ketyso 29.11.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Od 8 lat mam pralko-suszarkę ARDO i nigdy nie zawiodła, bez elektroniki, 1000 obrotów, piorę często i szczerze mówiąc często upycham więcej niż przewidziane 5 kg, stoi w kuchni pod blatem i nigdy nigdzie nie wychodzi, Ardo ma złą opinię ale mi trafił się wyjątkowo udany egzemplarz.Jeśli chodzi o suszarkę to dość rzadko używam, zauważyłam jednak że im mniej nakładam tym lepiej suszy, producent dopuszcza 2,5 kg ale takiej ilości nigdy nie udało mi się wysuszyć, natomiast pojedyńcze rzeczy bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketyso 29.11.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Od 8 lat mam pralko-suszarkę ARDO i nigdy nie zawiodła, bez elektroniki, 1000 obrotów, piorę często i szczerze mówiąc często upycham więcej niż przewidziane 5 kg, stoi w kuchni pod blatem i nigdy nigdzie nie wychodzi, Ardo ma złą opinię ale mi trafił się wyjątkowo udany egzemplarz.Jeśli chodzi o suszarkę to dość rzadko używam, zauważyłam jednak że im mniej nakładam tym lepiej suszy, producent dopuszcza 2,5 kg ale takiej ilości nigdy nie udało mi się wysuszyć, natomiast pojedyńcze rzeczy bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toffi 30.11.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Ja mam na nasze warunki niespotykaną pralkę: Daewoo bąbelkowa ładowana od góry, działa 5 lat bez problemów, jedyna wada to brak podgrzewania wody, pobiera z kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_aguś 30.11.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Niewiele postów na temat Whirlpoola, a jeśli są to pochlebne... U mnie i znajomych, niestety na odwrót Głośna, nie dopiera , obudowa rdzewieje, choć ma dopiero 2 lata. Ogólnie - kosztowna pomyłka aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 02.12.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Ja mam od 4 lat Amicę, z serii tych wąskich. Czy ktokolwiek ma doświadczenia w praniu pt. na ubraniach są odbarwione miejsca, jakby po wybielaczu (którego nigdy nie używam w pralce).Coraz więcej ręczników i innych nowych rzeczy jest nadaje się juz do kosza. Mało tego doszły teraz plamy rdzawe! A przycyzny nie widać....Może ktoś widział już takie cudo. U teściowej Whirpool zespuł się dwa razy po 2 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 02.12.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Sorry, nie zauważyłem, ze ponizej juz opisano problem rdzawienia ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biedronka 03.12.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Witam !!! Od lat użytkujemy Wiatkę, ale tego raczej nie znajdziesz w sklepach Natomiast mam dwuletnie doświadczenie z pralką ładowaną od góry (mieszkałam jakiś czas w mieszkaniu koleżanki) i zdecydowanie nie polecam -> pralki rzecz jasna . Po pierwsze taką pralkę moim zdaniem trudniej się wietrzy - nasza była uchylona cały czas, a i tak miałam zastrzeżenia. Poza tym nie można było wyciągnąć z niej dozownika (szczególnie interesował mnie ten na płyny do płukania) i dokładnie wymyć, w związku z tym pojawiał się osad -pleśń. "Uprane" ubranie często brzydko pachniało... Moja koleżanka pracująca w laboratorium mikrobiologicznym też ma podobną pralkę i na nieszczęście synka-alergika, postanowiła wziąć wymaz z dozownika i posiać na płytkę. Była tak przerażona tym co wyrosło, że nawet nie miała siły sprawdzać co to za grzyby... Może to jakiś zbieg okoliczności, ale nigdy więcej pralki ładowanej z góry!!! Życzę wszystkim udanych wyborów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiani 26.01.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Ja od 4 miesięcy mam whirpoola 6 zmysł i jestem bardzo zadowolona, super dopierai ma 1000 obrotów przez co wychodzi prawie suche. Automatycznie dobiera wodę do ilości prania, pokazuje ile czasu zostało do końca prania i można włączyc funkcję opóźnienia prania i to wszystko za jedyne 1500 zł. Wcześniej miałam pralkę ardo, zepsuła sie po 7 latach i była cała przerdzewiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiani 26.01.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 dodam jeszcze, że mam 3 dzieci, więc piore czasami nawet 3x dziennie, a pralka jest na tyle cicha, ze nie budzi dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiani 26.01.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 dodam jeszcze, że mam 3 dzieci, więc piore czasami nawet 3x dziennie, a pralka jest na tyle cicha, ze nie budzi dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 27.01.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 W domu u rodziców jest POLAR ładowany od góry działa juz ok 5 lat, bez żadnej awarii /odopukać!/ ja kupiłam do swojego nowego domku pralkę AEG w Media Markt była przez kilka dni niesamowita zniżka, pralka kosztowała 1290 zł. Z tego co wyczytałam z gwarancji robiona jest na podzespołach ELEKTROLUXA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 27.01.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 A ja właśnie kupiłam Elektroluxa.POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypasior 27.01.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mamy Siemensa WXLS 1441PL, jest super po każdym względem i godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 27.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mam Candy taką małą mieści sie w miejscu szafki za drzwiczkami i to jej wszystke zalety . Strasznie głośna dostaje wariackich wibracji na duzych obrotach - koszmar jak pranie sie zle ułozy to uciec z domu chce(pralka)Nigdy więcej Candy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 My mamy Aristona 108pl i jest super bombowa polecamy.Kosztuje ok 1800 ale sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 27.01.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mamy Candy co prawda tylko od 4 lat ale pranie codziennie - bez usterek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 27.01.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mamy Siemensa WXLS 1441PL, jest super po każdym względem i godny polecenia. i oby się nie popsuła, bo moduł sterujący 1400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.01.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witam, Pytanie do Mdzalewscy (i innych chetnych tez ) . Rozwazam zakup pralki wolnostojacej gornoladowanej 45 cm. Wybor pomiedzy Electrolux (EWT 1015, EWT1215) a AEG (Lavamat 47080, Lavamat 47280). Pytania: ktora marke i ktory model polecasz (polecacie ) pod wzgledem uzytkowym, awaryjnosci i ewentualnych kosztow naprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 27.01.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Te pralki są bliźniakami, tylko nie jednojajowe, różnią się sterowaniem dla osób dojrzałych polecam Electroluxa dla młodych (do lat 35 ) AEG ja wybrałbym AEG, bo ma mniejsze minimalne obroty (400) i ma możliwość aktualizacji softu . Jeśli kiedyś wymyślą jakiś nowy program, to będzie można "wgrać" do tej pralki np. windows XP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.01.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Te pralki są bliźniakami, tylko nie jednojajowe, różnią się sterowaniem dla osób dojrzałych polecam Electroluxa dla młodych (do lat 35 ) AEG ja wybrałbym AEG, bo ma mniejsze minimalne obroty (400) i ma możliwość aktualizacji softu . Jeśli kiedyś wymyślą jakiś nowy program, to będzie można "wgrać" do tej pralki np. windows XP Dzieki za szybka odpowiedz. Masz jakies info nt awaryjosci, kosztow napraw?. Wybrac model z 1000 obr/min czy 1200 obr/min? Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts