forscher 11.11.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Hej w załączniku przesyłam zdjęcie progu przy moim oknie przesuwanym. Ekipa robiąca elewację nie pokryła tego miejsca tynkiem z powodów bliżej mi nie znanych (czekam na odpowiedź od nich w tej sprawie) Faktem jest iż w przyszłości planuje od tej strony domu zrobić taras z płyt betonowych. Kiedy to jednak będzie miało miejsce nie wiem. Moim zdaniem element ten jest częścią elewacji i jako taki powinien być pokryty tynkiem elewacyjnym. Wydaje mi się ze tynk zabezpieczy to miejsce przed działaniem czynników atmosferycznych. Mam rację? A może jest jakiś inny sposób zabezpieczenia tego tak by w przyszłości gdy przyjdzie czas robienia tarasu nie bylo problemów z budowa tego tarasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Tynk, jak tynk, ale powinni położyć na to warstwę zbrojącą (siatka+klej).A na to nie tyle tynk, co izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Tynk, jak tynk, ale powinni położyć na to warstwę zbrojącą (siatka+klej).A na to nie tyle tynk, co izolację.No i jakąś płytę, która zabezpieczy to przed deptaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonKon 21.11.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ja mam u siebie siatkę, którą można kupić w każdym większym markecie budowlanym. Co do izolacji, to są bardzo różne. Akurat tutaj rozrzut cenowy jest tak spory, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.12.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Szanowny Panie, widoczne na zdjęciu miejsce należy koniecznie jak najszybciej zabezpieczyć – powinna to wykonać ekipa montująca okno przesuwne lub ekipa wykonująca elewację budynku. W tej chwili odsłonięta piana montażowa narażona jest na działanie czynników atmosferycznych, a zwłaszcza wilgoci, co może spowodować jej destrukcję i generować straty ciepła. Polecam zabezpieczenie z użyciem siatki i elastycznego kleju. Przed przeprowadzeniem tych prac powierzchnię należy dokładnie oczyścić. Ponieważ próg jest narażony na deptanie warto zadbać o zabezpieczenie go również dodatkowo płytą. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts