Olka 13.09.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 DaAn Chyba mieliście pecha Ja mam pralkę Brandt ponad 13 lat ostatnio się zepsuła, ale już jest naprawiona (poszło łożysko - mąż naprawił, koszt ok. 10,-). Pierze dalej jestem z niej bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.09.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Plar 8 lat i chyba pojedzie z nami na nowe. Ciekawe czy zmiana warunków eksploatacji nie wpłynie na nią niekorzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kspan 15.09.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 tylko Electrolux, mamy model EW 1043S (1000 obr./min wirowanie, pranie prawie suche) 5 lat prania - małe dziecko pranie non stop i działa bez jakiejkolwiek awarii, a przy zakupie dali jeszcze odkurzacz...ale moja mama ma pralkę SIEMENS już lat 14 i... jak do tej pory to wymieniłem tylko szczotki w silniku (20 PLN) a pralka pierze i pierze... a tak na marginesie, to nie wiem czy wiecie, ale teraz pralki to produkuje się tak:jest tzw. FABRYKA PRALEK, gdzie najpierw z taśmy schodzi np. Polar, po miesiącu zmienia się obsługa i robi się Whirlpoll, a potem np. Candy...pod Łodzią jest montownia Bosch, AEG i coś tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.09.2004 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Tylko Brandt Słuchajcie to szok ale do tej pory myślałam, że wszystkie pralki piorą podobnie ale wcale tak nie jest. Na pewno praliście w pralce brudne spodnie jeans. I jak było? U mnie zawsze zostawał w tle wżarty taki żółty brud niezależnie od pralki (Candy, Polar, Whirpool). Zawsze najpierw szoruję spodnie szczotą a potem piorę. Ostatnio jak mi się popsuła pralka prałam u znajomej właśnie w pralce Brandt. Wrzuciłam jak leci mocno zapuszczone spodnie bez rzadnego przygotowania na 50 stopni i wyszło czyste, nie mogłam uwierzyć własnym oczom!!!!???? Czyste jak nowe!!! Jak uzbieram kasę kupuję Brandta a moze to wina proszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 28.09.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 miałam Ariston, niedługo po zakończeniu gwarancji padła elektronika i niestety, nikt nie chciał jej naprawić. Teraz mam AEG z 5 letnią gwarancją. Jak na razie jest suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 29.09.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Od 2 lat mam wąskiego indesit-a, 1000 obrotów/min, wtedy kosztowała ok. 1700 zł. Pierze super, idealnie odwirowuje, narazie (odpukać!) bezawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 29.09.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Od 2 lat mam wąskiego indesit-a, 1000 obrotów/min, wtedy kosztowała ok. 1700 zł. Pierze super, idealnie odwirowuje, narazie (odpukać!) bezawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 29.09.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Od czterech lat mam wąskiego Boscha Maxx 4 WFC 1200. Bezawaryjny (odpukać!). Polecam każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 30.09.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Ach!!! Stary Polar.... Przeżył 14 lat w tym jedno dziecko na tetrowych pieluchach. W zasadzie fajna była, bo zajęcia mi dostarczała. A to elektrozawór, a to programator (3 razy) łożyska, siemering, silnik.... Wreszcie jak kociołzaczął ciec, dostała nakaz eksmisji. Wykonany. Następnym cudnym zakupem była Gracja. Teraz POlska. W zasadzie diała już 6 lat ale... Po pierwsze tylko moja żona portafi ją uruchomić i doprowadzić pranie do końca, wykonując tajemnicze ruchy programatorek w różne strony i w odpowiednim czasie Druga cecha tego wynalazku jest bardziej przykra. Ona jest cały czs głodna. Zżera skarpetki ( to jej przysmak ) i inne małe rzeczy. No, może nie do końca zżera. Gryzie i wypluwa. Do filtra, który wtedy się całkowicie zapycha. A wtedy przez czas przeznaczony na wypompowanie wody ona wypuszcza jej niewiele..... Apotem radośnie włącza sobie wirowanie. Sytuację taką słychać zawsze, bo włączeniu wirowania towarzyszy takie pier....cie, że chałupa drży w posadach. Po czym zaczyna radosny marsz w nieprzewidywalnym kierunku. I nie daj Boże przegapić to zjawisko, i pozwolić jej samej skończyć. A trzeba przyznać, że robi to z ,,Gracją'' Wyłączenie, chwila ciszy..... a potem cały kociołwali raz w jeden bok a raz w drugi. Całe urządzenie pod wpływem w.w. uderzeń przemieszcza się lewo-prawo górę odchylając od pionu po 5-6 cm w każdą stronę. I im bliżej końca tym gorzej.... Jedyna metoda to ojąć ją czule i położyć się na niej. Trochę lepiej jest, ai przeżycie niezapomniane Nie wiem co będzie następne, ale (niestety) nie wyrób TERAZ POLSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna Slawińska 30.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 mam Elektoluxa od 3 lat. to taki tchoche lepszy model.ale jaki by nie byl to elektrolux opral 2 niemowlaki starszą ich siostrę oraz nas dwóch starych.polecam. stoi w lazience obok kuchni jak wiruje z prędkością 1000 obrotów to znajomi się pytają co to tak cichutko chodzi.teściowie maja wirlepoola czy jak to się tam piszę nie ma co porównywać to czolg do elektroluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonidas 30.09.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Whirlpool 7 lat, 800 obrotów, ładowany od góry-bez większych problemów, chyba można polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.09.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 kieys miałam starą wiatke- działała bez problemów....oddałam do domu samotnej matki...kupiłam whirpoola - 1200 obr- ładowana od góry zepsuła sie po 3 miesiacach...a po paru naprawach dostałam nowa...która zepsuła sie jeszcze szybciej...oddali kase.... teraz mam boscha - ładowana od góry, i kleconą w polsce- dział bez zarzutu 5 rok. a napewno nastepna pralka bedzie elektrolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 07.10.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Mam AEG i jest SUUUUPER! jaki masz model pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ja poki co mam Electroluxa z suszarka od 4 lat i jestem bardzo z niej zadowolona, ale do nowego domku chcialabym zaszalec i wstawic Miele pralke i szuszarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.11.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Wyciszona Gorenia, 1200 obrotów. Mamy ją od jakiś 4-5 lat - bez zarzutu...polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 09.11.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 A ja mam pralkę Siemens'a już od ponad 7 lat i chodzi jak Rolex ale niestety nie jest złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenka1719499715 09.11.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Moja pralka jest nietypowa, Ardo. Wąska, ale w drugą stronę, tzn ma głębokośc 45 cm, szerokośc normalną, 60 cm. Ładowana od góry. Piorę prawie codziennie od jakićhś pięciu lat, może czterech. Bezawaryjnie. Piorę wszystko, swetry też, bo ma dużo możliwości (syntetyki osobno, wełna osobno, bawełna osobno) nastawiam temperaturę, liczbę obrotów wirowania, mam 1/2 wody, zwiększony poziom wody, dodatkowe płukanie. A kosztowała niedużo (dokładnie nie pamiętam, ale np boschowska o podobnych parametrach kosztowała prawie dwz razy więcej. No i używam dobrych proszków. Na tym niestety nie mozna oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegoŻ 09.11.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Mam Amikę- wytrzymała 4 lata i wczoraj właśnie ją rozbebeszyłem- łozyska i uczczelniacze do naprawy. Od początku głośno pracowała a pod koniec mogłaby zagłuszyć startującego jumbo- jeta. Zobaczę co da naprawa... ogólnie nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 10.11.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Też mialam wiatkę -wariatkę - jak chodziła, caly dom sie trzęśł Ale prała dobrze, poza tym pobierała wodę ciepłą z rur- ekonomiczna była( ile paliła prądu - nie powiem). PO 13 latach poległa. Kupiliśmy Whirlpool. GORĄCO POLECAM!!! Od 5 lat ( odpukac!) nic się nie psuło, pierzemy praktycznie codziennie- w małych ilościach. Pralka jest płaska ( chyba 40 cm), ładowana od przodu- to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Mieści sie pod blatem wspólnym z umywalkami.Chodzi cicho. Oszczędna. Aha, najważniesza rzecz - obudowa bębna.Musi być z nierdzewki !!! Wtedy pralka jest prawie wieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terminux 11.11.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Ja osobiście nie polecam pralek marki Candy. Mają fatalnie zaprojektowany układ tzw. modułu elektronicznego. Psuje się się dokładnie po 3 miesiącach po uplywie gwarancji (wiem, bo parę razy toto naprawiałem). Co prawda usterki są b. proste, ale większośc serwisów woli moduł wymienić (koszt ok. 350 ~ 400 zł).Ja osobiście mam Wirphol-a i nie narzekam. Rodzice do niedawna mieli starego Polara - czasem coś trzeba było pogrzebać, ale generalnie chodził OK. Teraz kupili Boscha.W sumie kupując pralkę - jak ktoś nie ma dużej kasy na zbyciu żeby kupić Miele (polecam ale nie w supermarketach) to proponuję patrzeć na okres gwarancji. Im dłuższy tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts