mdzalewscy 27.01.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Masz jakies info nt awaryjosci, kosztow napraw?. Wybrac model z 1000 obr/min czy 1200 obr/min? Dziekuje i pozdrawiam z nimi jak z autami japońskimi, się rzadko psują, a jak już to drogie w naprawach. Jeżdze autem japońskim . Gdybym postawił, Ci 2 pralki (1000 i 1200obr..) i wyprał 2 takie same rzeczy i odwirował na full obrotów i kazał po dotyku odróżnić, gdzie było 1200obr. Zakładam się o dobrego Whyskacza, nie odróżnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.01.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Wybrac model z 1000 obr/min czy 1200 obr/min?Gdybym postawił, Ci 2 pralki (1000 i 1200obr..) i wyprał 2 takie same rzeczy i odwirował na full obrotów i kazał po dotyku odróżnić, gdzie było 1200obr Witam, Pewnie z dotykiem bedzie tak jak piszesz. Natomiast spotkalem sie na forum z opinia ze pralki o wyzszych mx obrotach maja podzespoly bardziej wytrzymale mechanicznie a w zwiazku z tym trwalsze. Czy jest tak ze podzespoly mechaniczne, w pralkach jak powyzej, roznia sie wytrzymaloscia? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasikW 28.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Zdecydowanie nie polecam pralki Elektroluxa.mam pralko -suszarkę Elektroluxa ( od około 3 lat) i od jakieś czasu z pralki tej wydziela się niemiły zapach (pleśni czy coś w tym stylu). Ponieważ akurat zepsuły się łożyska w pralce pan rozkręcił pralkę i była tam straszna ilość jakiejś takiej dziwnej szarej mazi, której generalnie nie dało się wszędzie doczyścić. Płukanie sodą , octem nic nie dało. Zadzwoniłam do jednego pana inżyniera , który reperował mi pralkę jeszcze w poprzednim mieszkaniu i jego odpowiedź całkowicie mnie załamała. Stwierdził, że niestety często zdarza się to właśnie w Elektroluksach, głównie spowodowane jest to tym że pralka pobiera bardzo mało wody ( jest oszczędna), wszystkie pralki nowoczesne pobierają małą ilośc wody ,ale pan od pralki powiedział, że najczęściej z takim problemem miał własnie w Elektroluxach. Być może , że jest to także wina wody ( warszawa - bemowo), ale moja siostra mieszka blok dalej ma pralkę indesit i nic takiego się nie dzieje.Ogólnie nic nie da się z tym zrobić , chyba trzeba się do tego zapachu przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.01.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Wybrac model z 1000 obr/min czy 1200 obr/min?Gdybym postawił, Ci 2 pralki (1000 i 1200obr..) i wyprał 2 takie same rzeczy i odwirował na full obrotów i kazał po dotyku odróżnić, gdzie było 1200obr Witam, Pewnie z dotykiem bedzie tak jak piszesz. Natomiast spotkalem sie na forum z opinia ze pralki o wyzszych mx obrotach maja podzespoly bardziej wytrzymale mechanicznie a w zwiazku z tym trwalsze. Czy jest tak ze podzespoly mechaniczne, w pralkach jak powyzej, roznia sie wytrzymaloscia? Pozdrowienia Jak dobrze jest odpowiedziec sobie samemu . Zatem do rzeczy. Zadzwonilem do Electroluxa do dzialu technicznego i odpowiedz jest jasna: w pralkach o obrotach 1000 i 1200 uzyte sa te same podzespoly mechaniczne oprocz silnika. Zatem pralka o obrotach 1200 nie jest w zaden sposob bardziej wytrzymala niz pralka o obrotach 1000. Czyli wybor padl na pralke 1000 obrotow a konkretnie na AEG Lavamat 47080. Ponadto w autoryzowanym serwisie twierdza ze ceny podzespolow do pralek Electrolux i AEG nie odbiegaja bardzo na niekorzysc od cen podzespolow do innych pralek np Whirpool. Z tego wynika ze pralka AEG to dobry wybor, tym bardziej ze juz stoi w domu Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.01.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 w pralkach o obrotach 1000 i 1200 uzyte sa te same no widzisz, nawet nie musiałem odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 30.01.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Witam,Na stronach WARENTEST - niemieckiej organizacji testujacej towary i uslugi mozna znalezc wyniki testow pralek dostepnych na rynku niemieckim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mors 31.01.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My mamy AMICĘ .Od pięciu lat działa bez zarzutu. Elektroniczny programator,b. szerokie drzwi.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mors 31.01.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My mamy AMICĘ .Od pięciu lat działa bez zarzutu. Elektroniczny programator,b. szerokie drzwi.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mors 31.01.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Przepraszam ,przez roztargnienie wysłałem dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 31.01.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Co do pralek ja nie będę zachwalać, ale mam do was pytanie: Która pralka ma przyłączenie wody zimnej i CIEPŁEJ?Mam w tej chwili Grację z taką opcją podłączenia i nową też bym z ciepłą wodą chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mors 31.01.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Peterek- Czy podgrzanie wody w instalacji CO nic cię nie kosztuje. A co gdy woda w przyłączu jest cieplejsza niż zalecana temperatura prania delikatnych tkanin tj.30oC. I jeszcze jedna sprawa podczas podgrzewania wody pralka wykonuje ruchy rewrsyjne i " miesza" pranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 31.01.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Mors- podgrzanie wody pompą ciepła jest tańsze niż grzałką elektryczną. W zasobniku wody użytkowej będę utzymywać temp ok 45stC to chyba nie będzie za ciepło? Z tym mieszaniem prania to nie wnikam, bo w przypadku mojej Gracji i mechanicznego programatora to program z ciepłą i zimną wodą to chyba to samo. Może z elektronicznym programatorem jest jeszcze lepiej. Pozdrawiamps. Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 31.01.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My kupiliśmy Siemensa SIWAMAT Dessous&more XL 1142, ale jeszcze nie podłączona. Czy ktoś taką użytkuje, ciekawa jestem jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 31.01.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 ps. Ponawiam pytanie ostatnio nasza firma sprzedała taką z 4 lata temu. Od tej pory nie mieliśmy żadnej, wiec nie wiem czy ktoś jeszcze produkuje. W obecnych, nowoczesnych pralkach, zużycie prądu jest dużo mniejsze niż kiedyś, więc i zysk byłby mały, a sama pralka musiała by być droższa, wiec czy to ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 02.02.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Co sądzicie o Ardo? Byłam wczoraj w selgrosie i widziałam jeden model w kolorze srebrnym - taki właśnie kolor mi odpowiada, a nie spotkałam pralek z innych firm w kolorach innych niż biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.02.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Ardo włoszczyzna, jeszcze 3,4 lata temu było to bardzo konkurencyjne cenowo, teraz zostało wyparte przez Indesita i inne firmy. Ardo sprzęt różny, był sporo reklamacji, ale i też naprawdę masę się tego sprzędało, wiec procentowo nie wyglądało to najgorzej. Były tez wersje tanie, marketowe inne słabsze, uboższe, typu Ardo Young i inne, bebechy były rożne, np. w Lodówkach trafiały się przyzwoite agregaty elektroluxa i danfosa potem ta firma zaniedbała polski rynek, np. wyrabiali limity sprzedaży i mieli klienta w d...., chciał kupić, a nie było sprzętu, zaczęli to gonić do "ruskich" i polski rynek mieli w "d....", bo tam szło więcej i prawie wszystko. Potem podnieśli wyraźnie ceny, poprawili jakość, awarii jest mało, bo się sprzedaje tego mało. Obecne ARDO jest lepsze niż te sprzed 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 02.02.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Co sądzicie ogólnie o firmie Ariston.Sczerze mowiąc spotykam się pierwszy raz ale w dwóch sklepach zdecydowanie polecają właśnie pralkę tej firmy. Kosztuje ok 1600-1800zł. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 03.02.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Mam pralko - suszarke Whirpooldwa razy sie zepsula tuz po gwarancji, ponadto chodzi po podlodwe, i strasznie dlugo cos tam kombinuje zanim po praniu pozwoli otworzyc drzwi do tego mam maszynke z plyta ceramiczna Whirpool i tez sie psuje ZDECYDOWANIE NIE POLECAM natomiast aby zakonczyc pozytywnie namawiam na Brandtmam ich lodowke i COOL!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.01.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 a ja mam dylemat i wybieram z 2 pralek Indesit i AEG cena w sumie podobna (na ta druga od jutra promocja w MM i przez to bedzie drozsza o jakies 120 zl od Indesitu W sumie bardziej jestem przekonany o zakupie AEG ale moze jednak Indesit tez bedzie dobry? Ktos sie wypowie w tej kwestji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.01.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts