art_composites 11.11.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 (edytowane) Cześć. BŁAGAM O POMOC ! Ostatnio miałem robione remonty w domu i były robione sufity podwieszane. Pokój pomalowany wykończony i na suficie widać łączenie płyt GK ale tylko na krótszym boku płyty. Bym powiedział że jest to wypukłe. I co teraz ? Czym to może być spowodowane ? Majster twierdził że przez to że był włanczany osuszacz, ale w innym pokoju jest to samo a nic nie było włanczane. Ma mi przyjśc robić łazienke, ale jestem przerażony. Musi coś z tym zrobić ? Tylko co, musze się przygotować na ostrą rozmowę z nim i musze wiedzieć co gadać. Edytowane 11 Listopada 2016 przez art_composites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 11.11.2016 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.11.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Miech ten majster sobie włączy osuszacz. Widziałeś przecież płytę , pamiętasz długie boki są zaniżone względem połaci płyty a krótsze równe. Więc odpowiedz sobie teraz sam na pytanie zadane. Jak na równą płaszczyznę nałożysz jeszcze np. cekolu to co wyjdzie względem pozostałej powierzchni płyty? To co teraz masz. Więc kto zawinił osuszacz, czy majster? Odpowiedz sobie sam na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 11.11.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Dobrze że majster jeszcze przyjdzie do Ciebie.Na zdjęciu 1 zgrubienie 1 od lewej strony, widać że spoina była za rzadka bo aż obwisla no i po za tym za słaby szlif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 11.11.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Czyli jakie jest wyjście z tej sytuacji ? Jakie rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 11.11.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Na moje sufit do poprawki.Gruby szlif, odkurzyć powierzchnię, jak nie pękło łączenie to można zagruntowac, wyrównać gladzią, zeszlifowac, zagruntowac, pomalować.Jest to przy lampie więc majster też może nie przykładać się do tego, chociaż zależne w jakim pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.11.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Majstra za łeb i poprawka a więc wgłębienie wycinając na łączeniu płyt, dobra taśma ( NP> Z USA) szpachlowanie na nowo plus malowanie całości na nowo. Oczywiście robocizna i materiały na koszt majstra. Kurz i sprzątanie niestety na Twój koszt. Człowiek uczy się na błędach. Myśli tanio zrobią to dobrze ale jak widać tanio to nie znaczy dobrze i tanio. Gdyby teraz wykonawca ,, zgubił telefon,, to poprawka będzie Cię kosztować . Ale może złapiesz tego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 04.12.2016 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Nie było że tanio zrobił, była wpłaśnie kupiona taśma o której wspomniałeś, w drugim pokoju wydaje mi się że będzie podobnie, tam jeszcze nie malowane, jak przykładałem poziomice to jest gurka w miejscu łączenia, czyli trzeba to zeszlifować ? Edytowane 4 Grudnia 2016 przez art_composites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elvis26 04.12.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć, górka na lączeniu krótszych boków płyt zawsze będzie, bo karton gips ma oryginalnie fazowane przeważnie tylko dłuższe boki, co pozwala na lepsze wyrównanie łączenia.Wg mnie trzeba teraz zeszlifować ile się da, tylko żeby nie uszkodzić taśmy, a potem ponownie szeroko zaciągnąć całę połączenie masą szpachlową finish. Z drugiej strony ciężko ze zdjęć ocenić czy spoinowanie jest dobrze zrobione, bo to trochę wygląda jakby taśma spuchła od nadmiaru wilgoci. Proponuje też zapoznać się z tym materiałem - https://www.youtube.com/watch?v=2iilEbonWgc Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Elvis26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 04.12.2016 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 No ale gdyby taśma spuchła od nadmiaru wilgoci to chyba na każdej krawędzi ?No i teraz na jaką szerokość zaciągnąć i ew jaka powinna być górka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elvis26 04.12.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 No ale gdyby taśma spuchła od nadmiaru wilgoci to chyba na każdej krawędzi ? Niekoniecznie. Mógł w tych miejscach po prostu zrobić źle, do taśmy papierowej trzeba mieć wprawę. Co do szerokości to 25-30 cm, zresztą w tych filmikach jest to wytłumaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 04.12.2016 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Ehh podobno majster tylko na taśmach papierowych robi, to powinien mieć wprawę, w tu jak przykładam poziomicę to się buja, rozumiem że coś tam jakaś górka powinna być, no ale chyba nie aż taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lars 04.12.2016 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Używanie taśm papierowych automatycznie nie czyni mistrza. Takich łączeń nie wypada robić. To też nie jest sprawa wilgoci itp. tylko sposobu szpachlowania. Chyba że taśma się odparzyła ale to by była ciekawostka. Filmy wszystko tłumaczą, wystarczy je obejrzeć i zrozumieć. Inspekcję równości ścian warto zrobić przy pomocy bocznego podświetlenia szpachlowanej płaszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 05.12.2016 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Z jednej strony dobrze że nie pomalowałem jeszcze i że są tylko 3 łączenia, to chyba można w miarę szybko to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts