barnio 11.11.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 WitamMam dwa okna które chciałbym docieplić jakimiś roletami- jedno to typowe duże okno, przez jakie wychodzi się na taras. Mam akurat biurko zlokalizowane koło tego okna i zimą czuć od niego lekki chłod- drugie to okno dachowe, mocowane pod kątem około 45 stopni.Izolacja jako taka okien jest OK, chodzi mi o ew, założenie rolet, które zamknięte będą tworzyć dodatkową izolację cieplną. Pytanie z jakiego materiału wykonane powinno być rolety, aby dawały największą izolację cieplną. Czy do dużego okna są dostępne rolety zasłaniane od dołu - chodzi mi o zachowanie części światłą wpadającego do pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.11.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Szukasz rolet zewnętrznych? Bo tu materiał jest jeden: profile aluminiowe wypełnione pianką. Czy jednak wewnętrznych ? Chłód od okna może mieć przyczynę także w potrzebie lepszej regulacji skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts