basia228 08.12.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Nigdy więcej ardo, chyba że ktoś lubi siedzieć na pralce podczas wirowania, żeby nie wyszła Mąż się śmieje, że mam gratis funkcję masażu. Poza tym źle pierze, źle płucze i wyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 08.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 witam. ponieważ indesit wytrzymała 6lat a była naprawiana 3 razy (łożyska). dobrze ,że naprawiał mąź. wyciągnełam wnioski i kupiłam teraz AMICA AWCE 10DA z 5 letnia gwarancją. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 08.12.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ja tam Amici już bym nie kupił.... tylko gwarancja sie skończyla i zaraz problemy sie zaczeły... 5lat to chyba na bęben tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 08.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ja tam Amici już bym nie kupił.... tylko gwarancja sie skończyla i zaraz problemy sie zaczeły... 5lat to chyba na bęben tylko? na całość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 08.12.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ee jak na całość to nieżle, to jeszcze można zary(d)zykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 08.12.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 BOSCH kupiona 8 lat temu - bez żadnej naprawy.Nastepną jak zajdzie potrzeba też kupię tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 08.12.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 7 lat miałam Candy chodziła bezproblemowo, tyle, że mały wsad bo 4,5 km (ładowana od góry), w tym roku korzystając z opinii na forum http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1268245&highlight= kupiliśmy pralkę Gorenje WA 72125, póki co jestem zadowolona, max prędkość wirowania 1200 obrotów, dużo programów z różnymi zakresami temperatur, opcja z której korzystam praktycznie przy każdym praniu - podwyższony poziom wody, jest dosyć cicha i wsad ma do 7 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.12.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Wtrące swoje 3 grosze w dyskusję. Miałem Polara przez 13lat. Naprawiałem ją sam 2 razy (uszczelka pompy). Osobiście bym nie polecał tego modelu, ale chcę napisać o czymś innym.Pomijając fakt wadliwych egzemplarzy, które zdarzają się każdemu producentowi kupowanie na podstawie cudzych i to jeszcze internetowych doświadczeń niewiele daje.Jeśli ktoś używa pralki powiedzmy, że 5 lat i jest ona bezawaryjna to o czym to świadczy? Ano o tym, że ten egzemplarz tego modelu przez 5 lat pracował bezawaryjnie dla tego, konkretnego obciązenia i w tych, konkretnych warunkach. Co nam daje ta informacja? Ten konkretny model użytkowany u tego konkretnego użytkownika może być bezawaryjny.Inny przykład - u kogoś pracuje dany model 15 lat. Co nam daje taka informacja? Nic. Dlaczego? Bo ten konkretny model nie jest produkowany od przynajmniej kilku lat, a następca może mieć kompletnie zmienioną konstrukcję i użyte kompletnie inne elementy, które mogą odpowiadać za trwałość wg ścieżki krytycznej.Co innego w kwestii cech użytkowych. Tu najlepiej bazować na doświadczeniach innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_cze_k 08.12.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 A ja mam od prawie 4 lat LG WD-10390ND i nie jestem za bardzo zadowolona,mam z nia dziwneprzygody.. ma fajne programy,np. BabyCare, płukanie antyalergiczne.., pierze dobrze, jest cicha, ma gwarancje na 10lat na silnik, ALE... miesiac po skonczeniu sie gwarancji (2 lata) na pozostałe części, spaliła się grzałka i co najdziwniejsze, nie komunikowała błedu, tylko po paru niedopranych praniach stwiedziłam ze cos jest nie tak... teraz cieknie mi woda z szuflady na detergenty po obudowie jak nabiera wodę , czyszczenie szuflady nic nie dało... nie jest tego duzo,no ale chyba bez pana od naprawy sie nie obedzie... do nowego domu nie wiem czy ja zabiore bo zaczyna mnie ostro wkurzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 11 lat Siemens jakiś tam bez wyświetlacza LCD, płytka (40 cm), 800 obr/m. REWELACJA!!! Od 11 lat żona wsadza i wyjmuje , pranie oczywiście. Źadnych napraw, chodzi jak nowa, cichuteńka, szklankę z wodą można postawić. Przez pompkę pompującą wodę przeszło już kilka dziwnych rzeczy z kieszeni w tym klucz yale i plastikowa, dosyć twarda opaska na przewody, jakoś to jej nie zszkodziło. Polecam tę firmę, dosyć droga (ale bez przesady) ale jakość znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.12.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sssmakija 08.12.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Mam Samsunga Silver Nano (nie pamiętam numeru modelu) łądowanego od przodu, 6 kg, wiele funkcji - delikatne, wełna ręczne itp., piękny wyświetlacz , opóźniony start. Poza filtrem który zapchał się dwa razy(wyczyściłam do w 3 sekundy) żadnych problemów przez ponad 2 lata. Serdecznie polecam My też ją mamy, tylko wersje slim. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 08.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Ja nie wybrałam jeszcze do swego domu pralki.A u mamy użytkujemy Amicę-zdecydowanie nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 08.12.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 nie polecam elektroluxa.Miałam ładowana od góry seria jak dobrze pamiętam intuicion....hmmm wytarzymała całe dwa lata.Popękały części plastikowe przy bębnie-załamka. Teraz wybór padł na whirpool szósty zmysł.Skoro intuicja zawiodła to zmysł może zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmm 09.12.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Poszukuję małej pralki głeboka na max 45 i najlepiej zeby miała mnie niz 60 cm szerokosci, ale nie znalazłam takiej. Bo chłopy z hydraulikiem tak ustawili odpływ w pralni,że ledwie mogę tam pralke upchnąc, a druga strone mam zupelnie pusta, ale nie bede teraz plytek skuwała,zeby rury poprzeciagać. Nigdy nie miałam pralki łądowanej od góry i nie wiem jak taka sie sprawuje i chyba wolałabym taką ładowaną od frontu. Moze coś polecicie , tylko na za 6000 , bo finanse sie konczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sziva 10.12.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ja mam LG z napędem Direct Drive WD-10390NDK. Pralka jest umiejscowiona w meblach kuchennych i ukryta za drzwiczkami. Z pralki jestem zadowolona - pierze dobrze, jest miła dla oka, ma intuicyjne sterowanie, ładnie gra, gdy skończy prać i podczas wirowania nie robi mi turnee po mieszkaniu Mam nadzieję, że będzie dobrze służyć i nie zepsuje sie dzień po skończeniu gwarancji. Wcześniej mieliśmy kilkunastoletnią pralkę Boscha i była nie do zdarcia - służy komuś do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ... no to ja powiem, że mam INDESIT WIL 105. Bez zbędnych świecidełek z pokrętełkiem a nawet dwoma. Ma dobre progrmay TOME4U, oszczędzające czas. Chodzi u mnie ok 2-3 razy w tyg. od 5 lat... jak dotąd bez najmniejszej awarii, choć na początku trzeba było ją dobrze ustawić by nie szalała po całej łazience podczas wirowania .... i bardzo sobie chwalę blokadę drzwi... gdyby nie to to moje pomysłowe dzieci już nie raz by mi zrobiły suprise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 10.12.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ja polecam Candy i Samsunga - dodam, ze uznaję tylko pralki ładowane z przodu - te od góry mnie nie przekonują Candy - ponad 10 lat prania praktycznie non-stop - jestem maniaczką prania :/ a to wynika z tego że mieszkamy w dużym mieście i 2 dzieci do "uprania" jedynie co w niej się popsuło, to grzałka - wymieniana 2 razy i wyglądała gorzej niż na reklamie calgonitu a teraz kupiłam Samsunga, który jak na razie sprawuje się bardzo dobrze - silver nano 6 kd ładowana od przodu z takim dużym wyswietlaczem i jest naprawdę fajna mozna nastawiać pranie z opóźnieniem i inne bajery ale ten duży wyświetlacz, na którym widać jaki jest postęp prania - to dla mnie bomba zaglądam do łazienki, nie muszę zapalać światła bo wszystko widać jak na dłoni i wiem ile minut jeszcze mam do zakończenia prania mała rzecz a jakże przydatna no i blokady przed dziećmi też są przydatne nie polcam Elektroluksa - mam teraz chwilowo takie małe g..o(najmniejsza ładowana od przodu) i jest jak dla mnie porażką. Po pierwsze włączanie - przekreca się programator i już pralka gotowa do prania, wystarczy lekkie muśnięcie przycisku i działa, nie wiadomo nigdy na jakim etapie prania jest no i najgorsze jest to, że w kołnierzu bębna zbiera się woda, ponieważ panowie konstruktorzy zapomnieli o odprowadzaniu wody z miejsca, w którym zwykle ona stoi - obstawiam, że niedługo zacznie z niej nieprzyjmenie pachnieć na szczęście to nie moj problem, bo to w wynajmowanym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 10.12.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam, Ja polecam Candy - mam taką już 4 lata, jakaś na 1000 obrotów, 5kg, standardowo pakowana. Tutaj zasada "włoskie to szmelc" na pewno się nie sprawdza! PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 10.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Mamy Candy 7 lat, ladowana od gory, z cyfrowym wyświetlaczem, super, dziala bez zarzutu do dziś, piorę 2-3 razy w tyg. , piorę nawet bardzo ciężkie dywaniki pare razy w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts