Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płytki przyklejone na grzebień - odpadna?

bigos12154

Recommended Posts

Witam,

na podlodze mam przyklejony gres panelowy.

Fachowiec przykleil je na grzebien smarujac tylko podloge, zero kleju na plytke.

Wiem juz, ze to zle. Ze plytka wtedy nie ma takiej przyczepnosci.

Zdecydowalismy sie zedrzec kilka plytek na probe i... zero kleju na plytce na posadzce klej rozlozony grzeboeniem. Nie rozprowadzil sie. Jest poprostu ppgrabione....

Zdzierac czy ryzykowax, ze jednak nie odparza sie, nie peknie, nie odpandniw?

Uzyty klej elastyczny Atlas plus.

Bardzzooo prosze o opinie

Dziekuje

powinno sie posmarowac klej plytke i podloge.

tu jest tylko podloga paca zebata.

I tak jak klej rozlozony na podlodze tak zostal, grzebien.

Gdyby byla popukana plytka mlotkiem czy przesunieta po kleju wiadomo mialaby przyczepnosc.

Tu moim zdaniem ja jako laik oceniam, ze moze odparzyc sie, odkleic bo nie ma ptzyczepnosci.

Zdarcie kleju z podlogi masakra...

Zdzierac plytki?

]powinno sie posmarowac klejem plytke i podloge.

tu jest tylko podloga paca zebata.

I tak jak klej rozlozony na podlodze tak zostal, grzebien.

Gdyby byla popukana plytka mlotkiem czy przesunieta po kleju wiadomo mialaby przyczepnosc.

Tu moim zdaniem ja jako laik oceniam, ze moze odparzyc sie, odkleic bo nie ma ptzyczepnosci.

Zdarcie kleju z podlogi masakra...

Zdzierac plytki?

no to chłop nie dociskał płytek. płytki powinno się "lekko" ruszać, co by klej się ładnie rozsmarował.

natomiast ja bym absolutnie nie zdzierał nic. płytki to nie karton gips.

w marketach, kładą grube płytki na 2 placki, żeby przy likwidacji sklepu było łatwe kucie. dzieje się coś tam ?

inspektor ocenil zero sztuki budowlanej. Metoda kombinowana to posmarowanie klejem plytki i posadzki, wczesniej oczyszczona posadzka i plytka, zagruntowane - niewiem czy oczyscil, zagruntowal. Dostal kluczyki od domu deweloperskiego i...

Do tego zauwazylam, ze nie sa wyciagnoete krzyzyki z niektorych miejsc, brak dylatacji w poszczegolnych miejsach

Brrrr

Rozsadek mowi zdzieraj zeby za pol roku nir odpadly

ale serce boli boooo spierniczyl lazinke, cala zdarta - placki o odparzone plytki

Wiec patractwo na calej lini wiec kesli tam zawalil to pewnie ti tez

Dodam, ze renomowana firma budowlana z Poznania,

za nie male pieniadze!!!

nie trzeba smarować tego i tego, za dużo podręczników czytasz

trzeba jedynie przycisnąć dobrze płytkę lekko ją ruszając. zapraszam do mnie, skuj jedną płytkę i zobaczysz teorię i praktykę

to jak smarowanie styropianu na elewację na grzebień, też teorii się tyle wysypało że hey, doktoranci

wykanczana byla lazienka, kuchnia i korytarz.

w lazience po miesiacu odparzenia plytek na scianie calej, skuta! gdzie po zalozeniu napewno nie bylo odparzen

Na ppdlodze zaniepokoil mnie rozprowadzony klej... grzebien, ktory nie byl przuduszony do plytki

korytarz nie ma odparzwn ale boje sie ze za miesiac czy pol roku zaczna odpadac

wiec jak mam zdzierac to teraz

Jak Się kładzie na grzebień to płytkę trzeba "przyklepać" ja u siebie najpierw smarowałem płytki, ale szybko mi się znudziło i nic nie odpada, A mam ogrzewanie podłogowe. Wzór grzebienia zawsze będzie widać. Kiedyś dorabiałem na budowie, kładliśmy płytki w markecie, nikt nic nie smarował, nic nie odpadło. Oczywiście sam zdecyduj, ale według mnie to prędzej nie wysechł grunt lub tynk i dlatego odparzyło płytki Edytowane przez scrabie

klej zostawal na tynku

Plytka od kleju sie odparzyla.

I zero kleju na plytce.

Ale to bylo na scianie,

robione na kleksy i sprawa zamknieta. Skute wszystko.

Teraz zostaje problem czy skuwac podloge kuchnia i korytarz.

Gdzie napewno bylo na grzsbien tylko na podloze,

a jak ja docisnal pies wie.

Widzialam tylko plytke z podloza lazienki ze na plytce zero kleju, a grzebyszek na podlodze i zero jakiegos zduszenia kleju, przesuniecia

Poza tym klej zawsze lepiej trzyma wylewki jak płytki. U siebie w garazu sam kladlem, pylo pukane i ruszane plytka zeby klej sie rozprowadzil. Po pol roku musialem pol garazu skuc bo zle poziom wyszedl wzgledem kostki. Pozyczylem wielka mloto wiertarke i zaczalem szalec, plytki odskakiwaly jak wsciekle, tez jakby sie nie trzymaly, pol garazu poszlo moze w 5min, ale jak kulem klej to pol dnia sie meczylem. I tez bylo widac grzebien na podlodze, klej nigdy sie nie rozciapie na jednolita mase.

Kleilem najmocniejszym klejem mapei maxi cos tam cos tam, zeby miec pewnosc ze nie beda odpadac. I nie odpadadaja, ale przy skuwaniu to odskakiwaly w calosci

ale jak mi sie odparzy po srodku posadzki to bede ja musiala skuc, sciagniecie kleju kolejne drgania, ktore spowoduja, ze moze kolejne odparza sie...i tak w kolko. Przeraza mnie to! Nie jestem fachowcem tylko przypuszczam, ze wszystko bylo zle i... niewiem jaka decyzje podjac?!

Ale ty czytasz co sie pisze czy nie? Jak plytki sie trzymaja to zostaw. Jak do tej pory sie trzymaja to raczej juz nie odpadna. A to ze klej zostaje na podlodze nie na plytce to normalne

Dodam, ze renomowana firma budowlana z Poznania,

za nie male pieniadze!!!

To że firma renomowana ( czyt. droga ) to nie znaczy że płaci dobrze wykonawcom. Dają pewnie 10zl brutto od m2 to chłop leci z m2 jak dziki by coś zarobić.

Znam firmę co płaci 10zł od wstawienia okna. Zapewniam że nie chciałbym mieszkać w takim mieszkaniu,

Ale w twoim przypadku to lepiej zedrzeć te płytki i przypilnować swojego fachowca.