Slash_ 09.11.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Dzień dobry, Dokonałem modernizacji systemu grzewczego domu na kwotę powiedzmy 5000 zł. Firma wykonała instalację i dostarczyła nowe elementy systemu grzewczego (boiler, pompy, rury, itp.). Dostałem informację, że ostateczna faktura będzie zawierała tylko jedną pozycję, a mianowicie "modernizacja systemu grzewczego". Stąd moje pytania:1. Dlaczego firma tak postępuje nie wymieniając na liście wszystkich elementów, które zakupiłem oraz robocizny? Czy jest to z niekorzyścią dla mnie? Firma argumentuje, że będzie wówczas naliczony podatek w wysokości 7% na całość, a w przeciwnym razie za wszystkie materiały policzą 23%. 2. Czy będe mógł wobec tego rozliczyć się z tej modernizacji? Dziękuję za odpowiedź z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.11.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 1 - firma ma rację, tak jest. Obniżony VAT 8% jest na usługi w budownictwie społecznym (czy jakoś tak) a nie na materiały. Materiały musieli by zafakturować z VAT 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts