby byla popukana plytka mlotkiem czy przesunieta po kleju wiadomo mialaby przyczepnosc.Tu moim zdaniem ja jako laik oceniam, ze moze odparzyc sie, odkleic bo nie ma ptzyczepnosci.Zdarcie kleju z podlogi masakra...Zdzierac plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.11.2016 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 ]powinno sie posmarowac klejem plytke i podloge.tu jest tylko podloga paca zebata.I tak jak klej rozlozony na podlodze tak zostal, grzebien.Gdyby byla popukana plytka mlotkiem czy przesunieta po kleju wiadomo mialaby przyczepnosc.Tu moim zdaniem ja jako laik oceniam, ze moze odparzyc sie, odkleic bo nie ma ptzyczepnosci.Zdarcie kleju z podlogi masakra...Zdzierac plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 no to chłop nie dociskał płytek. płytki powinno się "lekko" ruszać, co by klej się ładnie rozsmarował. natomiast ja bym absolutnie nie zdzierał nic. płytki to nie karton gips. w marketach, kładą grube płytki na 2 placki, żeby przy likwidacji sklepu było łatwe kucie. dzieje się coś tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.11.2016 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 inspektor ocenil zero sztuki budowlanej. Metoda kombinowana to posmarowanie klejem plytki i posadzki, wczesniej oczyszczona posadzka i plytka, zagruntowane - niewiem czy oczyscil, zagruntowal. Dostal kluczyki od domu deweloperskiego i...Do tego zauwazylam, ze nie sa wyciagnoete krzyzyki z niektorych miejsc, brak dylatacji w poszczegolnych miejsachBrrrrRozsadek mowi zdzieraj zeby za pol roku nir odpadlyale serce boli boooo spierniczyl lazinke, cala zdarta - placki o odparzone plytkiWiec patractwo na calej lini wiec kesli tam zawalil to pewnie ti tez Dodam, ze renomowana firma budowlana z Poznania,za nie male pieniadze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 09.11.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 nie trzeba smarować tego i tego, za dużo podręczników czytasz trzeba jedynie przycisnąć dobrze płytkę lekko ją ruszając. zapraszam do mnie, skuj jedną płytkę i zobaczysz teorię i praktykę to jak smarowanie styropianu na elewację na grzebień, też teorii się tyle wysypało że hey, doktoranci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 09.11.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale odpadła jakaś płytka , czy sam je oderwałeś ? A jak tak to po co to zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.11.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 wykanczana byla lazienka, kuchnia i korytarz.w lazience po miesiacu odparzenia plytek na scianie calej, skuta! gdzie po zalozeniu napewno nie bylo odparzen Na ppdlodze zaniepokoil mnie rozprowadzony klej... grzebien, ktory nie byl przuduszony do plytki korytarz nie ma odparzwn ale boje sie ze za miesiac czy pol roku zaczna odpadac wiec jak mam zdzierac to teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 09.11.2016 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 tak jak Pan pisze "lekko ruszajac, dociskajac"a tu chyba nie bylo ani jedno ani drugie bo widac grzebien.Przy jakimkolwiek ruchu bylby slad przesuniecia na kleju, ktory zostal na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 09.11.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Jak Się kładzie na grzebień to płytkę trzeba "przyklepać" ja u siebie najpierw smarowałem płytki, ale szybko mi się znudziło i nic nie odpada, A mam ogrzewanie podłogowe. Wzór grzebienia zawsze będzie widać. Kiedyś dorabiałem na budowie, kładliśmy płytki w markecie, nikt nic nie smarował, nic nie odpadło. Oczywiście sam zdecyduj, ale według mnie to prędzej nie wysechł grunt lub tynk i dlatego odparzyło płytki Edytowane 10 Listopada 2016 przez scrabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 10.11.2016 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 klej zostawal na tynkuPlytka od kleju sie odparzyla.I zero kleju na plytce.Ale to bylo na scianie,robione na kleksy i sprawa zamknieta. Skute wszystko.Teraz zostaje problem czy skuwac podloge kuchnia i korytarz.Gdzie napewno bylo na grzsbien tylko na podloze,a jak ja docisnal pies wie.Widzialam tylko plytke z podloza lazienki ze na plytce zero kleju, a grzebyszek na podlodze i zero jakiegos zduszenia kleju, przesuniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.11.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Słuchaj zrobisz jak zechcesz, ale popatrz na to tak, jak ci płytka odpadnie, to wezmiesz klej i ją przykleisz, tak po prostu. Że spadnie cała podłoga, w to nie wierzę. Szkoda pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.11.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Poza tym klej zawsze lepiej trzyma wylewki jak płytki. U siebie w garazu sam kladlem, pylo pukane i ruszane plytka zeby klej sie rozprowadzil. Po pol roku musialem pol garazu skuc bo zle poziom wyszedl wzgledem kostki. Pozyczylem wielka mloto wiertarke i zaczalem szalec, plytki odskakiwaly jak wsciekle, tez jakby sie nie trzymaly, pol garazu poszlo moze w 5min, ale jak kulem klej to pol dnia sie meczylem. I tez bylo widac grzebien na podlodze, klej nigdy sie nie rozciapie na jednolita mase. Kleilem najmocniejszym klejem mapei maxi cos tam cos tam, zeby miec pewnosc ze nie beda odpadac. I nie odpadadaja, ale przy skuwaniu to odskakiwaly w calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 10.11.2016 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 ale jak mi sie odparzy po srodku posadzki to bede ja musiala skuc, sciagniecie kleju kolejne drgania, ktore spowoduja, ze moze kolejne odparza sie...i tak w kolko. Przeraza mnie to! Nie jestem fachowcem tylko przypuszczam, ze wszystko bylo zle i... niewiem jaka decyzje podjac?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.11.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 ale jak mi sie odparzy po srodku posadzki to bede ja musiala skuc, sciagniecie kleju kolejne drgania, ktore spowoduja, ze moze kolejne odparza sie...i tak w kolko. Przeraza mnie to! Nie jestem fachowcem tylko przypuszczam, ze wszystko bylo zle i... niewiem jaka decyzje podjac?! Ale ty czytasz co sie pisze czy nie? Jak plytki sie trzymaja to zostaw. Jak do tej pory sie trzymaja to raczej juz nie odpadna. A to ze klej zostaje na podlodze nie na plytce to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.11.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Dodam, ze renomowana firma budowlana z Poznania, za nie male pieniadze!!! To że firma renomowana ( czyt. droga ) to nie znaczy że płaci dobrze wykonawcom. Dają pewnie 10zl brutto od m2 to chłop leci z m2 jak dziki by coś zarobić. Znam firmę co płaci 10zł od wstawienia okna. Zapewniam że nie chciałbym mieszkać w takim mieszkaniu, Ale w twoim przypadku to lepiej zedrzeć te płytki i przypilnować swojego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 10.11.2016 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 czytam... i rowniez pisze iz na scianie po miesiacu sie odparzyly!I boje sie, ze posadzka za rok sie odparzy bo teraz sie trzymaja to nie znaczy, ze podczas normalnego uzytkowania nie peknie czy sie odspoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 10.11.2016 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 jestem tego swiadoma, ze ma podwykonawcow tanich robotnikow ale sadzilam, ze tak wielka firma nie moze pozwolic sobie na tak wielka fuszerke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigos12154 10.11.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 A co powiecie o klejeniu płytek "na placki"? Osobiście myślę, że to niedopuszczalne, jednak wiele fachowców stosuje tą motodę żeby zaoszczędzić na czasie. po miesiacu odparzona mialam prawie jedna strone! Nie ma opcji na klejenie na placki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts