abromba 27.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A co dobrze się sprawdza do prania swetrów i innych dzianin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 A nam właśnie zepsuła się (mocowanie i łożyskowanie bębna) w Brandt 1001 ECO. I teraz nowy powód do wgłębiania się w tajniki techniki tym razem piorącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 18.08.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja od czterach lat mam Bosch Comfort Maxx.1200 obrotow na min. Jest energooszczedna i jestem z niej super zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.08.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Niech serwisanci narzekają sobie na elektroniczne programatory, ale one są bardzo wygodne - widzisz, ile czasu jeszcze zostało do końca programu albo ustawiasz sobie nocne pranko. Uważam też, że nie warto dopłacać do ilości obrotów. Moja pralka ma ich 1200... to za dużo, bo pranie jest mocno zagniecione. 1000 jest w sam raz. Ktoś klikał, że Miele jest jak Jaguar. Prawda. Częściowa. Owszem odkurzacze są doskonałe. Suszarki także. Ale pralki... niekoniecznie. Sąsiadka ma takiego "Jaguara" i ... coś w nim zgrzyta aż zęby drżą! brrrr..... A naprawa jest koszmarnie droga. W mojej kuchni stoi Whirpool (kl AAB). Niby wszysto jest ok, ale.... Bosch mojej mamy pierze lepiej. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 18.08.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 My już 4 rok użytkujemy Whirpoola 6 zmysł (klasa AAA) 800 obrotów na min., 6kg wsadu, itp. Pranie wychodzi suchutkie, ładnie odwirowane i nie pogniecione. Dopiera naprawdę brudne rzeczy i ogólnie sprawuje się extra. Jak na razie, ani raz nie zawiodła... Polecam, zresztą w rodzinie to chyba 4 Whirpool i też wszyscy są happy! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 18.08.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 My od 3 lat uzywamy Siemensa klasa AA i jak do tej pory wszystko OK. Żona jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 18.08.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Od półtora roku intensywnie użytkuję Candy CTA84AA. Działa bez zarzutu. Na razie nie brakowało mi żadnej funkcji.Pozdr.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 20.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Kierując się zasadą zakupu sprzętu droższego i dobrego kupiłęm pralkę Electrolux EWT ileś dam.Po miesiącu prała tylko w nocy a w ciągu dnia się wyłączała.Serwis tylko wyminiał programator i mówł że to napięcie w sieci.I tak do końca gwrancji.Wywaliłem pralkę na zbity bęben i kupiłem niby III ligowego Candy i co.. i nic -działa bez problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PALETKA 21.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Kiedyś miałam whirlpoola, ale niestety była awaryjna od 7 miesięcy mam Electrolux EWT 1026 i sprawdza sie doskonale ma wiele idealnych funkcji i co ważne kiedy zakręcam kurek dopływu wody ( co zdarza mi sie często) nie wączy sie blokuje i wyświetla info o braku wody:) Moze bajer, ale jednak przydatny.Piorę często i ją mogę polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 21.08.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 My mamy i polecamy Electroluxa EWF 1240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.08.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ktoś klikał, że Miele jest jak Jaguar. Prawda. Częściowa. Owszem odkurzacze są doskonałe. Suszarki także. Ale pralki... niekoniecznie. Sąsiadka ma takiego "Jaguara" i ... coś w nim zgrzyta aż zęby drżą! brrrr..... A naprawa jest koszmarnie droga. Mam pralke Miele od kilku lat. Jest cicha oszczedna ma 1800 obrotow i jakos nie zauwazylem mankamentow ktore opisujesz. Natomiast pranie wyjmuje suche (sztuczne tkaniny) albo wilgotne. Pogniecione strasznie nie sa. Rzeklbym takie nak normalne. A Pranie reczne jest delikatniejsze niz sama byc to w rekach wyprala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.08.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 A co sądzicie o używanej markowej? Np. taka kilkuletnia Miele za 600-700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.08.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Mam pralke Miele od kilku lat. Jest cicha oszczedna ma 1800 obrotow i jakos nie zauwazylem mankamentow ktore opisujesz. To dobrze, ale ja sobie tych problemów... dźwiękowych pralki nie wymyśliłam. Zwyczajnie ten egzemplarz tak ma. Używana pralka? To troszke ryzykowne, chyba że dokładnie ją sprawdzisz "wewnątrz".... o ile to wogóle jest mozliwe. Ja osobiście wolałabym nową, nawet słabszej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.08.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 To tak z jak używanymi samochodami. Dać 30.000 i mieć nowe byle co czy 10.000 i używane ale kiedyś top.Z używaną pralką za 500zł jeśli mi popracuje 2-3 lata to spełni swoje założenia. Każdy miesiąc ponadto to już świetnie. A wyłożenie 1200-1400 za nowe byleco "ale na gwarancji" to jakoś mi mieszane uczucia wywołuje. Docelowo (tj. w domu w budowie) to i tak kupie najlepsze na jakie mnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 30.08.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Tez mam pralke Miele (mam ja 5 lat), faktycznie dziala bez zarzutow. Moja mama ma Boscha od ponad 6 lat i naprawde jakos nie widac tej roznicy (miedzy tymi dwoma modelami) ,a roznica w cenie byla.... spora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 01.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A my mamy roczną Ariston, serwis był juz 3 krotnie. Same problemy. Napewno odradzam i nie za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 01.09.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A my mamy roczną Ariston, serwis był juz 3 krotnie. Same problemy. Napewno odradzam i nie za te pieniądze. Coś w tym jest, bo sporo osób narzeka na pralki Aristona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 03.09.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witam. indesit 3 lata . 3 razy wymieniana grzałka - zdecydowanie odradzam . pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 05.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mam 4 letniš pralko-suszarkę Aristona. Polecał mi jš sprzedawca - tragedia, dziadostwo, badziewie ...... jakich ze wiecš szukać. Teraz już wiem, włoska to jest tylko dobra pizza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.09.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 na każdej marce już wiszą psy. Ja mam Ardo A1000LX od prawie 10 lat (1000 obrotów, zbiornik INOX). Ostatnio zaliczyliśmy b.poważną awarię - totalny pad łożysk i uszczelnień na osi bębna. Komplet części do wymiany kosztował 200 PLN + dwie szychty z teściem na rozbiórkę i składanie + parę piw + trochę przekleństw (to tak zawsze jak się robi coś pierwszy raz). Ogólnie z pralki jestem zadowolony. Miałem też lodówkę ARDO ale nie polecam - zrobiła się b.hałaśliwa niestety po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts