telmuz2002 12.11.2016 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Witam posiadam piec z pleszewa 19kw ze sterownikiem ognik plus pid sl28Niestety mam problem zeby ustawic spalanie węla. Temperatura w domu 20_21st czyli super. Spalanie ok 20k./na dobę wiec ok dom stary , nie ocieplony, wiec mysle ze spalanie ok. ALE muszę 2razy dziennie opróżniac popielnik bo same spieki. tyle ile węgla wrzucę tyle wyciągam. Naprawdę nie wiem jak pozbyć się spieków bo czasami są takie że blokują spadanie wegla (popiołu) z rynny Kilka faktówognik plus pid SL28podajnik slimakowy z rynną nastawypp (minus) -9 d100ni2pid1code 3111nr2p55temperatura na piecu 53przeslona wentylatora otwarta caławęgiel 26MJ (ale paliłem też 29 i nie widziałem różnicy)nie mam zaworu trój lub czworo drożnego będę wdziećżny za każdą pomocprzepraszam za literówki ale nie mam wszystkic liter na klawiaturze Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts