Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak? pralk? macie? Jakiej zdecydowanie nie polecacie....

Magdalenka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My już 4 rok użytkujemy Whirpoola 6 zmysł (klasa AAA) 800 obrotów na min., 6kg wsadu, itp. Pranie wychodzi suchutkie, ładnie odwirowane i nie pogniecione. Dopiera naprawdę brudne rzeczy i ogólnie sprawuje się extra. Jak na razie, ani raz nie zawiodła... Polecam, zresztą w rodzinie to chyba 4 Whirpool i też wszyscy są happy!

:D :D :D

My użytkujemy Whirlpoola "6 zmysł" 800obr/min 5,5kg - model z 2001 roku od jak widać lat ponad 7 i jest ok. Żadnych napraw, pierze dobrze, jest cicha, choć już nie tak jak na początku. Rok temu coś dziwaczała, przestawiając czasy, jakby jakiś wirus w programatorze :wink: . Ale problem sam zniknął... :o

Mamy Whirpoola od 10 lat.

Pewnie ze zadowoleni

Nawet uszczelek nie wymieniałem - po prostu nic.

Raz tylko goniła żonę po łazience, no ale jak się próbuje odwirowywac koce wełniane, to pralka ma prawo nabrać niebezpeicznych rotacji i bić bębnem po suficie. poza tym jest grzeczna

a o co chodzi tym od calgonu to ja nie wiem...

Siemens WS 12X460PL

http://www.ceneo.pl/264132

Uzytkuje na razie bedzie krotko, ale fajna jest :) Jedyne zastrzezenie ze wsciekle wiruje, nie w sensie glosnosci, ale intensywnosci. Po raz pierwszy jakies pol godziny przed koncem programu, czyli chyba po pierwszym plukaniu, potem znowu. Rzeczy wyjmuje bardziej zgniecione niz przez moje dwie stare pralki (Zanussi i Whirlpool).

Mam Samsunga Silver Nano (nie pamiętam numeru modelu) łądowanego od przodu, 6 kg, wiele funkcji - delikatne, wełna ręczne itp., piękny wyświetlacz :roll: , opóźniony start.

Poza filtrem który zapchał się dwa razy(wyczyściłam do w 3 sekundy) żadnych problemów przez ponad 2 lata.

Serdecznie polecam

My mieliśmy kupić nową pralkę po przeprowadzce do nowego domu. Pech chciał, że dwa tygodnie temu padła nam pralka Ardo jakiś tam, która już trochę latek miała:). No i trzeba było kupić coś nowego. Rozpoczeliśmy szybko poszukiwania. Na pierwszy ogień poszło allego, porównania, zestawienia... Na drugi dzień do sklepu. Wybraliśmy Mastercooka PFD-1284 LX, która wygląda tak:

http://www.mastercook.pl/work/product/images/big/iRI4Hf.jpg

Opis pralki można sobie poczytać

TU

Bardzo dobre parametry, łatwa obsługa. Polecam

• 3 weeks później...

dwie pralki WHIRPOOL "poszły" w 12 lat, teraz mam Elektrolux Inspire i jestem baardzo zadowolona. Ładowana od góry, w przeciwnieństwie do Whirpoola można wyjąć i wymyć ładnie zbiorniki na proszek i płyn.

Świetna funkcja Time Manager. Żebym jej nie przechwaliła :wink: :)

Kupowałam tak jak wszystkie pozostałe sprzęty w necie, było sporo taniej

http://www.ceneo.pl/330322

• 1 year później...
Pralka okazała się całkiem fajna, zanim po roku się nie zepsuła. Od półtora miesiąca producent nie jest w stanie dostarczyć części zamiennych ani nawet określić terminu naprawy. Zupełnie nie ma to dla niego znaczenia, że pralka wciąż jest na gwarancji. Nie kupię już niczego firmy Fagor Mastercook. Ze względu na zero reakcji firmy, sprawa zaczęła kwalifikowac sie do sądu, tylko że czasu mało. Ale powoli zaczynam dojrzewac i do tego.