buniek 27.08.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Chciałbym mieć bramę garażową wykończoną w drewnie od zewnątrz, tak żeby konponowała z całą stolarką budynku. W garażu chcę utrzymywać temperaturę dodatnią, bez wydawania majątku na ogrzewanie, więc brama musie być ciepłą - np. segmentowa (z tego co rozumiem uchylne nie trzymają ciepłą). Znacie jakiś producentów takich bram w rozsądnych cenach. Wiem, że można kupić blachę z okleiną imitującą złoty dąb, ala o to mi nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.08.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 W ofercie Hormann'a (i pewnie nie tylko Hormanna) są bramy segmentowe wypełniane świerkiem skandynawskim, ale kosztują... lepiej usiąść przed zapoznaniem się z ceną. Można kupić samą konstrukcję bramy (widziałem coś takiego w ofercie Hormann'a i Normstahl'a) do samodzielnego wypełnienia. Od zewnatrz dajesz drewno jakie Ci się podoba i ułożone jak Ci się podoba (można różne "jodełki" itp). Od wewnątrz - zestaw ocieplenia (też w ofercie). Ja mam nadzieję kiedyś tak wykończyć moje "otwory" garażowe, ale do tego jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 27.08.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A może tu coś interesującego znajdziesz - http://www.brama.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.08.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A może tu coś interesującego znajdziesz - http://www.brama.pl Wojtek, nie obraź się, ale na stronie którą podałeś NIE MA bram z wykończeniem w drewnie. Jako że też jestem zainteresowany takim wykończeniem przejrzałem ją sobie i mają tylko profile z blachy. A autorowi postu nie o to chodziło (zresztą zaznaczył to wyraźnie). Czasem przed doradzeniem komuś czegokolwiek warto spojrzeć, czego on chce. Żeby nie było, mój post zawierał 0% złośliwości itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 29.08.2004 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia.Czyżby w Polsce tylko szła blacha. Poza tym dowiedziałem się, że bramy segmentowe z litego drewna, nie są zbyt ciepłe. No, a z innej paki, jakby tak uchylne ocieplane 4 cm + drewno. Co myślicie, utrzymanie temp. dodatniej w zimie będzie kosztowne, czy może taka brama jednak coś ciepła zatrzymuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iw1719499402 29.08.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Miałam ten sam problem,okna drewniane i brama dopasowana do okien.Bramę załatwiła mi firma z Gliwic,wybrałam boczna,drewnianš.moge przesłać zdjęcia na pryw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts