Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JANUSZ ROSTKOWSKI - HIPERFACHOWIEC!!!!!

bedfek

Recommended Posts

Ostrzegam wszystkich z okolic Warszawy przed tym człowiekiem.

Jest to jednoosobowa firma bez żadnego majątku, niewypłacalna. Facet nie ma za grosz szacunku dla pieniędzy inwestora. Znajomość z tym typem kosztowała mnie na dzień dzisiejszy około 60000 zł !!!.PO opuszczeniu przez niego budowy wykopaliśmy 4 siedmio metrowe kontenery bloczków, rzekomo nie dobrze policzonych(p Janusz twierdził, że zaniżyli ilość materiału aby oferta była korzystniejsza) przez przedstawiciela YTONGA. I tego typu teksty były u niego standartem. Instalacje wymieniłem wszystkie, łącznie z kotłownią.( nie miała prawa działać).Tynki gipsowe za które mu zapłaciliśmy niemało pieniędzy spadły wNie potrafił dopilnować swoich ludzi (każdego tygodnia innych). Kiedy mówiliśmy, że coś jest krzywe to słyszeliśmy "spoko spoko to się poprawi". Jak byliśmy coraz bardzej natarczywi i domagaliśmy się poprawek, facet powiedział że się zmywa. Następnego dnia już go nie było. W umowie mieliśmy zagwarantowane wszystko np(odpowiedzalność za materiał, odsetki karne za opóźnienia) termin został przekroczony o prawie 8 miesięcy, a facet na odchodne na nasze pytanie co z materiałem na placu , stwierdził, że na ciecia to on się nie najmował i go to nie obchodzi.

Zainteresowanym mogę posłać parę fotek wyczynów tego hiperpartacza.

Pozdrawiam forumowiczów i życzę niespotkania tego człowieka i jemu podobnych

Poprostu on to zakopywał gdzie się tylko dało . Np. dół wokół szamba 2 kontenery, taras 1 kontener studnia deszczowa z pół kontenera i reszta walająca się wszędzie, np. w ścianę szedł bloczek sklejony z dwóch kawałkó( technologia dopuszcza) lecz bez trzech rogów i to, nie kawałeczka rogu a dosłownie po 1/4 boku . Tym czasem pod betoniarką stał bloczek idealny bez uszczerbku lecz zawalony cementem, itp. itp.

Wiesz, dziś się przedstawia jako pan Janusz a jutro jako pan Zdzisio...

A gęba zostaje!

gębę też można zmienić albo samemu (dość kosztowne) albo przy pomocy w końcu wkurzonego inwestora

Nadal nie łapię, jak kontenery (mówimy o czymś w rodzaju palety czegoś?) może być powtykane wszędzie.

Co to kontener?

Nie robię Ytongiem to może nie łapię kontekstu

Boże, kolejny biedny człowiek oszukany i okradziony przez "wykonawcę"... :cry: :cry: :cry: Powinno się ich odstrzeliwać ("wykonawców" oczywiście). Szczerze współczuję!

Magdzia no no no nie przesadzaj Madziu gdyz czasem dryua strona tez do wiatru wystawiana jest i co? mam napisac, ze, cytata:"... Powinno się ich odstrzeliwać ("klientów" oczywiście). ;)

niestety i takich i takich jest jak widac sporo :(

Gość M@riusz_Radom

taaa, dostane tak samo jak bedfek od swojego , tfu, wykonawcy ;)

Szczerze mu współczuję, bo pewnie krajobraz jego budowy nie rózni się zbytnio od tego powojennego, z tym, że jest mniej ofiar.. tam jest tylko bedfek ;)

[ i tak oto wrócilismy do tematu:) ]