chmurka 12.11.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 A ja polecam CANDY, mam taką 6 lat i działa super! ( oj, nie chcę przechwalić....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 12.11.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 I ja sie dopisze mam obecnie Amike, ktora ma dwa lata i byla juz cztery razy naprawiana, gwarancja sie skonczyla a pralka nadal jest niesprawna, a co sie psuje niewiadomo, poprostu zamiast prac brudzi wszystko w rdzawe plamy i to najlepiej swetry i eleganckie jasne rzeczy. Serwis rozklada rece, wymienili juz programator, beben, dwa razy lozyska, a ja nadal z praniem (jasne rzeczy) biegam do rodzicow, dobrze ze chociaz mam niedaleko. Wczesniej mialam Wirpula, w ktorym pralam doslownie wszystko i nic sie niedzialo, oddalam go rodzicom czego zaluje. Pralka rodzicow ma juz dziesiec lat i nadal jest bez zarzutu.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terminux 13.11.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Chmurka - widocznie trafiłaś na "felerny" egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.11.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Taaak za bagatela 1800pl , moze i felerny egzemplarz ale nastepnym razem napewno tej firmy nic niekupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 17.11.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 A czy ktoś ma wąską pralkę , ale nie ładowaną od góry, tylko tradycyjnie? Jak sprawdzaja sie takie pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.11.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Kto jeszcze ma Gorenie? Jak sobie ostatnio oglądałam sprzęcki tej firmy w Marsie - to na razie podobaja mi sie najbardziej. Ale kto to przetestował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 21.11.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 A czy ktoś ma wąską pralkę , ale nie ładowaną od góry, tylko tradycyjnie? Jak sprawdzaja sie takie pralki? właśnie mam -whirlpool'a- ładowana od przodu, 35 cm szerokości. jest świetna , w naszej ,lazience miesći się pod blatem wspólnam z umywalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 22.11.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Moja mama pierze w wąskiej pralce LG od ok. 6 msc. Jeśli chodzi o funkcjonalność to nie ma żadnej różnicy, bo to co chce to zawsze do niej zmieści. Pralka ma 40cm głębokości i 4,5 kg ładowności i bardzo ładnie wygląda w małej łazience. jedyną jej wadą jest to, że na szybkim programie słabo płucze ciuchy, i czasami mam skarpety z białym nalotem - ale to już wina firmy Niedługo będę kupował do siebie i też napewno będzie to wąska pralka ładowana od góry. Prawdopodobnie Electrolux lub Gorenje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 22.11.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 W domu mojej mamy przez prawie 20 lat byla pralka Candy i tylko raz trzeba bylo wymienic jej uszczelki. Sama chcialam miec Candy, ale nie moglam nigdzie kupic takiej o pasujacych mi wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 23.11.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ja ma Polara PDP 885 kupiłam z podobnych względów "Dobre bo Polskie". no i cóż. Mam ja już 5 lat. Niby działa, piszę niby bo serwis był u mnie 2 razy (po wielkich bojach bo serwis wyjatkowo komunistyczny- tzn nie mozna sie doprosić wizyty w godzinach popołudniowych a wogóle w mojej dzielnicy to sa tlyko raz w tygodniu!! i traktuja klienta jak wroga). Od początku bardzo głośna (umarłego by obudziła), od poczatku wędruje po połowie łazienki- dobrze, że jest próg bo wyszłaby z domu. Jak za drugim razem pan wymienił kołniez to może troszke ciszej było ale na moje zarzuty, że nie dopiera i nie płucze właściwie. Pan stwierdził, że pewnie za dużo proszku sypię, za dużo ubrań wkłądam na raz, powinnam włączyć przycisk prania w pełnym zanurzeniu bo standardowo pralka pobiera oszczędnosciowo wodę a to nie sprzyja płukaniu!!itp. Jak sobie radzę?? Ładuję 2/3 ilości prania jaka sie miesci, zmieniłam proszek na żel do prania. I jakos ze sobą wytrzymujemy ale przyznam, ze motywem pozostania w tym związkun są tylko pieniądze. Gdybym je miała kupiłabym pralke , w której można prać rzeczywistą ilosc rzeczy a nie wirtualną i która zużywa mało wody ale wystarczaaco Na marginesie w rewelacyjnej lodówce polar dokłądnie miesiąc po zakończneiu gwarancji zauważyła, że popekały mocowania szybek Teraz tylko czeakm az półeczki zwala się jedne na drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.11.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Dzisjaj kupiłem pralkę !!! z napędem DD, czyli bezpośredni napęd i silnik bezszczotkowy, pojemność 7KG, 1000obr. i oczywiście klasa AA, Pierwsze odpalenie to cichutka (w porównaniu z starym Polarem) i mało wibruje. Czy wytrzymała bedzie tak jak zachwala producent się okaże. Aha, cena 2k zł. Mam telewizor (wysoki model) tego producenta już 4 rok super. Zamierzam też kupić ich lodówkę NO FROST (bezszronową). Jak się ta praleczka będzie spisywać będzie wiadomo dopiero za pare lat, oby szczęśliwie. Aha mój stary Polar miał oznaczenie "teraz Polska" i był jak nasz kraj, psuła się ciągle. Poniżej foto nowej pralki http://pl.lge.com/download/product/W/WD-10170TD/WD-10170TD_lge.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 24.11.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Bosch - dziala jak szalony ale wszystkie one i tak maja pompy z wloch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśkam 27.11.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Od 16 lat mam Candy, jeszcze się nie zepsuła a piorę przynajmniej raz na dwa dni. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.11.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 A my mamy Zanussi "Jet System". Ma ok. 10 lat, jest używana parę razy na tydzień i jak do tej pory bezawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lunka 27.11.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 mam siemens'a chyba od 6 lat. Do tej pory nie bylo najmniejszej usterki.. z radoscia zabiore ja do nowej chatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowo 27.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 mam już z 6 latek whirpola i nie chce się zepsuć, 800 obr- regulowane, jest znakomita-polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 29.11.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A czy ktoś ma wąską pralkę , ale nie ładowaną od góry, tylko tradycyjnie? Jak sprawdzaja sie takie pralki? Ja mam taką pralkę. Polar od 8 lat. Działa bez zarzutu, ale ma 1 wade podstawową : w trakcie wirowania jest dość głośna. Poza tym w moim egzemplarzu (ale to chyba przypadek jednostkowy, teściowa ma taką samą pralkę i nic takiego sie nie dzieje) rdzewieje obudowa. Aha pralka przeżyła 3 przeprowadzki i jest bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.11.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Miałam Candy przez 12 lat i byłam z niej baaardzo zadowolona, wymieniłam ją na Hoovera(ta sama rodzina, tylko oczko wyżej) ponieważ miała tylko 600 obrotów i zużywała jak na dzisiejsze realia dużo wody.Obecna ma 1200 obrotów i zużywa na normalny cykl prania ok.39l wody(a stara, poczciwa Candy nadal pierze u rodziny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a ja mam bosch-a ma 16 lat i działa ładowana od góry i ma 1000 obr działa rewelacyjnie zbiornik z kewlaru bęben z nierdzewki solidna niemiecka robota jak mercedes i prawie się nie zmieniła przes te wszystkie lata nowe są prawie takie same . I jak chcecie pralkę co ma wysokie obroty to lepsza jest ładowana od góry bo ma dwa łożyska i to jej zapewnia to że tak szybko się nie niszczą i odradzam zakupy AGD w marketach bo oni biorą tyle od producenta że im robią z gorszych materiałów by było taniej. niby takie same ale są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a ja mam bosch-a ma 16 lat i działa ładowana od góry i ma 1000 obr działa rewelacyjnie zbiornik z kewlaru bęben z nierdzewki solidna niemiecka robota jak mercedes i prawie się nie zmieniła przes te wszystkie lata nowe są prawie takie same . I jak chcecie pralkę co ma wysokie obroty to lepsza jest ładowana od góry bo ma dwa łożyska i to jej zapewnia to że tak szybko się nie niszczą i odradzam zakupy AGD w marketach bo oni biorą tyle od producenta że im robią z gorszych materiałów by było taniej. niby takie same ale są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts