Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak? pralk? macie? Jakiej zdecydowanie nie polecacie....

Magdalenka

Recommended Posts

• 6 months później...
  • Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niech serwisanci narzekają sobie na elektroniczne programatory, ale one są bardzo wygodne - widzisz, ile czasu jeszcze zostało do końca programu albo ustawiasz sobie nocne pranko.

Uważam też, że nie warto dopłacać do ilości obrotów. Moja pralka ma ich 1200... to za dużo, bo pranie jest mocno zagniecione. 1000 jest w sam raz.

Ktoś klikał, że Miele jest jak Jaguar. Prawda. Częściowa. Owszem odkurzacze są doskonałe. Suszarki także. Ale pralki... niekoniecznie. Sąsiadka ma takiego "Jaguara" i ... coś w nim zgrzyta aż zęby drżą! brrrr..... A naprawa jest koszmarnie droga.

W mojej kuchni stoi Whirpool (kl AAB). Niby wszysto jest ok, ale.... Bosch mojej mamy pierze lepiej. O!

My już 4 rok użytkujemy Whirpoola 6 zmysł (klasa AAA) 800 obrotów na min., 6kg wsadu, itp. Pranie wychodzi suchutkie, ładnie odwirowane i nie pogniecione. Dopiera naprawdę brudne rzeczy i ogólnie sprawuje się extra. Jak na razie, ani raz nie zawiodła... Polecam, zresztą w rodzinie to chyba 4 Whirpool i też wszyscy są happy!

:D :D :D

Kierując się zasadą zakupu sprzętu droższego i dobrego kupiłęm pralkę Electrolux EWT ileś dam.Po miesiącu prała tylko w nocy a w ciągu dnia się wyłączała.Serwis tylko wyminiał programator i mówł że to napięcie w sieci.I tak do końca gwrancji.Wywaliłem pralkę na zbity bęben i kupiłem niby III ligowego Candy i co.. i nic -działa bez problemów...

Kiedyś miałam whirlpoola, ale niestety była awaryjna od 7 miesięcy mam Electrolux EWT 1026 i sprawdza sie doskonale ma wiele idealnych funkcji i co ważne kiedy zakręcam kurek dopływu wody ( co zdarza mi sie często) nie wączy sie blokuje i wyświetla info o braku wody:) Moze bajer, ale jednak przydatny.

Piorę często i ją mogę polecic.

Ktoś klikał, że Miele jest jak Jaguar. Prawda. Częściowa. Owszem odkurzacze są doskonałe. Suszarki także. Ale pralki... niekoniecznie. Sąsiadka ma takiego "Jaguara" i ... coś w nim zgrzyta aż zęby drżą! brrrr..... A naprawa jest koszmarnie droga.

Mam pralke Miele od kilku lat. Jest cicha oszczedna ma 1800 obrotow i jakos nie zauwazylem mankamentow ktore opisujesz. Natomiast pranie wyjmuje suche (sztuczne tkaniny) albo wilgotne. Pogniecione strasznie nie sa. Rzeklbym takie nak normalne. A Pranie reczne jest delikatniejsze niz sama byc to w rekach wyprala

Mam pralke Miele od kilku lat. Jest cicha oszczedna ma 1800 obrotow i jakos nie zauwazylem mankamentow ktore opisujesz.

To dobrze, ale ja sobie tych problemów... dźwiękowych pralki nie wymyśliłam. Zwyczajnie ten egzemplarz tak ma.

Używana pralka? To troszke ryzykowne, chyba że dokładnie ją sprawdzisz "wewnątrz".... o ile to wogóle jest mozliwe.

Ja osobiście wolałabym nową, nawet słabszej marki.

To tak z jak używanymi samochodami. Dać 30.000 i mieć nowe byle co czy 10.000 i używane ale kiedyś top.

Z używaną pralką za 500zł jeśli mi popracuje 2-3 lata to spełni swoje założenia. Każdy miesiąc ponadto to już świetnie. A wyłożenie 1200-1400 za nowe byleco "ale na gwarancji" to jakoś mi mieszane uczucia wywołuje. Docelowo (tj. w domu w budowie) to i tak kupie najlepsze na jakie mnie stać.

:D :D :D na każdej marce już wiszą psy.

Ja mam Ardo A1000LX od prawie 10 lat (1000 obrotów, zbiornik INOX). Ostatnio zaliczyliśmy b.poważną awarię - totalny pad łożysk i uszczelnień na osi bębna. Komplet części do wymiany kosztował 200 PLN + dwie szychty z teściem na rozbiórkę i składanie + parę piw + trochę przekleństw (to tak zawsze jak się robi coś pierwszy raz).

Ogólnie z pralki jestem zadowolony. Miałem też lodówkę ARDO ale nie polecam - zrobiła się b.hałaśliwa niestety po gwarancji.