Khag 15.11.2016 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wykańczam dom. Drzwi zewnętrzne wstawione, pokusiłem się na dębowego CAL'a. Drugi raz kupiłbym te same, jakość wykonania widać nawet z drugiej strony ulicy. Kupowałem razem z drzwiami zew. do kotłowni ( KMT ) oraz bramą garażową i za wszystko wyszło koło 10tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.11.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wykańczam dom. Drzwi zewnętrzne wstawione, pokusiłem się na dębowego CAL'a. Drugi raz kupiłbym te same, jakość wykonania widać nawet z drugiej strony ulicy. Kupowałem razem z drzwiami zew. do kotłowni ( KMT ) oraz bramą garażową i za wszystko wyszło koło 10tyś. Pomalutku to Cale dębowe za darmo dają?Tak na okrętkę brama tania to 3000 tania ale nie najtańsza to 4000 zł normalna z normalnym automatem to 4500-5000 zł, KMT to jakieś 2000zł to ile kosztują drzwi CAL dębowe???Skoro całość 10 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 15.11.2016 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Rzeczywiście 10 tys za taki komplet to co najmniej mało. Ja bramę zamowiłem za 5500 PLN (Hormann 2.5x3 m z supramatic, Wiśniowski wolał coś koło 5000) plus do tego dochodzi 1900 PLN za KMT plus 54 do garażu i robi się już 7400 PLN. No chyba że kolega miał bardzo, bardzo korzystne rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Kolega wyżej nie napisał, jakie ma wymiary stolarki, więc takie interpretacje są na wyrost. Mi się ostatnio udało skompletować najbardziej typową wielkością bramę SEGMENTOWĄ za ok 1700 zł z montażem (w promocji, brązowa, naciągówki, bez automatu) ale fakt - zwykle to ok 4 do 5 tys. Stalówki do kotłowni - nawet 1,5. zł. Spokojnie na drzwi główne zostaje ok 4-5tys. zł. A jakbym tak wybrał drzwi też z promocji (okleina dębowa) za niecałe 3 tys. to i prawie w 6 tys. się zamkniemy. Tylko że to nic nie znaczy. To jak z nowym autem za 29 900zł. Niby za tyle da się kupić a średnio wychodzi 39tys. lub więcej, bo takie rzeczy dobiera się indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.11.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) Fakt można mieć bramę w RAL 8017 z przetłoczeniem niskim zrobioną w garażu kupiona bez Vatu i samemu zamontowana.Do kotłowni drzwi stalowe brązowe za 500 zł i w 5000 się zmieścimy.Montaż bramy segmentowej to 400 zł ręczna 500 automatyczna, KMT do najtańszych nie należy, a CAL raczej naciska na ciepły montaż z dociepleniem progu a to nie kosztuje 200 zł za montaż.Finlandia pewnie jesteś dobrym handlowcem to wiesz że jak przyjdzie klient to do gołej ceny dochodzi dużo dodatków które kosztują.Pewnie że zamiast katalogowej cenie Wilki za 250-300 zł można samemu zamówić taki komplet i sprzedać za 120 z dobrym zarobkiem ale po co lepiej sprzedać za 250 kupić za 70 a dać duży rabat na drzwi bo marże dodatki zrobią.Klient myśli że jest dobrym negocjatorem i wszyscy zadowoleni.Finlandia nie złośliwie co to za brama za 1700 zł?Odlicz 400 montaż, 150 vat to sama brama 1150 zł.Tyle to kosztuje kiepski uchylniak.Sprzedawałem Wiśniowskiego, niedawno tańszego Nitusa ale tam najtańszy golas to 2000-2500 bez vatu i montażu. Edytowane 15 Listopada 2016 przez maciuspala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 W październiku miałem taką promocję u dostawcy. Sama brama kosztowała 1400zł. A że klient nie miał wymagań i chciał tylko "zapchajdziurę" to wybrał ocieplaną segmentówkę zamiast jeszcze tańszego uchylniaka. Ja nie jestem handlowcem. Zawsze proponuję tak, jakbym wybierał to do swojego domu. Nigdy nie proponowałem niczego przez pryzmat zarabiania dla siebie. KMT 54 plaski model powinno się zmieścić w 1,500zł. Czy do kotłowni potrzeba więcej? Może jakieś tłoczenie za dodatkową stówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khag 16.11.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Drzwi dębowe CAL'a + ciepły próg + montaż - 5300,00Drzwi KMT bez wytłoczeń z okleiną + montaż - 1700,00Brama segmentowa KMT wjazdowa z napędem + montaż - 4200,00 To już są ceny brutto. Wszystkie drzwi posiadają wymienione wkładki antywłamaniowe. Brama droższa ponieważ otwór był za szeroki, drzwi KMT obcinane bo otwór za niski, CAL pasował idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.11.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 I wydaje mi się, że dobry zestaw Ci wyszedł. Fin - brama brązowa do drzwi dębowych CALa? Jak dla mnie to będzie pasowało jak pięść do oka. Przynajmniej ja już na te wszelakie brązy patrzeć nie mogę. Przesyt mam ich chyba do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.11.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A jakbyś tak miał kolor ciemny dąb to myślisz ze będzie widać różnice? Nie.. taka tania brama "poszła" do starego blaszanego garażu obijanego szalówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 19.02.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Witam ponownie. Jestem już po montażu drzwi garażowych, wejściowych i bramy. Wybór padł na KMT plus, Stolbud oraz Hormanna. Za komplet zaplaciłem nieco ponad 14000 zł, z czego 6700 za Stolbud DZ16 Modena (wersja w dębie). Jak narazie jestem zadowolony i mam nadzieję, że tak zostanie. Drzwi wejściowe prezentują się następująco Edytowane 21 Lutego 2017 przez cristoteles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.02.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Drzwi ładne ale zobacz na piankę przy oknach. Kiedy montowałeś? Nie skruszała Ci? Trzeba było ją farbą chociaż zamalować - jest trochę o tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 22.02.2017 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Okna były montowane prawie rok temu. Pianka nadaje się obecnie tylko do wymiany. Dwie, trzy godziny roboty i piana będzie nowa:yes:Fakt, że temat przeoczyłem, więc będzie teraz trochę roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.02.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Jasne. Tak tylko podrzucam Ci informację, bo nie każdy wszystko musi wiedzieć. Do tego nie wszystkim ludziom się chce więc istniało ryzyko, że będziesz miał dociągniętą elewację do okien z taką pianą. Dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę, że ta pianka nadaje się jedynie do wydłubania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts