mm.olejnik 02.09.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 u mnie też się troche wylewa z tych komór I i II, więć chyba normalne ....u nas na pełnym etacie pracuje AEG LAVAMAT 47280 już chyba 4-5rok i sprawuję się bez zarzutów.POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.09.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 u mnie wylatuje wszystko konstrukcja tych komór jest taka, że musi wylecieć tylko po co I i II ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 02.09.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ja mam Brandt otwieraną od góry, kupiona w 2002 roku, sprawuje się dobrze, raz był serwis, jakaś drobna [bardzo drobna] naprawa - a może to był zapchany filtr, nie pamiętam... Polecam tę markę jeśli ktoś ma stare pralki to wymieniajcie węże co kilka lat! mój miał 7 i pękł... i to jest bezpośrednią przyczyną remontu i mojej obecności na tym forum [plus to, że zawór wodny też trzeba wymieniać - mojego nie dało się zakręcać...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Już chyba wiem dlaczego są taki komory I i II. One są na proszek i wtedy nie wylata pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 05.09.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 I jest Elektrolux otwierany od góry. Czy ktoś się orientuje czy to normalne, że jak się wlewa płyn do prania do pojemnika to ten płyn od razu leci na bęben ? Jak wleje na pranie I i pranie II to i tak wszystko leci za jednym zamachem na bęben czyli chyba coś nie tak ? w którejś z pralek miałam regulowany otwór wylatywania na proszek szczelina duża była a na płyn się zmniejszało taką zasuwką w obecnej nie wiem, bo płyn wlewam do osobnego pojemniczka i umieszczam wewnątrz prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 05.09.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Już chyba wiem dlaczego są taki komory I i II. One są na proszek i wtedy nie wylata pozdr adam z zasady jest tak, że I na pranie wstępne II na zasadnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 05.09.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Od trzech lat użytkujemy Amicę. Robi to co ma robić, czyli pierze i wiruje. Nie jest zbyt głośna, ani też cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 14.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Polecam Miele -produkt wykonany w Niemczech -fakt tania nie jest ale mam nadzieję ,że nie będę jej wymieniał po 5 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 14.09.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Ja polecam candy - mieliśmy taką poprzednio, teraz uzytkuje ją Mama. 4,5 kg, ładowana od przodu, z wyświetlaczem elektronicznym. Pracuje bez zarzutu 5 rok. Nigdy nic nie nawaliło. Teraz mamy HOTPOINT AQGMD 149/B H EU - pralko-suszarka. Nie wiem jeszcze czy jestem zadowolona, bo dopiero 2 miesiące ją użytkujemy. Na pewno fajne jest to, ze ma 8 kg załadunku. Niby jest to wersja silent - ale przy obrotach 1200 chodzi straaasznie głośno, czasem nawet już przy 800. Zadowolona jestem z tego, że na wyświetlaczu przy każdym programie można przeczytać informację do czego on jest, jaki maksymalny wkład jest zalecany i jaki detergent (płyn czy proszek). Do tego ma możliwość zapamiętania najczęściej używanych programów Na pewno nie jestem zadowolona z suszarki - suszenie trwa bardzo długo i rzeczy wyjmuję gorące. Dlatego boję się dać ubrania, które piorę w 30 lub w 40 stopniach, bo nie po to piorę je w takiej niskiej temperaturze, żeby potem je ugotować w suszarce. Mogliśmy kupić o połowę taniej zwykłą pralkę, a tak wydalismy kasę na coś, z czego nie korzystam. Bo nawet jak susze w niej ręczniki, posciel, to po wyjęciu muszę je rozłożyć (na łóżku) żeby doschły (czyli żeby odparowały z tego gorąca). Poza tym nie wszystko jest zawsze suche i parę rzeczy muszę powiesić na tradycyjnej suszarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 14.09.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 tez candy15 lat bezawaryjnej pracy candy alise-poszedl pasek,a ze i lozysko cos zaczelo sie odzywac,stwierdzilam,ze moze to i dobry pomysl,zeby zdobyc sie na kupno nowej pralki,szczegolnie,ze bedzie"energoooszczedniej",a i wymiary jakos zmalaly przy zwiekszonej ladownoscipadlo oczywiscie na candy,ladownosc7 kg,w jakiejs promocji 5 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 14.09.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tak ale trzeba pamiętać ,że dzisiejsze pralki to już nie te co robione 5 ,10 lat temu. Też miałem Candy przez 12lat ,w dzisiejszych czasach takiej już bym nie kupił .Przed zakupem kolejnej pralki długo śledziłem forum o sprzęcie AGD - po czym kupiłem Miele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 14.09.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 oczywiscie,ze sprzet jest teraz delikatniejszy,bardziej nafaszerowany elektronika itp miele jest bezkonkurencyjna,natomiast nie dla kazdego dostepna cenowo w sytuacji,kiedy ktos stoi przed koniecznoscia zakupu kilku sprzetow(czy nawet calego wyposazenia)od razu,nie kazdemu jest latwo zebrac pieniadze na sprzet z wyzszej polki... po 5 latatch,jezeli pralka za 1200zl padnie,bez zalu kupie sobie nowa....moze wtedy juz miele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 14.09.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Fakt ,nie pomyślałem ,że z reguły po budowie domu kasa pusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 14.09.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 ja mam SAmsunga (jakis stary model WF 125 AV bodajze)i jestem zadowolona - chodzi cicho, wiruje porzadnie, nie zacina sie nie cieknie i nie kosztowala nie wiadomo ile nie widze tylko roznicy miedzy uzywaniem programu z nano srebrem a nie uzywaniem - no ale moze sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.09.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Właśnie zamówiłam pralkę SIEMENS WP13T552BY - ładowaną z góry, czy przypadkiem ktoś ją ma i może się na jej temat wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 15.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Przez 10 lat Brandt ładowana od góry, aż się zepsuła. Od roku LG Direct Drive (z bezpośrednim napędem) , z dużym bębnem, póki co jestem zadowolona, ładnie dopiera, nie jest głośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 ja mam SIEMENS WM16S742PL - na razie spisuje się super, ale za krótko korzystam, żeby rozpływać się nad bezawaryjnością wcześniej miałam elektroluxa - 10 lat i jedna awaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.09.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Obecnie Siemens WM12E46APL. Szczególnie chwalimy sobie ten program "15 minut". Zupełnie wystarcza do odświeżenia rzeczy lekko brudnych. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 16.09.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Doradźcie która wąska pralka: Bosh: WLM20440PL czy WLX20462PL. Pierwsza robiona w Chinach, druga w Niemczech. Też różnica w kg wsadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 13.11.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Candy CSBL100. 8 lat intensywnego użytkowania. Niezbyt cicha, raczej też nie energooszczędna w porównaniu do dzisiejszych.Przez te 8 lat zero problemów, niestety jak "strzeliła" to wysadziło korki aż w dwóch klatkach schodowych. Nie naprawiam bo w perspektywie przeprowadzki do własnego domu potrzebuję modelu z opóźnieniem czasowym. Zamówiłem Samsunga WF0502NUV na papierze wygląda nieźle...Zobaczymy jak będzie się sprawował w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts