Priscilla 07.12.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja mam Ariston, elektroniczny programotor i duzo bajerow.Zdecydowanie odradzam. Ciagle sie psuje i tryska smarem - w serwisie nie wiedza od czego. Porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STAQ 08.12.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 My mamy Whirpool AWG 250 - 8letnia Miała swoje słabe chwile tak w 4-5 roku użytkowania - czasamy zachowywała się jak skończony debil - brała wodę i ją przelewała - serwisanci głupieli- ale jej przeszło i jest w porządku Raczej ją polecam choć dzisiaj brałbym z niższej półki - szkoda kasy tej która poszła na 1200 obr/min - wystarczyłoby 800 obr/min przy wirowaniu a 25% ceny bym zaoszczedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marmoladka 08.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Zdecydowanie Bosch tak.Candy - średnio.Ariston - nie prała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiasty 02.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 My mamy Amice i potwierdzam fakt o rdzawych plamach na tkaninach, sadzilem, ze jest to wada nowej pralki, ale pralke mamy 1/2 roku i cyklicznie to sie powtarza, pobiera okolo 40l wody, troche malo bo wyglada to tak jak by prala na sucho i zona twierdzi ze slabo jest odzierz wyprana. wiec nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 03.01.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 mam dwie, obie nowe, ale już pogwarancji..., ajednak jedna na strychu, bo jakaś taka niemrawa, ciągla coś z niej cieknie, a to z szulladki, a to z drzwiczek Whirlpool, a z Elektroluxa jestem baaardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 04.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 JA mam candy 3 lata i jestem bardzo zadowolona , rodzice kupili electroluxa i padla po paru latach uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 04.01.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Electrolux 1326 ładowany od góry, jedna z zalet które były brane pod uwage przy zakupie to drzwiczki od bebna obite plastikiem, do tego bardzo wolno otwierajace się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.01.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Ja od 13 lat jestem właścicielem Polara ładowanego od góry. Wtedy kosztował sporo (jak na mnie) ale pracuje bez żadnych niespodzianek i awarii do dzisiaj. 1000obr i ręczny programator. Do nowego domu rozejrzę się za podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 06.01.2007 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 No to przebiję Was wszystkich Moja ślubna pralka Polar A656 ( taka niska, otwierana od góry, której produkcję rozpoczęto w latach 70-tych na licencji niemieckiej firmy Blomberg)pracuje od 1978 roku, ostatnio u brata. Drugi egzemplarz takiej samej pralki, ale już pod nazwą Diana pierze u mnie do dzisiaj od 1987 roku. Nowa pralko- suszarka czeka na podłączenie a wtedy Diana pojedzie do domku na wsi. Może jeszcze trochę popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 23.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Do tej pory A E G (7lat) ciezkiej pracy jest b.dobra.Ale w nowym domu ma byc MIELE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vonet 23.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Po starannej analizie informacji na temat pralek jakie wyszukałem w internecie, zdecydowaliśmy się na AEG Lavamat 52610. Po półtorarocznym, intensywnym użytkowaniu, jestem zadowolony z wyboru. Przede wszystkim jest to pralka bardzo solidna, prosta i bez specjalnych komplikacji, ale ma sporo użytecznych funkcji. Pierze dobrze, odwirowuje skutecznie (max. 1200 obrotów), albo jak trzeba bardzo delikatnie. Jest raczej duża, co w moim przypadku jest zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malatang 24.01.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam, Używam Whirpool'a - jest już dość stara (800 obr.) - ładowana od góry. przeżyła z nami kilka przeprowadzek, a przy ostatniej spadła ze schodów .Pękł plastik pod pokrywą do wsadzania prania -skleiłem, a pralka hula jak ta lala . Polecam, choć wiem, że zawsze może trafić się zły egzemplarz danej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 25.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Syn w zeszłym roku kupił candy z pokrętłem programoatora obudowanym przezroczystym plastikiem .Od samego początku systematycznie graficzne znaczki oznaczające poszczególne programy wycierają się ,więc pewnie niedługo nie będzie wiedział jaki program ustawił.Próby reklamowania wadliwego pokrętła okazały się niemożliwe ,a przy okazji przekonałam się, jak serwis, z kierownikiem w Łodzi na czele jest arogancki .Z resztą pal ich sześć -nigdy więcej candy ,bo jakby przyszło coś grubszego reklamować ,strach pomyśleć. Pralka jest z tych wąskich -a to powoduje ,że są problemy z jej stabilnością ,często "lata" po łazience .Model CS2 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 27.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 A ja kupiłam Candy i po dwóch miesiącach rozpadła się. W czasie prania huk a potem smród. Po otwarciu bęben skrzywiony, plastiki popękane. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Z serwisem nie było problemu, po tygodniu decyzja o wymianie pralki na nową. Udało sie wymienić na inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 28.01.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Mama ma 6-letniego Bosha i działa bez zarzutu, my mamy 1,5- rocznego Bosha i też wszystko O.K. Marzyła mi się Miele, ale cena była nie do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgra 28.01.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 jak dla mnie i moich znajomych to bosch i siemens jest górą. Ja kupuję sobie boscha wae24460PL extra sprzęcik wiem bo brat ma identyczną i mówi że jest super(cicha, oszczędna),i fajny ma wyświetlacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 23.04.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Siemens - nieustannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cYg 08.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Uffff, przeczytałem wszystkie wypowiedzi i z tego co widze to największym nieporozumieniem są pralki Whirpool'a więc wykreśliłem ją z listy życzeń. Nie kupie też Ariston, Polar, Amica itp bo mimo, że narzekano na nie nieco mniej to też nie za często chwalono. Bardzo dobre opinie miał Electrolux, a rewelacyjne AEG, Bosh i Siemens oraz oczywiście MIele, ale ta ostatnia to chyba inna bajka. W zasadzie to nie ma tutaj nic zaskakującego bo przecież te firmy zawsze cieszą się najlepszymi opiniami w zakresie całego AGD - no może za wyjątkiem drogiego serwisu, ale jak to ktoś trafnie napisał - są jak japońskie auta - psują się rzadko, ale za to czuć w kieszeni. Wniosek z tego taki, że wśród tych czterech marek, a w zasadzie dwóch producentów AEG-Electrolux i Bosh-Siemens należy wybrać taką która ma odpowiednią liczbę obrotów, odpowiednie wymiary, programy i ew. bajeranckie kolorowe guziczki Ja chyba skuszę się na Bosha bo electroluxa będę miał piekarnik. Siemensa lodówkę i zmywarkę, AEG piec gazowy - niech będzie każdemu po równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cYg 08.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 o cholera - przypomniało mi się że płytę będziemy mieli BOSHa - cała koncepcja legła w gruzach... Znowu nie przespana noc... ech losie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leena 12.08.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Wspomnienia o "Wiatce" są słodkie - też chodziła 16 lat Od dwóch lat mam "Boscha" i bardzo sobie chwalę. Prosta w obsłudze, estetyczna, a poszczególnych danych nie pamiętam Tak w ogóle to stawiam na "Boscha", bo oglądając i użytkując jego sprzęt (pralka, lodówka) doszłam do wniosku, że mają podejście do sprzętu takie jak ja: pralka ma służyć przez wiele lat do prania i być estetyczna a nie przede wszystkim ładna. A ładne z wyglądu produkują niektóre firmy, tylko co mi z wyglądu, jeżeli będzie się psuć. tez mam Boscha - Maxxx 4 Silence ( chyba taka nazwa ) rzeczywiscie b. cicha, dobrze pierze pranie, łatwa w obsłudze. Moze i wygladu nie ma rewelacyjnego, ale jest niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts