karo522 11.11.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Witam, mam nietypowy problem. Idzie zima, wysiadł nam piec gazowy, mieszkam w starym domu. Mamy kominek i tutaj jest problem bo nie mogę w nim palić. Otóż... Poprzedni właściciel stwierdził, że komin ma słaby ciąg i zimno leci do domu. Wziął jakąś ekipę i zalali ujście komina betonem I teraz pytanie czy mogę sama spróbować rozlupac ten beton? Czy to coś da? Mam cholernie zimno w domu. To wygląda jakby na samej górze komina położyli zakrycie z betonu. Co z tym zrobić, nie mam pieniędzy na usługi kominiarza który życzy sobie 2,5tys za zrobienie kominka z pompą. Chcę chociaż delikatnie napalic żeby w pokoju było cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo522 11.11.2016 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Aaa i kominek na dole nie ma szyby, jest otwarty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.11.2016 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 "...czy mogę sama..."Możesz, bo to Twoje jest, ale jakiego zaprzyjaźnionego faceta bym do tej roboty delegował.Ale...Zimno z jednej strony a czad po drugiej!Tego bez znajomości zasad robić nie należy!Czytaj, pytaj i szukaj wkładu kominkowego za jakie grosze z drugiego obiegu.Komin tam masz to...Jak ten zaprzyjaźniony facet już go udrożni - KOZĘ na byle złomie wyszukaj!No, nie zwierzę a żelazny piecyk budowlany "co jak koza zeżre wszystko".Widuję tego sporo.Masz też OLX gdzie bywa, że za darmo oddają...Są też takie cud-wypaśne za kupę kasy do kupienia, ale Tobie ciepło a nie estetyka TERAZ potrzebna.O takie "śliczne" to w przyszłe lato zadbasz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.11.2016 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Kocioł gazowy (no, piec - jak piszesz) na OLX da się tanio wyszukać. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo522 12.11.2016 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Kozy sama nie zrobię a w granicy nerwów pójdę i rabne czymś w ten beton zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 12.11.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Większa szansa, że rozwalisz cały komin niż ten korek betonowy. A jak nawet się uda, będziesz musiała sporo (znaczy ciągle) palić w tym kominku otwartym, żeby wyjść na plus z ciepłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo522 13.11.2016 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 dzisiaj napaliłam w kominku na próbę żeby zobaczyć jak z ciagiem. I powiem wam że jeśli byłaby szyba to dałoby radę coś palić. część dymu ucieka kominem do góry a część się cofa i jest biało w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 13.11.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) Coś jest nie tak. Gdy tylko komin się rozgrzeje ok. 20 sekund (u mnie) to ciąg powinien być na tyle mocny, że nie powinno być w ogóle dymu w domu. Może za krotki jest komin ? Edytowane 13 Listopada 2016 przez wojtusp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo522 14.11.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 właśnie myślę że to może być powód :/ albo tego że ma tą płyte na górze i dym może uciekać tylko "dziurami" gdzie kiedyś były otwory. Drugim problemem jest brak szyby... jak się ładnie rozpaliło to później ogień był super a dym był malutki w domu...ale na początku tragedia nie bez powodu poprzedni właściciel zalał komin betonem wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.11.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Palisz w kominku z z tym zatkanym kominem? To samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts